Péter Dávid megmondja

A Tóth Gabi-gyűlölet eredete

Az énekesnő az elmúlt időszakban elég nagyot ment az interneten. Kapott a gyűlölethullámból bőven, mindezt egy össznépi keresztény találkozónak és egy nagyon magyar klipnek köszönhetően. Tóth Gabi mindig megosztó személyiség volt, mondhatni a közönség nevelte ilyenné. Így szeretjük. Mert gátlástalanul lehet utálni.

Tóth Gabit 2004-ben ismerte meg a közönség, amikor a Megasztár második évadában szerepelt. Az első szezon nyertese, Tóth Vera testvéreként érkezett, majd egészen a harmadik helyig jutott. Ő lett az évad legjobb női versenyzője. Ha jól emlékszem, akkor a zsűri azért nem "engedte" megnyerni neki a versenyt, mert attól tartottak, hogy Gabi túl fiatal lenne ebbe a világba, hogy a naiv, szinte még gyerek, és a teljesen vadóc Tóth Gabi lelkét nagyon hamar megmérgezné az álszent és kizsákmányoló popszakma. Ilyesmik hangozhattak el a zsűri szájából. Az énekesnő akkor volt 16 éves. Ezzel szemben a Megasztár második évadának döntőseiről, Molnár Ferenc Caramelről és Palcsó Tamásról jóval kevesebb hír szólt, de még kevesebb botrány a sajtóban, míg Tóth Gabi ebből a szempontból (is) hangosabb karriert futott be náluk. Klasszikus Majka-effektus, aki nem nyerte meg a Való Világot, most mégis ott van arccal a média világában, konkrétan az élvonalban.

A közönség tehát 16 éves kora óta ismeri Tóth Gabit. A zenés tehetségkutató után először zenei vonalon mozgott. Megjelent klipjei, a Fekete virág és a Vágyom rád elég jól tükrözték a 2000-es évek EMO stílusjegyeit. Anno ez volt a menő, nincs ebben semmi meglepő. Akkor se tetszett mindenkinek, ahogy ma sem jön be a teljes magyar lakosságnak az Az én szívem című dal. A lényeg, hogy ezeknek a klipeknek a szinte végtelen ismétlésre rakott rotációjával bőven képernyőn volt Tóth Gabi a Viva tévén, de 2007 hozta meg az első igazi tévés szereplést. Abban az évben mutatta be a már említett zenecsatorna A Stáb című realityjét, ami akkora siker volt, hogy lett belőle még több évad is, igaz, Tóth Gabi nélkül, új szereplőkkel, például Fluor Tomival, Istenes Bencével, meg új helyszínnel, egy tanyával és a Balatonnal kiegészülve, de a második évadban még ott volt. Sajnos pont az első két évadról nincs fent a soha semmit el nem felejtő interneten egy kósza kilobájtnyi kontent sem, csak a végeredményül elkészült dal és a hozzá tartozó klip. Bezzeg a Tóth Gabitól mentes balatoni szezon ott van a YouTube-on. Arra is érdemes ránézni azért.

Hogy könnyebb legyen elképzelni Tóth Gabi szereplését a műsorban, annyit segítek, hogy ott volt mellette az Anti Fitness Club frontembere, Molnár Tamás, továbbá Zimány Linda is erősítette a csapatot, növelte a műsor színvonalát. (A teljesség kedvéért: volt egy negyedik tag is, akit úgy hívtak, hogy Márk.)

Gabi innen szinte egyből ment a TV2 főzős műsorába, a Hal a tortánba, onnan meg az RTL Klubnál landolt a Celeb vagyok, ments ki innen! című valóságshow-ban. Aztán, ha nem is szerepelt állandóan tévéműsorokban, az újságok bőven cikkeztek róla. Téma volt, ha stílust váltott: 2008-ban megunta a szende külsőt, provokatív ruhákat húzott, majd nem értette, hogy mások miért nézik meg az utcán.

2009-ben ráktattant az ezotériára és mondott pár furcsa dolgot, hogy energiát sugároz az emberiség felé, illetve előző életében boszorkány és modell is volt.

 

 

Állandó téma lett a párkapcsolata, hogy épp mi van az  Anti Fitness Clubos dobos pasijával, aztán meg a focista fickójával, meg az X-Faktoros Trap kapitánnyal is szinte az újságok hasábjain élték a magánéletüket.

Közben a különböző sajtóeseményeken való megjelenése is hot potato volt, hisz a méltán híres szaklapok rendre megírták, hogy épp milyen botrányos, nem megszokott cuccban jelent meg. Aztán testvérével való kapcsolatát is szinte percről percre nyomon lehetett követni a sajtónak hála, ahogy arról is Pulitzer-gyanús flekkek születtek, hogy Tóth Gabinak  mellnagyobbító műtétje volt. Aztán már tényleg minden mozzanata megért egy hírt, mivel a közönség már akkor elkezdett rászokni arra, hogy az énekesnő körüli dolgokon túráztassa az idegrendszerét. A "rajongók" a feketéről/sötét barnáról szőkére festett haján is ki tudtak akadni. 

