6 ingyenes családi program januárra

A január kicsit olyan, mint a nyár, nem nagyon történik semmi a nagy ünnepi sürgés-forgás után. Mi mégis tudunk ajánlani néhány izgalmas programot az év első hónapjára.

Kalandra fel! - Utazás az iparművészeti tárgyak világában

Várkert Bazár - január 11., 11.00 és január 25., 11.00

Engedjétek szabadjára fantáziátokat, és induljatok képzeletbeli utazásra a művészet világában. Az álombőröndbe olyan kiállított tárgyak kerülnek, amelyeket magunkkal vinnének a gyerekek a Kérdések-, Vidámság- és a Csoda-országba.
A múzeumpedagógiai foglalkozást a 10-14 éveseknek ajánlják.

Zenés tízórai: Móka kütyük nélkül - Elődeink mindennapjai és a népzene

Müpa - január 16., 10.00

Koboz és tekerő? Gardon és brácsa? Vajon mi fán teremnek ezek a különleges szerzetek?! A mindennapjainkat meghatározza és áthatja a technika megállíthatatlan fejlődése, éppen ezért esik jól a szívnek és az agynak, ha néha olyan, hagyományos hangszerszámok kerülnek a látóterünkbe, mint az előbb említett, különleges hangzásvilágot képviselő eszközök. Ahhoz, hogy életre keljenek, persze szükség van szakértőkre is, akik most megmutatják nektek, hogyan lehet kütyük nélkül is remekül szórakozni.

Hangszerek világa

MOM Kulturális Központ - január 19., 10.30

Balázs János Liszt Ferenc és Junior Prima Díjas zongoraművész hangszerbemutató koncertje gyerekeknek és a MuzsikÁlom c. rajzpályázat eredményhirdetése.
A belépés díjtalan, de regisztrálni szükséges a hangszerekvilaga@gmail.com e-mail címen.

Bibedombi mesék - Kiállításmegnyitó és kézműves foglalkozás

Virányosi Közösségi Ház - január 25., 10.00 - 13.00

Hanga Réka illusztrációi, amelyeket a Adamik Zsolt: Bibedombi Szörnyhatározó című könyvéhez készített, ezúttal a Virányosi Közösségi Házban lesznek láthatóak. A kiállítás megnyitóján a szerző, Adamik Zsolt olvas fel a könyvből, Hanga Réka illusztrátorral pedig szörnykészítő műhelyfoglalkozásra várják a gyerekeket.

Legyél a cimboránk!

Pinceszínház - január 25., 11.00

A Cimbora Együttes tíz éve alakult Korhecz Imola vezetésével. A névválasztás nem véletlen, hiszen a formáció szorosan kapcsolódik a legendás Cimbora című televíziós műsor szellemiségéhez, amelynek fő célja a művészetek útján való barátkozás, cimborálás (volt). Ezt a mottót tűzte ki zászlajára a ma is élő cimbora-klubhálózat, amelynek a Cimbora Együttes is aktív tagja. A zenekar Legyél a cimboránk! című interaktív verskoncertjein a gyerekek segítségével keresi elveszett cimboráját. Remélik, hogy a közönség soraiban barátokra, cimborákra találnak.

Diafilmek délutánja

Klebelsberg Kultúrkúria - január 25., 15.30

Újra leperegnek a klasszikus mesék, népmesék és a régi tévés sorozatok, egyéb kedvelt diafilmek képei, valamint a legújabb mesék. Emellett kalandregények feldolgozásai, indiántörténetek és a kötelező olvasmányok feldolgozásai is láthatók. A meséket felolvassa Szalai Kriszta és Cserna Antal színművészek. A vetítéseket zenével kíséri és a hangulatot fokozza Hevesi Imre zenész.