Zenekar

Csík ZenekarMég nincs szavazat!

Légy te az első!

Megalakulása: 1988


A Csík Zenekar immáron 30 éve elismert közreműködője Magyarország népzenei életének. Számos sikeres koncert, táncház és zenei kiadvány tette egyre népszerűbbé nemcsak együttesüket, hanem a magyar népzenét itthon és külföldön egyaránt.
A szakmai közönség elismerését is bizonyítja, hogy 1991-ben elnyerték a Népművészet Ifjú Mestere címet, a IV. Bonyhádi Népzenei Fesztivál Fődíját és ugyanitt a Magyar Rádió Különdíját is. A zenekar 1992-ben a Kiváló Művészeti Együttes díját kapta. A Sydneyben rendezett 2000. évi nyári olimpiai játékok kulturális rendezvényein több más neves előadóművésszel együtt képviselték hazánkat és a magyar népzenét.


A zenekar immáron több mint 20 éve tart rendszeresen magyar táncházakat. Házigazdaként neves népművészeket, zenészeket fogadnak itt, de tehetséges fiatal szólisták, táncosok és táncházi zenekarok számára is fellépési lehetőséget biztosítanak. A zenekar koncertműsorában elsősorban magyarországi és erdélyi magyar népdalok illetve táncmuzsikák hallhatók, de román táncdallamok is szerepelnek.


Tagjai:
Barcza Zsolt - cimbalom, harmonika
Csík János - hegedű
Dresch Mihály - szaxofon, furulya
Kunos Tamás - brácsa
Majorosi Marianna - ének
Bartók József - bőgő
Szabó Attila - hegedű
Szokolay Dongó Balázs - duda


Lemezek:
Boldog szomorú dal (1993)
Tiszta szívvel (1998)
A kor falára (2001)
Be sok eső, be sok sár (2004)
Senki nem ért semmit (2005)
Ez a vonat ha elindult, hadd menjen... (2008)
Karácsonynak éjszakáján (2008)
Szívest örömest (2010)
Lélekképek (2011)


Hozzászólások