Zenekar

Abracadabra



Értékelés:

1 szavazatból
Szerinted?

Az Abracadabra hat tagú, modern, lendületes underground popzenét játszó budapesti zenekar, kizárólag saját dalokkal.

A dalokban fontos szerepe van a rendhagyó dalszövegeknek, hangsúlyozott az ének, és a zenekarra nagyon jellemző gitárhangzás.

A zenekar tagjai nem főállású zenészek, található köztük tévés rendező, grafikus, tanár, IT-szakember és divathálózat boltvezetője is.

Eddig két magánkiadású albumuk jelent meg, kis példányszámban. Az első Abracadabra, a második Mehetnénk Délre címmel.

A második lemez címadó dalához készült videó a kilencvenes évek közepén sikeresen szerepelt zenei csatornák műsoraiban, az albumhoz készült LÁZ című klip pedig a YouTube oldalain vált népszerűvé.

Az első két album aktív évei után a zenekar egy időre felfüggesztette működését, majd három éve, több száz érdeklődő előtt, sikerel tért vissza a fővárosi Ráday Klubban.

Folyamatos koncertek és stúdiómunka után, a napokban tették elérhetővé készülő új anyaguk első dalát, Holnaptól címmel.

2012 elején egy újabb Abracadabra dal (Elmerádió) megjelenése várható a zenekar internetes oldalain, illetve bemutatják a Holnaptól című dalhoz forgatott kisfilmjüket is, Kocsis Judit rendezésében.

Az új dalokban illetve a videón kiemelt szerepet kapott Vatai Zsanett (25), a társulat rendkívüli kisugárzású énekesnője, aki a zenekarhoz való múlt évi csatlakozása óta a közönség kedvencévé vált.





A zenekar tagjai:

Vatai Zsanett - ének

Keszthelyi Béla - gitár

Kápolnási Tamás - billentyű, vokál

Knipf Tamás - basszusgitár

Sándor Lajos - gitár

Varga Zoltán - dobok

Hozzászólások