A Csimota márciusi papírszínházas és könyvmegjelenései

A Japánból eredő papírszínház, a kamishibai a mesekönyveket színházzá alakítja. A fakeretben mozgatható lapok segítségével a mesélő a gyerekekkel szembefordulva igazi színházi élménnyé változtatja a hagyományos meseolvasást.

Kollár Árpád: Félbevágott március

Van egy dátum a naptárban, március 15., amiről mindenkinek eszébe jut valami: szabadság, kokárda, ünnep. Ez a papírszínházmese egy verset dolgoz fel, amely erről a közös élményünkről mesél egyszerre könnyedén és komolyan, ugyanazzal a lendülettel és hittel, amivel 1848 tavaszán a márciusi ifjak álltak ki az igazukért.

5 éves kortól ajánlott!
Ára: 3.990 Ft


Constance Ørbeck-Nilssen: Miért vagyok itt?

Vajon miért vagyok itt, éppen ezen a helyen? Minden más volna, ha máshol lennék? Akkor másvalaki volnék? Valaki, aki szintén azon töpreng, hogy miért van itt?

Ez a mese kérdez, olyan kérdéseket tesz fel nekünk, amelyek életkortól függetlenül mindenkit foglalkoztatnak. A válaszokat pedig mindig érdekes és érdemes lehet újragondolnunk.

7 éves kortól ajánlott!
Ára: 3.990 Ft


Maros Krisztina: Alvó nő rókával

Az alvó nő álmát egy vörösbarna róka őrzi. Vajon honnan jött ez a róka, és miért? Egy álmos, őszi reggelen Róka különös hangra lesz figyelmes, ezért útnak ered, hogy megtalálja a csodás muzsika forrását. Így kerül a városba, és talál rá a festő műtermében csellózó Asszonyra.

A mesét Berény Róbert Alvó nő rókával című festménye ihlette, és annak a sorozatnak a része, amely olyan híres képzőművészek munkáit dolgozza fel, mint Leonardo da Vinci, Kacusika Hokuszai, Franz Mark vagy François Pompon. A történet végén Révész Emese művészettörténésztől és Maros Krisztina szerzőtől olvashatunk az eredeti festményről és a papírszínházmese születéséről.

5 éves kortól ajánlott!
Ára: 3.990 Ft


Kristin Roskifte: Mindenki számít

Ebben az eddig 28 nyelven megjelent böngészőben nemcsak megszámolhatod és megfigyelheted az embereket 0-tól egészen 7,5 milliárdig, de követheted őket, átérezheted, amit megélnek, és láthatod, hogyan fonódnak össze a történeteik.

Minden ember története egyedi, egyszerre tartozunk szűkebb és tágabb közösségekhez, mégis mindannyian egyetlen nagy család részei vagyunk, ami nem más, mint az emberiség. Ha kíváncsi és éles szemű vagy, sok titkot fedezhetsz fel, és talán magadat is megtalálod az oldalakon. A könyv végén található kérdések pedig még izgalmasabbá teszik a játékot.

5 éves kortól ajánlott!
Akciós ár: 3.192 Ft


(via Csimota)