Színház

Tizenkét dühös ember

bűnügyi játék, 2018.

Még nincs szavazat!

Légy te az első!

Ez a lebilincselően izgalmas, fordulatos krimi akkor kezdődik, amikor már minden megtörtént: adott egy gyilkosság, megvan az áldozat és a feltételezett tettes is, megvolt a tárgyalás, és már csak az ítélethozatal van hátra. Ezen a ponton azonban makacs porszem kerül az igazságszolgáltatás gépezetébe.
Tizenkét esküdtnek döntenie kell egy apagyilkossággal vádolt fiú sorsáról. Ha felmentik, talán egy bűnözőt szabadítanak a társadalomra. Ha elítélik, talán egy ártatlan embert küldenek a biztos halálba. Minden jel arra utal, hogy a fiú bűnös, és gyorsan el is lehetne ítélni, ám az esküdtek között akad egy ember, aki kételkedik a vád igazságában, és megpróbálja maga mellé állítani a többieket.
Az esküdtek szobájában elszabadulnak az indulatok, és a vita hevében elképesztő nyomozás veszi kezdetét, mialatt minden korábbi biztos tudásunk megkérdőjeleződik.
Reginald Rose legendás műve az előítéletekről és a kontrollálatlan indulatokról szól, arról, hogy képesek vagyunk-e józanul, a saját beidegződéseinket félretéve ítéletet mondani valakiről.

A(z) Jászai Mari Színház, Népház előadása

Bemutató időpontja:

Stáblista:

Szereplők

elnök (első esküdt)
Második esküdt
Harmadik esküdt
Negyedik esküdt
Ötödik esküdt
Hatodik esküdt
Hetedik esküdt
Nyolcadik esküdt
Kilencedik esküdt
Tizedik esküdt
Tizenegyedik esküdt
Tizenkettedik esküdt

Hozzászólások