Tóth Gabi - akár tudatosan vagy tudattalanul, tök mindegy - mindig adott rá valami okot, hogy az emberek tudjanak róla beszélni. Ez az egész viszont az X-Faktorral nőtte ki magát igazán naggyá. Direkt nem mondom, hogy ott tetőzött, hisz kiderült, hogy az eddigi legnagyobb csúcspontja a Tóth Gabi iránti gyűlöletnek az pont a szeressük egymást gyerekek felütésű Eucharisztikus Kongresszus okán volt. (Lehet, hogy Marilyn Manson előzenekaraként nem keltett volna ekkora botrányt Tóth Gabi, mint így ,hogy konkrétan a Pápa előtt kerázott.) De vissza az X-hez. Az volt az a műsor, ahol már nem bohóckodott, vagy hülyét csináltak belőle, mint mondjuk az Ezek megőrültekben, hanem hozhatta önmagát. Amennyiben Tóth Gabi X-Faktorban bemutatott mentorkodását a személyiségével önazonosnak tekinthetjük. Márpedig ezt a leírtak fényében egyre nehezebb megmondani - még úgyis, hogy figyelembe vesszük, hogy

az embernek lehetnek különböző korszakai, változhat, lehet egyszer vadóc punk, aztán előtörhet belőle a pop és showbiznisz által elnyomott hithű mély vallásosság.

 

Tóth Gabi a mentorszékben lett igazán megosztó személyiség. Onnantól kezdve lett igazán harsány. Ez persze normális, hisz valakit azért válogatnak be ilyen műsorba, mert valamilyen. Ezt a valamilyenséget pedig tökéletesen adta Gabi. Az összefoglalókban rendre ki voltak emelve az ő megmozdulásai, lettek aranyköpései. Senki számára nem volt közömbös, mert valakinek vagy bejött ez a stílus, vagy nem. Csak imádni, vagy gyűlölni lehetett. Az, hogy az emberek nem tudnak közömbösek lenni iránta, hogy nem lehet elmenni Tóth Gabi mellett, az annak köszönhető, hogy állandóan megkapta a figyelmet. Tény, hogy többnyire valamilyen szinten botrányos viselkedésével érte el ő - vagy érte el a vele foglalkozó sajtó, hogy felnagyította a csipp-csupp kis ügyeit, posztjait. 

A sors iróniája, hogy pont az történt, amit 17 éve a Megasztár zsűrije megjósolt: Tóth Gabit beszippantotta és kifordította önmagából a pop- és showbiznisz.

De! Aki ennyire akarja a hírnevet, annak tűrnie kell azt is, hogy nem lehet mindenkinek a kedvence.

Pataky Attilát a fénylényekkel lehet szívatni, Berki a herevasalással és a büntetőfékezéssel, Schobert Norbit mondjuk a csimpánzcsöcsös megszólalásával lehet rendre elővenni, Tóth Gabit meg most az apácákat megszégyenítő kereszténykedésével rajzolta fel a saját homlokára a célkeresztet. Az énekesnő még vissza-visszaszól, a gyűlölködőknek - pedig, ha megdobnak kővel, dobd vissza kenyérrel, esetleg kínáld oda a másik orcádat is. Ez jól mutatja, hogy talán nem sikerült elérnie azt az állapotot, amit kitűzött célul maga elé még annak idején. 

Olyan szeretnék lenni, mint Ákos nőben.

Ezt még 2012-ben mondta, és kimondottan a koncertezésre gondolt, hogy el akar jutni oda, hogy akkor és annyit kelljen koncerteznie, amikor és amennyi neki tetszik. Na, hát Ákos sem ugyanaz már, mint aki 2012-ben volt, hisz azóta elmondta véleményét a női princípiumról, volt telekomos botrány is, de mindet túlélte. Ez az a savállósági szint, ami egyezhet azzal, ha Tóth Gabi ma is azt mondaná, hogy olyan, akar lenni, mint Ákos. De ő már A Tóth Gabi. Hívőként pedig el kéne tudni fogadnia a gyűlölködőket, meg kéne bocsátania nekik, hisz Isten is megbocsát a bűnösöknek.

Adblock detektálva

Hirdetésblokkolód kikapcsolásával segíthetsz, hogy a PORT.hu továbbra is ingyenes, minőségi tartalmat biztosíthasson.

Rendben, kikapcsoltamHogy tudom kikapcsolni? Köszönjük, PORT.hu