Színház

Tükör rezgés

táncelőadás, magyar, 2014.

Még nincs szavazat!

Légy te az első!

Illúziók fogságában, a mátrix rabjaiként élünk. A telefonjainkon lógunk naphosszat, a valóságban alig érintkezve, inkább a virtuális térben létezve. Ezt hisszük realitásnak. A valódi kapcsolódásaink kiveszőben. Szabadulnunk kellene ebből az állapotból. Felébredni, mert a Mátrix c. filmben felvázolt utópia már nem is annyira utópia, kísértetiesen ismerős képek bontakoznak ki előttünk már a jelenben is. Ha van szemünk rá. Vagy inkább szívünk rá.
Későre jár. Ideje felébredni!

A döntés rajtunk áll. Egyénenként. Nem várhatunk senkire, hogy megtegye ezt helyettünk.
Egy fiatal pár életébe kapunk betekintést. Akiket látszólag még nem őrölt fel a napi rutin. Boldognak hiszik magukat. Örömmel végzik ugyanazokat a mozdulatokat, míg egy éjszaka a férfi álmában egy hangot hall, ami olyan erővel hat rá, hogy elhatározza, utána ered. Eljut egy másik emberhez, egy másik nőhöz, aki mestereként tanítja meg a szabad járásra. A férfinak végül sikerül áttörnie, túllépni önmagán. Egy szabad embertől búcsúzunk a végén. A lehetőség mindenki ajtaján bekopogtat, csak lehet, hogy éppen az álmában szólítja meg.

A hosszú évek óta flamencóval foglalkozó Aldebaran Kompánia a Tükör Rezgésben szinte minden oldalról kiszélesíti az alkotói horizontját. Nem csak a modern és a néptánc válik egyenrangú partnerévé a flamenconak - már ezzel is egy izgalmas kísérletet jelezve - , hanem az élő ének és az interaktív vizuális technológia is egy-egy olyan szálai az előadásnak, melyek meglepetésszerűen érnek össze a ritmusban és a térben, magukkal húzva egy láthatatlan tükröt, amibe érdemes belenézni.

A(z) Bethlen Téri Színház előadása

Bemutató időpontja:

2014. április 29., Bethlen Téri Színház

Stáblista:

Hozzászólások