Zenekar

tHUNder Duo



Még nincs szavazat!

Légy te az első!

A két kiváló művész improvizatív világzenét játszó duója nem ismer zenei-, vagy országhatárokat: a szerzemények között latin, afrikai és indiai hangzású zenét is találunk, sőt az amerikai funky és balkáni páratlan ritmusok is jelen vannak. Az intenzív és egyedi játékstílus, a változatos hangszerelés igazi különlegesség!



A hosszabb ideje Londonban élő, és világszerte játszó Dörnyei dobolásában virtuóz módon jelenik meg a függetlenítés technikája, egy egész dobzenekar megszólalását keltve. Horváth egyéni stílusa, változatos hangszerparkja a hangzás sokszínűségét tovább erősíti - megteremtve egy ma igazán különlegesnek ható 21. századi kamarazenét.



A tHUNder Duo tagjai nevükben is hirdetik Magyarországhoz való tartozásukat, s e név alatt számos koncert- és fesztiválmeghívásnak tesznek eleget külföldön. Közös játékuk a legnevesebb hangszergyártók figyelmét is felkeltette, így támogatóik között található a SABIAN, a Sonor, a Vic Firth, a Remo, a Roland, illetve Magyarországról a Tam-Tam Dobszaküzlet és a Veiger tok.



A duó 2011. első felében jelentette meg a Hunnia Records által készített első DVD-jét, melynek sztárvendége a világ egyik legkiválóbb "dobos szólistájaként", a "dob utazó nagyköveteként" is számon tartott amerikai dobos, Dom Famularo.

Hozzászólások