A legjobb családi programok a hosszú hétvégére

Ezen a hétvégén Csicseri és Borsó koncerttel, Cifra Palotával, Marcipán cica előadással, Halloween partyval, Bűvös erdő - Boszorkányos küldetés című kiállítás záróhétvégéjével, Az erdő kapitányával és Alma koncerttel várnak benneteket.

Csicseri és Borsó: Őszi lombok bugija

Klebelsberg Kultúrkúria - november 3., 15.00

Végy három muzsikust, egy elefántot, egy szúnyogot, és néhány zeneszerető családot vidám kis lurkókkal. Körítsd Csicseri és Borsóval, adj hozzá furulyát, trombitát, gitárt, zongorát és kattogó-csilingelő ütőhangszereket, ezt követően jól keverd össze, majd sűrítsd egy adag édes mókával, és végül fűszerezd göndör kacajjal! Kész!Neves kortárs költők (Lackfi János, Szabó T. Anna) megzenésített versei, ismert gyerekdalok feldolgozásai hangzanak el a műsorban.

Alma zenekar

Symbol Budapest - november 4., 11.00

A megújult Alma Együttes a megszokott hangulatban, új tagokkal és a jól ismert dalokkal vár benneteket a Symbolban. Rengetek újdonsággal is készül az együttes, de természetesen felcsendülnek a régi nagy Alma slágerek, mint a “Ma van a szülinapom”, a “Mennyi selymes puhaság”, a “Nád a házam teteje” vagy a “Bogyó és Babóca” dalok is.

Bűvös erdő - Boszorkányos küldetés

Magyar Mezőgazdasági Múzeum - november 4-ig látogatható

Az erdei manók titokzatos birodalmát, a bűvös erdőt egy bajkeverő Boszorkány tartja uralma alatt. A ti küldetésetek, hogy az akadályokat legyőzve túljárjatok a nagyravágyó banya eszén. Aki megfosztja őt összes varázsfőzetétől és repülő boszorkányseprűjétől, kiérdemli a bátraknak járó jutalmat és a manók elismerését. A féltve őrzött varázseszközökhöz azonban mágikus megtévesztéseken, furfangos talányokon és izgalmas próbatételeken át vezet az út. A kiállítás november 1-én is nyitva van!

Arcadia Nosztalgia Játékkiállítás

Dürer Rendezvényház - november 2-4., 14.00 - 20.00

Idén novemberben harmadik alkalommal, az eddigieknél több játékgéppel rendezik meg a játéktermek évtizedeinek legnépszerűbb masináit felvonultató Arcadia Játéktermi Nosztalgia Kiállítást. A flipperek, videojáték kabinetek mellett a múlt legendás számítógépes és asztali konzoljai is ott lesznek majd a régió legnagyobb játéktermi seregszemléjén, ahol természetesen az összes játék kipróbálható lesz. Ki lesz állítva a valaha készült legnagyobb flippermasina, a billiárdgolyóval működő óriási Hercules, továbbá a tárlat része az első flipperkaros gép, a Humpty Dumpty, valamint a műfajában legnépszerűbbnek számító Addams Family is.

Őszi szünet az Állatkertben

Fővárosi Állat- és Növénykert - október 20. - november 4., 9.00 - 16.00

2018. október 20. és november 4. között a 14 év alatti gyermekek 200 Ft-ért látogathatják az Állatkertet! Minden nap állati jó LégyOtt programok várnak benneteket a meghosszabbított őszi szüneti akció időtartama alatt! A jeggyel a Holnemvolt Vár is meglátogatható.

Cifra Palota - Ingyenes

Müpa - november 4., 10.00 - 13.00

A Cifra Palota azokat a családokat várja, amelyek aktívan, kreatívan, tartalmas programokkal szeretnék eltölteni az időt. A színpadon zajló zenés, tánc- és meseelőadások, valamint az előcsarnok többi területén megrendezett zenei és kreatív foglalkozások, készségfejlesztő programok és játékok kapcsolódnak a programsorozat heti témájához és a Müpa más előadásaihoz.

Marcipán cica

Pólus Mozi - november 4., 11.00

A kényes-fényes, kotnyeles Marcipán cica egy könyvből értesül arról, hogy ő az állatok királyának, az oroszlánnak rokona. Királyi származásának okát hódolatra szólítja fel a háziállatokat, majd elhatározza, hogy Afrikába megy, felkeresi őfelségét, és megtanulja tőle a királyság csínját-bínját. Kalandos utazás során eljut Afrikába, ahol kiderül, hogy az afrikai oroszlánnak cseppet sincs királyi dolga, koplalás van és minden nap vadásznia kell. Majd a cirkuszi oroszlán rokonával találkozik, aki öreg, fáradt, és nagyon fél az idomártól. Végül hazamegy, ahol ráébred: itthon vagyok igazán király!

Legkisebbek mozija: Az erdő kapitánya

Puskin mozi - november 3., 10.00

Zéró a bűnözők koronázatlan királya, akit már réges-rég rács mögött szeretne látni a Kapitány. Zéró az évszázad bulijára készül, amelynek célpontja a Kerek Erdő és annak lakói. Azt eszelte ki, hogy egy zsák pénzért eladja az erdőt egy fakitermeléssel foglalkozó vállalatnak, az erdőlakók pedig szaladhatnak, amerre látnak. Szerencsére az agyafúrt Kapitány leleplezi a gazfickókat és megmenti az erdőt a pusztulástól!
Korhatárra való tekintet nélkül megtekinthető!

Halloween party

Újhegyi Közösségi Ház - november 3., 17.00

Borzongjatok együtt az idei Halloween partyn! A kézműves játszóházban többek között denevéres lampiont és szellembábot is készíthettek. Hátborzongató kvízjátékkal, szörnyen ijesztő rajzversennyel és tombolával várnak benneteket. Ha szeretnél, öltözz be jelmezbe, de nem kötelező!