Színház

Úgy hallom, mozog

előadás, magyar, 2010.

Még nincs szavazat!

Légy te az első!

Egyik performanszát nézve/hallgatva/érzékelve találkoztam Chris Corsanóval először. A sejtjeim megmozdultak odabent és úgy döntöttek, hogy nekünk együtt kell dolgoznunk hisz? mindketten hallható mozdulatok és mozgó hangok vagyunk. Mindketten hang- és mozgásimprovizációval foglalkozunk, annyi különbséggel, hogy egyikünk zenészként/dobosként, másikunk táncosként/előadóként. Azaz egyszerre használunk teljesen azonos és teljesen különböző technikákat/fókuszokat.
Hát akkor...? Mi a közös alapunk? Melyek egyediségeink? Miféle új horizont nyílhat előttünk, ha megosztjuk egymással egy élményünket/tapasztalatunkat?
Ezek a kérdések ösztönöznek arra, hogy személetünket/kísérleteinket termékeny módon kicseréljük és sok-sok kutatás és felfedezés útján rátaláljuk, saját bevett gyakorlataink hogyan tudnak kommunikálni egymással. Egyszóval a projekt lényege, hogy közös teret és időt osztunk meg egymással, hogy hangokat és mozdulatokat, testet és dobot, érzékelést és cselekvést fedezzünk fel és hogy gyakoroljuk az előadói kapcsolatot a (nem) látható és (nem) hallható dolgok között.

A(z) Bakelit Multi Art Center előadása

Bemutató időpontja:

2010. október 21., Bakelit Multi Art Center

Stáblista:

Hozzászólások