Péter Dávid megmondja

Szopatna a gazda!

Szabad ilyet csinálni? Le lehet ezt adni a tévében? Ízléses ez? Egyáltalán megtörtént ez a soft pornóba illő jelenet?

Van egy kis botrány a Házasodna a gazda miatt. Egész pontosan egy jelenet miatt, amikor a kilencedik részben Gergő gazdát elkezdte kényeztetni Bogi, miközben a srác épp vezetett. Olyan volt ez mintha, hirtelen az RTL Klubról átkapcsoltunk volna egy Fake Taxi jelenetre. Puzsér Róbertnek volt egy kirohanása ezzel kapcsolatban Orális szex főműsoridőben az RTL Klubon címmel. Az ominózus szopatás viszont erősen kérdéses, és embere válogatja, hogy mennyire vonható felelősségre miatta a csatorna, vagy úgy egyáltalán bárki.

Az adásban látottak szerint Gergő és Bogi elmentek kocsival, hogy vegyenek egy új lovat. Az út során az autó szélvédőjére elölről felszerelt kamerák rögzítettek mindent. Az utazás elején is már érződött némi szexuális feszültség kettejük között. Gergő beszédét megmosolyogta Bogi, mire a gazda tett egy olyan megjegyzést, hogy ezért baj, hogy ilyen nagy nyelve van, és nem tudja a szájában tartani. Erre Bogi egyből lecsapott, válaszul közölte, hogy nem mindig olyan nagy baj az. És a pajkos flörtölést közösen vitték tovább: el lehetne képzelni azt a nagy nyelvet jó helyeken is.

A verbális benyalás közben kiderül - maga Bogi közli -, hogy szerencsére jó nagy a terepjáró hátsó utastere, ahol lehetne csinálni még ezt-azt az ücsörgésen kívül. A lány a szavakkal és a kezével is cirógatja Gergőt, akinek láthatóan bejön ez a szitu. A lóvásárlás után elindulnak vissza, és szinte egyből folytatódik is a fülledt erotika. Bogi nem tud megmaradni az anyósülésen, Gergő vállára teszi fejét, puszilgatja, simogatja az arcát, a mellkasát, de a keze néha a gazda két lába közé is elvándorol. Ezt eddig szemből látjuk, majd hirtelen átváltunk arra a GoPro kamerára, ami Gergőhöz közelebb van felrögzítve. Bogi olyanokat suttog, hogy nem fog látszani, majd a feje eltűnik. Közben egy snitten látszik, amint Gergő félreáll az út szélén az autóval. 

Puzsér Róbert erről írta, hogy főműsoridőben megtörtént a szopatás legigénytelenebb módja: az út szélén álló autóban.

Ezt ilyen biztosan nem lehet kijelenteni. Kikockázva az említett jeleneteket kiderül, hogy amikor Bogi feje eltűnik, akkor az autó még normál sebességgel halad, erre lehet következtetni a háttérben suhanó tájból. Amikor Gergő megáll az út szélén az autóval, akkor úgy látszik, hogy valaki, feltételezhetően Bogi az anyósülésen ül. De tételezzük fel, hogy megtörtént az aktus az út szélén álló autóban. Képmutatás ezt az RTL Klub részéről megmutatni? Hááááát...

Bogi és Gergő kapcsolatát ráfűzni a Való világ 10 évadában látott egyértelműen bántalmazó sztorira azért elég meredek. (Puzsér egészen idáig csatol vissza.) Míg VV Renátó a verbális erőszak és fölérendeltségi viszony egyértelmű jeleit mutatta VV Fru irányába, addig Gergő gazdáról nem mondható el ez. 

Van itt szó tesztoszteronban tocsogó véres maszkulinitásről, elnyomó szexuális hadviselésről, verbális asszonyverésről, hímsovinizmusba oltott bántalmazó fellépésről?

Igazság szerint ezt teljes magabiztossággal csak a két szereplő tudja megmondani. Külső szemlélőként, a felvételek szerint Gergő nem is akarja annyira - vagy csak kéreti magát - a vezetés közben megejtett lufiztatást, hisz Bogi győzködi, mondja, hogy nem fog látszani. De mi is? És igen, itt érdemes azt megjegyezni, hogy konkrétan nem látjuk a történéseket. Még cenzúrázva sem. Így nem állíthatjuk, hogy megtörtént a dolog, az ominózus szájjal kényeztetés. Adásba nem került, csak egy sokat sejtető jelenet, a szereplők maguk pedig úriemberek, és nem nyilatkoztak róla, kimaradt jelenetként pedig nem került fel semmilyen honlapra sem.

