Zenekar

Buborék együttes



Még nincs szavazat!

Légy te az első!

A Buborék együttes 2005-ben alakult gyerekzenekar, amely saját szerzeményű gyermekdalaival nem csak szórakoztatni szeretne: zeneileg és szövegeiben is magas színvonalra törekszik és célja, hogy a gyerekek is igényes zenét hallgathassanak. Szövegviláguk - játékos formában - a gondolkodó "kisemberekhez" szól, akiket ugyanúgy minden érdekel, mint a nagyokat. Dalaik nem csak szórakoztatnak, segítenek a gyermekeknek a tanulásban és a körülöttük lévő világ megértésben. A Buborék együttes előadása kitekintés a világra a gyermekek szemével.
A Fonogram díjra jelölt zenekar ez idáig 4 albumot adott ki és aktívan járja az országot, koncerteket ad a kis rendezvényektől kezdve egészen a nagy fesztiválokig, például a Minimax Hajók kedvelt fellépője. A fellépések mellett több TV csatorna gyermekműsorának is rendszeres vendége, Vendégcsalogató című dalukat például a Minimax gyermekcsatornáról ismerhette meg a közönség.


Biográfia
2005-ben, a megalakulás évében a zenekar "Hócsata" című száma felkerült Halász Judit "Hívd a nagymamát!" című albumára, amely hatalmas szakmai elismerés volt az együttesnek. A saját szerzeményű, mókás, bohókás dalok, az olykor lendületes, lüktető muzsika és az azt előadó csapat lankadatlan lelkesedése ez idáig 4 jó hangulatú, bájos és szórakoztató CD-t eredményezett.
Első saját albumuk "Utazás" címmel jelent meg 2008-ban. A dalok témái széles skálán mozognak és máig népszerűek, gyakran játsszák őket a koncerteken. Kedvelt slágerek például a "Pattan a labda", "A madárijesztő álma" vagy a címadó "Utazás". Ezt gyorsan követte 2009-ben, a "Hócsata" címet viselő második, téli tematikájú lemez, olyan kedvelt téli dalokkal, mint a "Hóember" vagy a "Hócsata".
2011-ben jelent meg a harmadik lemezük "Zenébe zárt világ"címmel, amelyet 2012-ben a magyar zenei élet legrangosabb díjára, Fonogram díjra jelöltek "az év hazai gyermekalbuma" kategóriában. Az album dalaiban sokféle zenei stílus keveredik a rock'n'roll-tól, a népdalon, a megzenésített Móricz Zsigmond versen keresztül egészen a melodikus, szívmelengető gyermekdalokig. Nem nélkülözi a személyes élményeket sem. Az "Ovibúcsú" című dal például köszönetnyilvánítás az óvónők áldozatos munkájáért, míg a "Torna" című nóta játékosan a mozgás és a helyes táplálkozás előnyeire és örömeire hívja fel a csöppségek figyelmét. A zenekar nem titkolt szándéka emellett, hogy a fantázia birodalmába is elkalauzolja a kicsiket: "Bogárbál"-ról énekelnek, és még egy zenés mese is felkerült az albumra, "Sárkánymese" címmel, ami Xantus Barbara színésznő tolmácsolásában mutatja be a hétfejű sárkány és a bátor királyfi küzdelméről szóló klasszikus történetet.
Legutolsó albumuk, a "Buborék Party" 2014-ben jelent meg. A lemez legnépszerűbb dala a "Vendégcsalogató"-t a Minimax gyerekcsatorna is előszeretettel játszotta.


Albumok
Utazás (2008)
Hócsata (2009)
Zenébe zárt világ (2011)
Buborék Party (2014)


A Buborék együttes tagjai
-Kovács Csilla - ének
-Kerékgyártó László - gitár, vokál
-Berczelly Csaba - basszusgitár, vokál
-Macsuga László - dob
Morvai Gábor -billentyű, szaxofon, vokál


Hozzászólások