Zenekar

The Twist



Még nincs szavazat!

Légy te az első!

Ábrahám Zsolt, Ács Oszkár, Szűcs Krisztián - s akkor még - Szőcs Gergő csapata feldolgozásokat játszó hobbiformációként indult 3 évvel ezelőtt, de az első saját szerzemények nyilvánvalóvá tették, hogy ez korántsem marad puszta hobbi. A fiúk "anyazenekaraikban" és vendégszerepléseik alkalmával (Heaven Street Seven, Amber Smith, Időrablók - Yonderboi, Neo) sok mindent megvalósíthattak már, de a The Twist másra született - a hatvanas évek ihletett beatzenéjét, adrenalin-pszichedeliáját keresi.



A zenekar első lemeze 2010 decemberében, Live Through The Cool címmel jelent meg, és egy kisebb lemezbemutatóra is sor került az Alexandra Pódiumon, ahol Frenk volt a vendégdobos. Az albumon szerepelnek többek között, a tavaly a rádiókban igen gyakran hallott The Original, illetve a Watching The Good Life című számok is. A sokoldalú és egyéni megszólaláshoz hozzájárulnak vendégművészek: a nagyszerű Sena az Amateurs című balladát énekli Szűcs Krisztiánnal; Both Miklós hegedűn, Márkos Albert csellón működik közre.



Nem régi indulása óta a The Twist életében már egy változás is történt: a formáció új dobosra tett szert a stuttgarti illetőségű Bernhard Hahn személyében. Bernie többek között az első négy Heaven Street Seven lemez hangmérnöke és producere is volt, nem beszélve a Kispál és a Borz Velőrózsák című albumáról. A "kiváló nyugatnémet dobos" - több stuttgarti zenekar mellett Nena és Kim Wilde mögött is ütötte a bőröket.





Tagok:

Ábrahám Zsolt

Ács Oszkár

Bernhard Hahn

Szűcs Krisztián



Lemezek:

Live Through The Cool (2010)

Hozzászólások