Színház

Titus Andronicus

színházi közvetítés, angol, 2015., 18 - 99 éves kor között

Még nincs szavazat!

Légy te az első!

A gótok ellen vívott háborúból Titus Andronicus tábornok a hadifogoly Tamora királynéval és
annak három fiával tér vissza Rómába. Azáltal, hogy feláldozza Tamora legidősebb fiát, hogy
megengesztelje halott fiai szellemeit, valamint hogy visszautasítja a császári címet, csonkítások, nőgyalázások és gyilkosságok egész sorát indítja el. A rémálom sátáni figurája, a romlott, öntelt Áron egyre nagyobb hatalomra tesz szert.

A groteszk módon kegyetlen, meghökkentően kísérleti jellegű Titus Shakespeare korai éveiben bombasiker volt. Soha nem látott energiával írta, amit soha nem tudott megismételni. Ez a rendezés a korábbi, Lucy Bailey-féle, roppant látványos, 2006-os Globe előadáshoz nyúlik vissza. Felkorbácsolta Nagy-Britannia médiáját, mert annyira valósághűen adja vissza a színpadi erőszakot, hogy nem egy néző elájult már. A 2015-ös, filmen rögzített előadáson a nézők a székük szélére kucorodva, feszülten figyeltek az első pillanattól egészen a hátborzongató végkifejletig.

Szereplők: Obi Abili, Steffan Donnelly, Dyfan Dwyfor, Samuel Edward-Cook, Ian Gelder, Paul Ham, Ethan Hammer, William Houston, Nicholas Karimi, Jake Mann, Brian Martin, Matthew Needham, Bryonie Pritchard, David Shaw-Parker, Flora Spencer-Longhurst, Indira Varma, Jaime Wilkes, Jude Willoughby

A(z) Uránia Nemzeti Filmszínház előadása

Stáblista:

Alkotók

Hozzászólások