Színház

Váltságdíj - Nárcisz és Echo

opera, 2 felvonás, 90 perc, magyar, 2014.

Értékelés:

1 szavazatból
Szerinted?

Két egyfelvonásos remekművet mutat be a Budapesti Operettszínház Raktárszínházában, 2014. április 17-én "Férfiak célkeresztben" összefoglaló címmel. A mottó a két operát összekötő gondolatiságra utal.

Dubrovay László 2013-ban Kossuth-díjban részesült zeneszerző kortárs magyar operája A Váltságdíj valódi ősbemutató! A történet - Baranyi Ferenc librettója - egy távoli, talán dél-amerikai országban játszódik, ahol a "Főnököt" terrorista hölgyek elrabolják, hogy váltságdíjat kérjenek érte.

Vidovszky László, szintén Kossuth-díjas zeneszerző Nárcisz és Echo című operája ismert történetet dolgoz föl, melyben Echo próbálja meghódítani az ifjú Nárciszt, ami nem sikerül, így a nimfa bosszúja következtében a fiú saját maga képébe szeretve fullad a folyóba.

A két rövid kisopera izgalmas, fordulatokkal, erotikával és humorral teli zenével, két zongorával, illetve zenekari kísérettel kerül színpadra, a fiatal, Nádasdy Kálmán-díjas alkotó, Somogyi Szilárd rendezésében.

A produkciókat felnőtt nézőinknek és a tizenhat évüket már betöltött középiskolások csoportjainak különösen ajánljuk - akár közönségtalálkozóval, vagy rendhagyó zeneórával egybekötve -, mert kiválóan alkalmasak a zenés színházi alapismeretek bővítésére, az opera műfajának felfedezésére és megszeretésére is.

Operát játszani és nézni egyaránt különleges élmény, s ezúttal mindez szinte testközelből élvezhető... Biztosak vagyunk benne, hogy aki egyszer így "belekóstol" a zenés színház királynőjébe, az keresni fogja a következő találkozások lehetőségét!

A(z) Budapesti Operettszínház előadása

Bemutató időpontja:

2014. április 17., Budapesti Operettszínház

Stáblista:

Hozzászólások