Ty Dolla $ign és Black Coffe: Balaton Sound csütörtöki ajánló

Az agyonsztárolt mainstream előadók mellett csütörtök este fellép Afrika legnagyobb dj-je és egy aktuális Los Angeles-i R’n’B-sztár is a fesztiválon.

Ty Dolla $ign

 

A Los Angeles-i R’n’B-s már 2010 óta benne van az iparban, és azóta sem lankad. Olyan aktuális előadókkal vannak közös számai, mint Niki Minaj, Gucci Mane, The Weeknd és Wiz Kalifa. A legismertebb számai a Paranoid, az Or Nah és a Blasé, amin a trap olyan nagyágyúi reppelnek, mint a Rae Sremmurd és a Future. A Sucker for Pain című száma a Suicide Squad című geek slágerfilm zenéje is volt. Közreműködött Jason Derulo Swalla és a Fifth Harmony Work From Home című számában is, és az éneklés és reppelés mellett zenét szerez és több hangszeren játszik. A legújabb számában a trap császárával, Gucci Mane-nel énekel és reppel együtt az ananászról türkiz, fonott tincsekkel.

 

 

 



Jonas Blue

 

A húszas évei végén járó brit producer igazi éden hoteles zenéket ír, így aki szereti a nyálas, éneklős, popos elektronikus zenét, az vele biztosan jó lóra tesz. A legnagyobb slágere a Fast Car, ami Tracy Chapman '88-as számának újradolgozása a tropical house szellemében. Azóta a Perfect Strangers és a By Your Side című számokkal gurított nagyokat, és idén júniusban jött ki a Rise című száma.

 

 



The Chainsmokers


 

A nagyszínpadon Jonas Blue után tovább erősödik a mainstream elektronikus tánczenei vonal a Chainsmokers-zel, akik a Selfie című számukkal futottak be igazán 2014-ben, aminek a klipjében David Hasselhoff is felbukkant. Két évvel ezelőtt a Closer című számukkal tarolták le a slágerlistákat, és tavaly a Szigeten is felléptek.


Camel Phat

 

A tíz éve működő brit páros megbízhatóan mozog a deep house és a techno különböző alműfajaiban, és szállítja a minőségi populáris elektronikus zenét. A legismertebb saját számuk a Cola, ami a tavalyi nyár egyik nagy slágere volt. Az idei nyárra a Panic Room című éneklős house-zal készültek, ami már azoknak a fülébe is bemászott, akik sosem hallottak róluk.

 

 




Black Coffee

 

 

Afrika egyik legnagyobb dj-je a dél-afrikai Durbanban született a hetvenes évek közepén, és már gyerekkorában nagy hatással volt rá a nagybátyja reggae-gyűjteménye. Tizennégy éves volt, amikor Nelson Mandela szabadulásának napján az utcán ünnepelt az édesanyjával, de egy autó beléjük hajtott, és a baleset következtében lebénult a fél karja. Ekkor a zenébe temetkezett, zeneelméletet tanult és jazz szakon végzett volna, ha nem hagyja ott az iskolát, hogy egy ismert afrikai blues-zenész, Madala Kunene háttérénekese legyen. A kétezres évek elején kezdte magát beleásni az elektronikus zenébe, a számaiban a deep house-t vegyíti afrikai és jazzes elemekkel, de sikeresen kerüli a nyálas zenei közhelyeket. 2015 táján egyre többen figyeltek fel rá Európában és Amerikában, az utóbbi években jópár díjat bezsebelt, és DJ-ként rendszeres fellépője lett a kluboknak és fesztiváloknak.



Giggs

 

 

 

A Jäger Arénában Akkezdet Phiai és a Halott pénz között a brit hiphop szcéna is képviselteti magát. A londoni Giggs a sötét brit grime-os vonaltól indult, de azóta a számaiban néha amerikai trapes hangzáshoz közelít. 2008-ban a Walk In The Park című albummal alapozta meg a hírnevét, majd a harmadik, Landlord című albumával futott be igazán, és tavaly két számban is közreműködött Drake, a kanadai sztárrepper albumán. A 2017-es, Wamp 2 Dem című albuma is ugyanolyan jól fogyott, mint a Landlord, annak ellenére, hogy ingyen is letölthetővé tette.