Színház

West Side Story

musical, 2 felvonás, magyar, 2009.

Értékelés:

2 szavazatból
Szerinted?

"száz és száz út vár;
és köztük egy, hogy rátalálj!
Nyújtsd kezed,
nézd, nem álmot látsz;
fogd kezem,
vár egy új világ!
Ránk vár!"

A West Side Story korszakot jelöl a zenés játékok történetében. Ez a darab élettel teljes, drámai lüktetésű, eleven sodrású, és lélegzetelállító újítások sorozata.[...] Shakespeare nevét gyakran emlegetik vele kapcsolatban, mondván, hogy a Rómeó és Júliában két ellenséges család csatázik egymással, itt pedig két ellenséges banda csap össze a huszadik századra jellemző kegyetlenséggel. A párhuzam még annyiban is adva van, hogy a szerelmesek a két ellenséges táborból kerülnek ki.

Manhattan nyugati nyomornegyedében vagyunk, a nyár utolsó napjának sugarai két ellenséges "galeri" gyilkos harcát világítják meg. A késhegyig menő rivalizálás itt szó szerint értendő. Pontosabban: Harlem és a fehérnegyedek közötti utcákon egymásba ütköznek a Rakéták, a "Jet" nevű huligán-banda tagjai és a puertoricóiak, a Cápák ("Shark").

Este egy tornatermi táncos rendezvényen annak rendje és módja szerint verekedés készül, nevezetesen a Jet-ek provokálni akarják a Shark-okat. A rendőrség azonban megakadályozza az összecsapást, viszont azt nem tudja megakadályozni, hogy a tánc forgatagában, szédületében Tony és Maria meg ne pillantsák egymást, ami a szerelem azonnali és végérvényes fellobbanásával azonos. A Rómeó-Júlia konfliktus adva van: Maria a puertoricói vezér húga, Tony pedig a magát őslakónak és amerikainak nevező csoport tagja.

A(z) Csiky Gergely Színház előadása

Bemutató időpontja:

2009. december 11., Csiky Gergely Színház

Stáblista:

Hozzászólások