Színház

Valentin nap éjszakája

előadás, magyar, 2017.

Értékelés:

3 szavazatból
Szerinted?

Elsőre egy szerelmi háromszög története. Negyvenes házaspár külföldön tanuló gyerekkel, fényűző modern otthon, elegáns vacsorák, tengerparti nyaralások. De a férj túl sokat dolgozik, egyre gyakoribbak a késő esti tárgyalásai, vidéki utazásai konferenciákra. A feleség magányosnak érzi magát, kombinál, féltékenykedik, vádol - végül szerepjátékba kezd, hogy felfrissítse házasságát. Mint két idegen érkeznek férjével lakóparki otthonukba, s indul az újraismerkedés: romantikus francia sanzonokat hallgatnak, van vörösbor és fülledtség, idővel azonban kiderülnek régen elhallgatott történetek és sérelmek. Megszakad a játék, visszatérnek a valóságba - az állandóan dolgozó férj és a féltékeny feleség szerepébe.
De a történet csak ekkor kezd igazán bonyolódni. Titokzatos por kerül az egyik borospohárba, kialszik a világítás, a személyzet pont kimenőt kapott, nem forog a szélkakas, eltűnik a gyémánt nyakék. Akár egy krimiben. Csak itt valahogy mégis minden stimmel, mint egy romantikus vígjátékban. Legalábbis elsőre.
Alexandr Mardany kortárs ukrán szerző darabja - a skandináv krimik néha abszurd hangulatát idézve - azt a pillanatot ragadja meg, amikor csak rajtunk múlik, képesek vagyunk-e újraértelmezni a kapcsolatunkat, vagy útjaink végleg elválnak egymástól.

A(z) Rózsavölgyi Szalon Arts & Café előadása

Bemutató időpontja:

2017. december 14., Rózsavölgyi Szalon Arts & Café

Stáblista:

Hozzászólások