Zenekar

Konyha



Még nincs szavazat!

Légy te az első!

Megalakulása: 2010

A Konyha egy háromtagú zenekar, akik retrósan lerobbant hangzással és fordulatos magyar szövegekkel játszanak eklektikus (a soultól a garage rockig terjedő skálán mozgó) popzenét.
A Konyha hangzásának gyökerei a 60-as / 70-es évek fordulója körül keresendők: amikor a rockzenészek már túl voltak az elektromos hangszerek feltalálása okozta eufórián és már nem akartak feltétlenül csak szép hangokat kihozni belőlük - ennek eredménye a sok koszos, túlvezérelt gitár- és énekhang. A Konyha szövegei - ezzel látszólag ellentétesen - mai élethelyzetekből indulnak, de megpróbálnak túllépni azon az állásponton, hogy jó és mély dalt kizárólag fájdalmas dolgokról lehet írni. A háromtagú csapat (Badics Márk - dob, Herr Attila - basszusgitár, Szepesi Mátyás - gitár, ének) dinamikus, de lerobbant hangzású dalokat ad elő, szövegeiben pedig egy dinamikus, de lerobbant kor túlélési filozófiáit vázolja. Na, pont mint a konyhában, egy üveg bor mellett. Vagy inkább utána. Ahogy ők fogalmaznak: " A Konyhában lenni mindig jó. Nincs túl nagy rend és tisztaság, de mi így szeretjük. És ne feledjétek: a hűtőben mindig ég a villany!"

A Konyha története Szepesi Mátyás gitáros-énekes szavaival:
"Az első felvételeket a Qualitons dobosával, G. Szabó Hunorral készítettem 2010 májusában. Összegyűlt pár olyan zenei ötletem, amibe belehallottam Hunor hatvanas években gyökerező beates-funkos játékát, ő pedig örömmel dobolta fel az anyagot. Igazi zenekarrá azonban mégis Badics Márk érkezésével váltunk, aki Hunorhoz hasonlóan a jazz felől érkezett, de elképesztően sokoldalú és érzékeny muzsikus (tagja többek között Vázsonyi János és David Yengibarian zenekarainak), aki ha kell, rettenetesen oda tud csapni. Herr Attila basszusgitáros gyerekkori barátom, mindketten Szentendrén nőttünk fel, többször játszottunk már együtt az évek során, de sosem volt közös zenekarunk. Sokoldalú, tapasztalt, jazztanszakot végzett zenész, a legtöbben a Besh O'Drom-ból ismerhetik - számomra azonban semelyik profi produkciója nem tudta felülírni azt az élményt, amikor először láttam tizenhat éves korában Led Zeppelint és Black Sabbathot játszani a bátyja zenekarában. Már túl voltunk a dob-, a gitár- és az énekfelvételeken, amikor felhívtam hogy basszusgitározzon pár számban, ő pedig egy másik szintre emelte az anyagot a játékából áradó őserővel."

A zenekar tagjai:
Badics Márk - dob
Herr Attila - basszusgitár
Szepesi Mátyás - gitár, ének


Hozzászólások