Újabb tehetséget támogat az Aterába Fesztivál

A jótékony célú támogatásai miatt is egyedülálló háromszoros Fair Play díjas Alterába Fesztivál ismét egy tehetség mecénása lett. Idén a többszörös bajnok fiatal motorversenyzőt, Zsigovits Norbertet karolta fel, aki 2016-ban, 16 évesen az Év Motorsportolója is lett.

A Körmendi Szociális Szolgáltató és Információs Központ Fogyatékosok Nappali  Intézménye, a rumi fogyatékkal élő gyermekek mellett, számos helyi és megyei rendezvényt támogat a vasi fesztivál. 
 
Dancsecs Bojána világbajnok, Európa bajnok, világkupa győztes, magyar bajnok kick-box-os is a támogatottak közt volt, barátságból Ő az, aki a fesztiválon a zenekarokat szolgálja ki a VIP szektorban, mint önkéntes.
 
A mostani fiatal tehetség, akit a szervezők felkaroltak, Zsigovits Norbert motorsport versenyző.
Fotó: Polcsik Máté
Eredményei:
-magyar felnőtt válogatott, 2016 MAMS (Magyar Motorsport Szövetség) Év Motorsportolója,
-3x nemet cross-county bajnok,
-4x magyar bajnok.
6 éves kora óta versenyszerűen motorozik, eleinte motokrossz, majd 2015-ben áttért az Endurózásra. Azóta minden évben indul a világbajnokságon 1-1 futamon.
Legközelebbi versenye március 2-án lesz a spanyolországi Bilbaoban rendezendő Európa Bajnoki futamon.
Fotó: Polcsik Máté
A fesztivál szervezői fontosnak tartják a fiatal tehetségek támogatását is, hamarosan egy pályázattal is jelentkeznek, ahol ifjú tehetségeket keresnek a képzőművészet, zene, ​sport, tudomány területén.
​"Itt nem a támogatás nagyságrendje számít, hanem, a figyelem felhívása, ezáltal olyan mecénások figyelemfelkeltése, akik szívesen segítik a feltörekvő és tehetséges fiatalokat." - hangsúlyozta Hegedüs László fesztiváligazgató.​
Az Alterába Fesztivál idén július 10-14-én várja vendégeit Körmenden a Rába Szabadidőcentrumban, ahol az 5 nap folyamán többek közt fellép a Kowalsky meg a Vega, Vad Fruttik, 30Y, Brains, Anna and the Barbies, F.O.System, Péterfy Bori és a Love Band, Hiperkarma, Belga, Supernem, PUF és sokan mások! Norbival itt személyesen is találkozhatnak!
(Forrás: Sajtóanyag)