Péter Dávid megmondja

Egymillióan azért, hogy Kevint végre ne hagyják otthon karácsonykor!

Már megint Shrekkel, Jégvarázzsal lehet otthon karácsonyozni a tévéé elé kucorodva, miközben reszketnek a betörők.

Mit lehet majd nézni az ünnepek alatt? Mivel lehet bejáratni az ajándékba kapott ULTRA 5K OLED színes televíziókészüléket? Van-e új a Port.hu tévés műsorújságában? Hát nem nagyon. Minden csatorna idén is a bevált csapaton ne változtass alapon kezdi meg a karácsonyi szezont, azaz jön a jégkorszak, a Jégvarázs, a Shrek, Neveletlen hercegnő meg ezek a jól bejáratott címek. És persze Kevin McCallister drámai történetét is figyelemmel lehet kísérni, amint a szülei megint otthon hagyják a szeretet ünnepén. 

Forrás: InterCom

 

Persze, a háttérben pont elduruzsolnak ezek a műsorok. Senkit nem zavarnak. Néha oda néz az ember, a reklámig leragad, aztán vissza a bejglis halászlétől roskadozó asztalhoz, a gyereknek ajándékba vett LEGO kirakásához, családi társashoz meg a fakultatív, de azért erősen ajánlott jellegű tojáslikőr ízű konyhapolitizáláshoz. Ha innen nézzük, akkor nem is kell, hogy a tévében olyan igazán izgalmas dolog menjen. Akár a Kandalló tv is mehet végtelenítve, de szólhat valami kommersz stockvideó is valami bézik liftzenével, hisz a család a lényeg, hogy együtt vagyunk. 

De egy idő után azért csak elegünk lesz egymásból, csak jó lenne megnézni valamit, nem? Közös filmezés? Mi baj lehet abból? Az nem szól rád, hogy ne egyél több zserbót - azt az utolsót se kellett volna -, mert így is kövér vagy, nem hagy magadra egyedül a rosszul választott, a "majd valamire jó lesz" és a "hú ezt elteszem későbbre, de azért nagyon köszi" ajándékokkal és a többi. A filmen lehet közösen sírni, nevetni, aludni. Csak lenne valami jó végre. De már mindenki betéve tudja a teljes kínálatot. És így is ezeket fogjuk nézni. Ez van, ezt kell szeretni. Ezt hozta a Jézuska, megint, csináljunk úgy, mintha örülnénk neki. Blokk megvan? Csereszavatos? Majd jövőre talán jobb lesz.

És akkor egy rövid karácsonyi mesével zárnám.

- Bezzeg a másik mamánál.

- Mer' ott mi van? Hát a Netflix. A Netflix legalább próbálkozik, tudod?

- Akarod nézni A fiút, aki Karácsonynak hívnakot, esetleg azt, amiben a Kurt Russel a Télapó?

- Jó lesz az a Kevines inkább.

- Naugye.