Gerendai eladta a Sziget többségi tulajdonát

A Providence Equity Partners nevű globális tőkealap bevásárolta magát a cégbe, de az operatív ügyeket továbbra is Gerendaiék intézik.

A Sziget Kulturális Szervezőiroda ma bejelentette: az egyik vezető globális tőkealap, a Providence Equity Partners többségi tulajdont szerzett a cégben. A cég operatív működéséért továbbra is az alapító Gerendai Károly és a Sziget többi tulajdonosa felel majd. A tranzakció folyamán a Sziget exkluzív pénzügyi tanácsadója a Michel Dyens & Co. volt.

Forrás: Kaszás Tamás / Dívány.hu

 

Gerendai a Sziget közleményében így kommentálta a történteket:

Az elmúlt években sok megkeresést kaptunk mind pénzügyi, mind szakmai befektetőktől, de a legszimpatikusabb a Providence ajánlata volt, mert új lehetőségeket nyitott meg előttünk.

Az alapító nem nevezte meg azt az összeget, amiért a Providence bevásárolta magát a Szigetbe. Hozzátette viszont:

A Providence pénzügyi forrásai és nemzetközi háttere, kiegészülve a mi csapatunk szakértelmével egy még erősebb pozícióba hoz minket, megnyitva olyan új növekedési lehetőségeket, amelyek korábban nem lettek volna lehetségesek.

Takács Gábor továbbra is Sziget nemzetközi projektjeit vezeti, míg Fülöp Zoltán és Lobenwein Norbert a Telekom VOLT Fesztivál és a Balaton Sound igazgatói, valamint a Szigethez kötődő fesztiválok zenei programjait irányítják. A jelenlegi menedzsment csapatot támogatni fogja James Barton, aki a Creamfields fesztivál alapítója és a LiveNation elektronikus zenei igazgatója volt, valamint Paul Bedford a Cream Group korábbi pénzügyi igazgatója.