Színház

Vacsora négyesben

színmű, magyar, 2010.

Értékelés:

3 szavazatból
Szerinted?

Donald Margulies amerikai drámaíró, a Yale egyetem irodalom professzora 2000-ben Pulitzer-díjat kapott Vacsora négyesben című színdarabjáért. Ezt a művet mutatja be most a kecskeméti Katona József Színház.
A négyszereplős darab két baráti házaspár életébe és házasságába enged betekintést. Julie és Tom, illetve Karen és Gabe már régóta ismerik egymást, szoros barátság, számos közös élmény és vacsora emléke fűzi össze őket. Egy este Julie egyedül érkezik Karenékhez vacsorára, és a házigazdák legnagyobb döbbenetére bevallja, hogy férje elhagyta őt. Barátaik házasságának kudarca arra kényszeríti Karent és Gabe-et, hogy szembenézzenek saját életükkel, házasságukkal és újrafogalmazzák barátaikhoz fűződő viszonyukat.
Margulies színműve sok humorral és nagy empátiával beszél a házasság, együttélés nehézségeiről és szépségeiről és arról, hogy olykor a különválás is lehet üdvözítő.
Karent Danyi Judit, Gabe-et Cseke Péter alakítja, Julie-ként Magyar Évát, Tom, a hűtlen férj szerepében pedig az előadás rendezőjét, Szerednyey Bélát láthatja a közönség.

A(z) Kecskeméti Katona József Nemzeti Színház előadása

Bemutató időpontja:

Stáblista:

Hozzászólások

10/10
DonGabrosz 2011 febr. 01. - 11:25:29 10/10
Nem jártam még eddig a Ruszt József stúdióban. Kizárólag nagy befogadó kapacitású nézõtéren ültem. Ezért meglepett és megfogott a szûk játéktér, és a színészek közelsége.
Ebben a térben a mû a kiváló színészek által tökéletesen életre kelt. A párbeszédek és viták olyannak tüntek mintha otthon velem történtek volna meg. A történet teli találat, leköti és éberen tartja a nézõt. Ezenfelül valós élethelyzeteket feszeget, amelyeket ha nem is így de hasonló mód álélt már az ember.
Gratulálok a rendezésért és a színészi munkáért. Mindenbizonnyal fogok még járni a stúdióban.