75 éves a Kövér Béla Bábszínház

Idén a szegedi Kövér Béla Bábszínház az igencsak tekintélyes 75. születésnapját ünnepli. A jeles alkalomból a többi bábszínház mókás köszöntőkkel készült, így minden hónapban érkezik majd egy kis videó, melyeket a színház honlapján tudtok megnézni. Ünnepeljetek együtt a bábszínházakkal!

Kövér Béla – a bábszínház alapítója – érettségire készülő, nyolcadik osztályos piarista gimnazista volt, mikor cserkésztársaival (tanári és szülői támogatással) megalakították a Kamara Bábszínházat Szegeden, 1946-ban. Céljuk volt „egy állandó jellegű, nívós bábszínház felállítása Szegeden, melyben a végső fokon is megmarad a meseszerűség”. A műkedvelő regöscserkészek már ekkor célként tűzték ki maguk elé, hogy a városban állandó bábszínház létesülhessen. 1964-től a társulat, már Szegedi Bábszínház néven szerepelt.

Most pedig a 75. születésnapját ünnepli, ennek apropóján mostantól minden hónap végén megosztanak majd egy köszöntő videót, amit a többi bábszínháztól kaptak.

Az első videó a Napsugár Bábszínházé - ezt alább meg is nézhetitek -, őket követi novemberben a Vaskakas Bábszínház, decemberben pedig a Vojtina Bábszínház köszönt, minden bizonnyal amolyan bábszínházas módra.

Látogassátok meg az ünnepeltet itt, és figyeljétek a többi videót!

 

 

Elindult a Port.hu új videósorozata, a SZESSÖN. Nézzétek meg az első részt, amelyben Kiss Gergő háromszoros olimpiai bajnok mutatja meg, milyen remekül bánik a dobverőkkel. Kövessetek minket a Youtube-on is!