Kiszabadul a kultúra - Vajdahunyadvári Nyári Zenei Fesztivál

Július 1-29-ig 8 koncert, 8 lélekerősítő szabadtéri esemény, amire már régóta vágytunk. Megnyitja kapuit a 29. Vajdahunyadvári Nyári Zenei Fesztivál, ahol ismét egymásra találhatnak a komolyzene legkiválóbb előadói és a zeneszerető közönség. A szimfonikus zenekarok mellett olyan további világhírű produkciók lesznek a színpadon, mint a 100 tagú Cigányzenekar, Illényi Katica és a Sárik Péter Trió, valamint a Budapest Bár.

Vajdahunyadvár. Sziget a szárazföldön. Bensőséges határok egy határtalan világban.

A jövőre 30 éves jubileumát ünneplő Vajdahunyadvári Nyári Zenei Fesztivál - a romantikus helyszín és az igényes zeneművek találkozásával – egyedülálló lehetőséget kínál a lelki feltöltődésre.
A koncertsorozatot július 1-én a MÁV Szimfonikus Zenekar nyitja meg, a továbbiakban pedig fellép a Magyar Virtuózok Kamarazenekar és a Szent István Filharmonikusok. Az esteken a zenetörténelem legnagyobbjait – Mozart-ot, Beethoven-t, Csajkovszkij-t, Brahms-ot, Vivaldi-t és Verdi-t… – idézik meg a Károlyi udvar árnyas oltalmában.

A fesztivál egyik sztárja a világhírű hegedű- és thereminművész Illényi Katica, aki a Sárik Péter Trióval ad közös koncertet július 12-én. Július 22-én a Sabbathsong Klezmer Band ad egy kis műfaji kitekintést Beke Farkas Nándor (hegedű) és Lisztes Jenő (cimbalom) vendégművészek szereplésével.
Végül, de nem utolsósorban hazánk legnépszerűbb produkcióit láthatjuk-hallhatjuk: július 26-án a Budapest Bár, július 29-én pedig a 100 Tagú Cigányzenekar tölti be muzsikával a Vajdahunyadvár udvarát.

https://www.youtube.com/watch?v=ZAFq9KAE5xk

https://www.youtube.com/watch?v=tOeNE5vZjt4