Színház

Tél

előadás, magyar, 2014.

Még nincs szavazat!

Légy te az első!

Egy nő és egy férfi. Egy találkozás. Mindent tudunk róla, mert velünk is így volt. És semmit nem tudunk, mert mindenkivel másként van. Az életben végtelenül egyszerű és mégis megfejthetetlen minden.

a dráma
Egy parkban kicsit ittas nő szólít meg egy férfit, tétova beszélgetés kezdődik. A férfi menne tovább, már csak azért is, mert állásinterjúra igyekszik, amiatt érkezett a városba. De segíteni is szeretne az elesett, ám vonzó és kedves nőn. Végül együtt elindulnak a férfi szállodája felé. Két ismeretlen ismerős a szobában. Beszélgetnek, ismerkednek. Talán egymásba szeretnek. Talán nem. Mögöttük az egymás számára ismeretlen múltjuk. Előttük az ismeretlen jövőjük.
Egyetlen pillanatra azt érezzük: ismerjük azt az embert, értjük őt. És a következő pillanatban már újra nem ismerjük, és nem értjük. Az életben végtelenül egyszerű és mégis megfejthetetlen minden.

a szerző
Jon Fosse ma a legjelentősebb norvég drámaíró Ibsen óta, darabjait nagy sikerrel játsszák a világ színpadain. Műveit több mint negyven nyelvre fordították le.

a rendező
Rendezéseiben soha nem a "felmutatni", hanem a "megtalálni és elrejteni" vágya vezérli. Azt szeretné, ha a felszín látszólagos közömbössége mögött a mikrovilág végtelen gazdagságát fedezhetné fel a figyelmes néző. Az a naiv hit vezérli, hogy miközben számos nyilvánvaló jel mutat arra, hogy a kultúra perifériára kerül, és a harsányságot és primitivitást követelő igénytelenség tarolja a "piacot", ezenközben létrejönnek az igényesség, a figyelmesség, a befelé figyelés szigetei.

A(z) Csiky Gergely Színház előadása

Bemutató időpontja:

2014. április 23., Csiky Gergely Színház

Stáblista:

Szereplők

Alkotók

Hozzászólások