Ha nem kerül adásba az a jelenet, amin Bogi feje eltűnik, akkor nem is lenne ebből ügy, nem is lenne miről beszélni. Ott kellett volna elvágni, az a 25 másodperc nem számított volna, egy napfelkeltés lassított felvétellel ki lehetett volna pótolni ezt az időt, hogy ne legyen balhé.

És közben azért azt se felejtsük el, hogy ez egy társkereső reality. Persze nyilvánvaló az is, hogy mivel nem vágatlanul kerül adásba, ezért meg is van szerkesztve a műsor, de alapvetően itt emberek szerelmi története van dokumentálva. Azt kell látnunk, hogy a végén összejönnek. Gergő és Bogi kapcsolata pedig ilyen. Nekik ezek szerint oké, hogy így, ilyen tempóban, sebességkorlátozásokat betartva, de lehúzott sliccel közelednek egymás felé. Ne csináljunk úgy, mintha amúgy egyesek ne feküdnének le egyből az első randi után. Ez az ő dolguk. Az, hogy történetesen ezt most láthatja egy csomó ember, az meg megint más. (Mintha az internetre nem teregetnénk ki magunktól az életünket...) Innentől kezdve mindenki maga döntse el, hogy ez mennyire ízléses. Nem kell azonban adni itt az erkölcs bajnokát és papot hívni, hogy megmentse mindannyiunk lelkét az RTL Kubtól, mert nem történt szentségtörés.

Az autós kaland, bárhogy is végződött, része az ő kettejük sztorijának - amíg másként nem nyilatkoznak erről. Nem megmutatni a történteket a valóság eltagadása lenne. Amúgy nézzünk meg egy korábbi epizódot, amikor Gergő elvitte jetskizni Bogit, akkor is volt, hogy úgy ültette a lányt az ölébe, hogy vele szemben volt. Persze volt rajtuk ruha, de mi ez, ha nem a hullámveréssel rásegített szárazbaszás? Mindenki máshova pakolhatja kettejük bevállalóságát a prüdéria széles skáláján, de megmutatni attól még nem bűn. 

De, ha bűnnek minősítjük, akkor ne álljunk meg itt: hipózzunk ki minden tartalmat, ami kicsit is tartalmazhat bármilyen jellegű és mértékű szexuális utalást. Az Egészséges erotikában például ne rázzák azt a kefirt!!! (Tudom, hogy míg a gazdás műsor egy reality, a másik meg egy film, de ha már keverjük a szezont a fazonnal, akkor keverjük rendesen.)

Még egy utolsó zárójel: abba is érdemes belegondolni, hogy úgy lett Bogi megbillogozva az útszéli autóban szopás vádjával, hogy erről csak erősen megkérdőjelezhető felvételek vannak. Olyan ez, mint amikor Berki Krisztán kirakott az Instagramjára egy videót, amin az volt látható, hogy bőven 130 km/h felett száguldozott éjszaka az egyik autópályán. Lehet azt mondani, hogy ez Berki Krisztián volt - nem az olimpikon, hanem a másik - de valójában csak azt lehet állítani a felvételt látva, hogy valaki feltöltött egy videót Berki Krisztián hivatalos Instagram oldalára, amin éppen egy autó műszerfala 255 km/h-t mutat éjszaka az M7-es autópályán. Nem biztos, hogy Berki tartja a telefont, nem biztos, hogy ő ül az autóban, nem biztos, hogy jó az a km/h mutató, stb. Az is lehet, hogy ez egy talált felvétel, amit ő, vagy az ő social csapata kiposztolt. És persze lehet ennek egy jóval egyszerűbb magyarázata is, de a valóság csak akkor derül ki, ha maga a szereplő beismeri. A gazdás műsor esetében is azt állíthatjuk, hogy Bogi feje egyszer eltűnik a képből, de nem tudjuk, hogy mikor és mennyi időre, stb. Lehet, hogy valaki ezt a látszatot akarja kelteni, hogy itt történt valami? Valószínűleg sose fog kiderülni, de lehet vádaskodni is és a látottaknál maradni is.

Amúgy sokkal aggasztóbb, ami Zoli gazda portáján történik. De erről majd később.