A legjobb családi programok hétvégére

Ezen a hétvégén a Belvárosi Betyárok lemezbemutató koncertjével, Egy Csepp Világnappal, Társasjátékok ünnepével, a Hahó együttes koncertjével, Pinokkió történetével, Márton-napi Liba bulival, valamint a Skanzen szezonzáró, Márton-napi rendezvényével várnak benneteket.

Belvárosi Betyárok: A Tündértó partján

Budapest Jazz Club - november 11., 11.00

Október végén jelenik meg a Belvárosi Betyárok második lemeze, A Tündértó partján címmel. A dalok újra izgalmas utazásra viszik a gyerekeket és az egész családot rengeteg humorral és zenei különlegességgel. Ennek az utazásnak fontos állomása ez a lemezbemutató koncert, ahova a fiúk varázslatos vendégeket is magukkal hoznak: egy igazi tündért, a Buboréktündért és két gyönyörű hangú énekesnőt, Tímár Sárát és Kárász Esztert.

Egy Csepp Világnap - családi egészségnap - Ingyenes

Millenáris - november 11., 10.00 - 18.00

A Nemzetközi Diabétesz Világnap alkalmából egészségpiaccal, ingyenes szűrésekkel, szakmai előadásokkal, diabétesz sétával és tanácsadással is várják a családokat a Millenárisba. Rengeteg kiállító, koncertek, gyerekfoglalkozások, ugrálóvárak várnak benneteket egész nap. Kaphattok táplálkozási ajánlás 6-17 éveseknek, lesz KiDS birodalom, Láthatatlan kiállításhoz kapcsolódó játékok és kézműves foglalkozások. Emellett KölyökParkkal, egyensúlyozó akadálypályával, gólyalábakkal, bébi trambulinokkal, egyszemélyes körhintával, forgó tölcsérrel, egyensúlyozó járgánnyal, óriás építőkockákkal készülnek a szervezők. A nap során Kolompos mulatsággal is várnak benneteket.

Társasjátékok ünnepe

Lurdy Ház - november 10-11.

Ezen a hétvégén közel 400 asztalon, 7 teremben lesz lehetőségetek kipróbálni kiváló hazai és külföldi logikai-, stratégiai-, parti-, családi- és gyerektársasjátékokat. A Társasjátékok ünnepe® rendezvényen a társasjátékos egyesületek és kiadók szakavatott játékmesterei segítenek eligazodni a számtalan társasjáték között, illetve segítenek megtalálni mindenki számára a neki való társasjátékot.

Márton-napi Liba buli a Holnemvolt Várban

Holnemvolt Vár - november 10-11., 10.00 - 17.00

November 10-11-én minden a liba körül forog! A Holnemvolt Várban is főszerepet kapnak ezen a hétvégén a libák: lesz libaterelés naponta háromszor, vetnek libalegelőt Gőgös Gúnár Gedeonnak, készíthettek csuhébabát és kis lámpást színes falevelekből, felelevenítik Márton püspök legendáját, a Márton-napi népszokásokat, és hatalmas libalakomát is csapnak.
Állatkerti belépővel a rendezvény ingyenesen látogatható!

A Játék Éve 2. - Társasjáték

BMC - november 11., 11.00

"Kivel szeretsz játszani, és mivel szeretsz játszani??? Én a Gyerekekkel, a csillogó szempárokkal, a mosoly ívével, a nevetés ritmusával... a csönd csendjével, a duruzsolás dúrjával. Lesz Hangjáték, amikor a g játszik az á-val, a madárcsiripelés az oroszlán ordítással... És ritmusjáték, amikor a Tá játszik a Ti-ti-vel, a szamba a keringővel... a harmóniában a d-moll a C-dúrral, sőt a szójátékban a kevés a merésszel, a lábos a hámossal... Játék, ahol nincs vesztes, és lehet a nyeremény egy zacskó lebbencs... 12 előtt 12 kérdés, és ebéd előtt hazaértek, nem kérdés!!! Ennyi lesz a Játék Éve, Gyertek Ti is Máté, s Péter.... S mindmegannyi, kinek lelke, szíve játékra képes!!!"

Hahó Együttes

Barabás Villa - november 11., 11.00

Zene-móka, játszva tanulás kicsiknek és nagyoknak- öko-tudatosan. A zenekar 2018-as lemeze, a Tyúkhúr napjaink magyar slágereinek (30y, Quimby, Honeybeast, Supernem, Ocho Macho, Lackfi János, Maszkura és a Tücsökraj, Konyha, Marge, Belmondo) gyerekbarát verzióit tartalmazza.

Pinokkió

TRIP - november 11., 14.30

Dzsepetto mestert megfogadván a Tündér a jótanácsát, farag magának egy fabábot. Pinokkiónak nevezi el. Nem is sejti, hogy csupa jószándékból mennyi borsot tör majd az orra alá. Pinokkió kalandos csavargásáról és a szeretet erejéről szól a mindenki számára jól ismert történet klasszikus feldolgozásban.

Állatkert Budán - Szörnyetegek és cukiságok a Várban

Budai vár - november 10., 10.30

Te láttál már vörös sünt? Szeretnéd megismerni a lovas szobrok történetét? Tudod, hogy milyen állatok változtak vízköpővé a Mátyás-templomon? Az Európa-ligetben megismerhetitek legfontosabb fővárosaink állatos történeteit, félúton feltöltődhettek a Mátyás király játszótéren, az Oroszlános udvarban pedig letesztelhetitek a memóriátokat, és megrajzoljátok a saját állatkerti térképeteket a Budai Várhoz. A séta előzetes regisztrációt igényel!

Szent Márton Újborfesztivál és Libator

Szentendre, Szabadtéri Néprajzi Múzeum (Skanzen) - november 10-11., 10.00 - 18.00

Szent Márton ünnepén libát illik enni és újborral szokás koccintani. A Skanzen szezonzáró rendezvényén e neves naphoz kapcsolódó gasztronómai különlegességekkel várnak benneteket. A házak kemencéit begyújtják, a pattogó tűz mellett tollat fosztanak, mesét hallgathattok és sült finomságokat kóstolhattok.