Színház

Utolsó vacsora - á la carte Góbi

táncelőadás, magyar, 2013.

Még nincs szavazat!

Légy te az első!

" Hűségről és árulásról sokat tudunk már, nem szükséges tanuságukat újra számba venni.
De a vacsorát, az utolsót senki nem tálalta még nekünk."

Góbi Rita legújabb önéletrajzi ihletésű négyszereplős darabja az alkotó ember örök dilemmájáról szól: lesz-e, aki követi majd, folytatja a művet, amit megkezdett, és ha még sem, mi lesz tovább?

Az 5 napot felölelő cselekmény időtlen-időben játszódik, az Utolsó vacsora misztériumát körbejárva tölti fel a kortárs tánc formanyelvén született koreográfiát tartalommal. A darab csaknem egy évig tartó alkotási folyamatát mindvégig egy lelkész, Gueth Péter tanácsai és elemzései segítették, aki nélkül nem született volna meg az előadás.
A mostani előadás érdekessége, hogy egy májusban meghiúsult bemutató pótlása, ahol a darab felénél kellett megszakítani a művet a főszereplő-koreográfus hirtelen térdsérülése miatt. Góbi Rita, aki ezt követően hetekig lábadozott, egyfajta teher-átvállalásként élte meg a balesetet, hiszen a koreográfia szerint egy táncosát cipelte a hátán, akinek akkor már napok óta fájt a lába.

Az előadás a lehető legteljesebb módon igyekszik hatni a néző figyelmére, a táncosokat kísérő zenész gadulkán, hegedűn, és dobon egyebek mellett gregorián dallamokat szólaltat meg. A díszletet interaktív videó vetítés teszi teljessé.

A(z) Góbi Rita Társulat előadása

Bemutató időpontja:

2013. október 29., Góbi Rita Társulat

Stáblista:

Hozzászólások