A legjobb családi programok hétvégére

Ezen a hétvégén Generali Gyerek Szigettel, Vakációváró Fesztivállal, hagyományőrző várfesztivállal és pünkösdi programokkal várnak benneteket.

Június 7., péntek

III. Levéltári Piknik - Ingyenes

Budapest Főváros Levéltára - június 7-8., 14.00 - 20.30

A Levéltári Pikniken a gyerekek pecsétet, merített papírt, régi okleveleket készíthetnek, várat építhetnek gyurmából, eljátszhatják Buda visszafoglalását, a Falkonetta Kompánia pedig 17. századi ruha- és fegyverbemutatót tart. Lesz bábszínház, kisállatsimogató és koncertek is. Minden program ingyenes!

Június 8., szombat

Generali Gyerek Sziget - Ingyenes

Hajógyári Sziget - június 8-9., 10.00 - 18.00

Ismét vár benneteket az ország egyik legnagyobb, ingyenes családi rendezvénye a Hajógyári-szigeten. Közel 40 helyszínen kézműves foglalkozásokkal, ugrálóvárakkal, sportprogramokkal, koncertekkel, színházi- és bábelőadásokkal, tánctanítással, kalandparkkal, cirkuszi programokkal, baba játszóházzal és még rengeteg programmal készülnek a szervezők. Ezen a hétvégén Gryllus Vilmos, Korpás Éva és a Veronaki ad koncertet!

Pünkösdi vonat-sokadalom

Miniversum - június 8-9., 9.00 - 19.00

Ezen a pünkösdi hosszúhétvégén minden a vonatokról és a játékról szól a Miniversumban. A látogatóknak nem kell messzire utazni, itt egy délelőtt vagy délután alatt felfedezhetik Magyarország, Ausztria és Németország legszebb vidékeit, és részt vehetnek izgalmas kvízjátékokon is. A legkisebbeket a játszóházban sokféle vonatos programmal, és pünkösdi kézműves foglalkozásokkal is várják!

Vakációváró Fesztivál a Városmajorban

Városmajori Szabadtéri Színpad - június 8., 10.30 - 15.00

Negyedik alkalommal rendezik meg a Vakációváró Fesztivált a Városmajori Szabadtéri Színpadon és környékén. Idén a Kárász Eszter és az Eszter-lánc mesezenekar koncertje nyitja meg az egész nyáron át tartó matinésorozatot. A programok között kézműves foglalkozások, interaktív játszóház, vándorjátszótér, kutyás érzékenyítő bemutató, arcfestés és légvár kínál felhőtlen szórakozást nektek.

Sophie csínytevései és viszontagságai

Francia Intézet - június 8., 10.30

Vidéki kastélyukban a kis Sophie csínyt csínyre halmoz. Csakhogy egy utazásról hazatérőben a szülei odavesznek, és Sophie a szigorú Madame Fichini gyámsága alá kerül. Szerencsére Sophie-nak ott van az unokatestvére, Paul, és néhány barát, köztük egy cinkos anyuka.
Frankofón Filmhónap

Fényfestés - Korhatár nélküli családi délelőtt

Műcsarnok - június 8., 10.30 - 13.00

Áttört térbeli modelleket készíthettek, melyekkel izgalmas árnyékképeket varázsolhattok és megfesthetitek a fényt. Szombatonként elevenné varázsolják a kiállítás tereit. Kicsik és nagyok kalandos történeteken keresztül ismerkedhetnek meg a kiállított művekkel, és válhatnak maguk is alkotókká.

Sündörék a Margitszigeten

Margitsziget - június 8., 15.15

Hallottátok!? Sündört látták settenkedni a Margitszigeten! Vajon mit keres itt? Csobbanni akar a Palatinus medencéiben? Az állatkert felé tart? Vattacukrot falatozva sétál a fák között? Vagy csak úgy lógatja a lábát a Duna-parton? Esetleg új kalandra indul barátjával, Niruval? Ha kíváncsi vagy Sündör és Niru legújabb kalandjaira, menj el június 8-án, szombat délután 15.15-kor a margitszigeti szökőkúthoz, és keresd meg a négy, hatalmas gesztenyefát! Vigyél magaddal takarót, amire leülhetsz, elemózsiát és egy könnyű hangszert: kis dobot, furulyát, xilofont, bármit, amivel zenét lehet csinálni!

Június 9., vasárnap

Kicsi Gesztenye Klub

UP Újpesti Rendezvénytér - június 9., 11.00 és 15.00

A Minimaxon már 9 európai országban, s hazánkban is hatalmas sikerrel futó ismeretterjesztő zenés mesejáték egy felvonásos színpadi showja varázslatos hangulattal, karokat és lábakat rögvest megmozgató dalokkal vár benneteket! Lehetsz kicsi vagy nagy, fiú vagy lány, szülő vagy nagyszülő… a jókedv nem marad el!

Rutkai Bori Banda

Dürer Kert - június 9., 17.00

A Rutkai Bori Banda a Sárkányjárgány, a Pizsamátor és az Űrdöngölő lemezek dalaival hívja kalandra a kedves közönséget: csíkos függőágyakban ringatózhattok, Piciklin száguldhattok, vattacukor felhők alatt kókuszfagyit ebédelhettek vagy a Balatonon vízibiciklizhettek, a strand diszkóban pedig Rizibizi nénivel és bácsival reppelhettek. 
TILOS Maraton 2019 - A hallgatás ára

Június 10., hétfő

Miénk a Vár! - Országos hagyományőrző és kulturális várfesztivál

Vajdahunyad vára - június 8-10., 10.00 - 18.00

A Magyar Mezőgazdasági Múzeumban pünkösdkor 7. alkalommal kerül megrendezésre a Miénk a Vár! Országos hagyományőrző és kulturális várfesztivál. A fesztivál ideje alatt magyarországi várak kapnak bemutatkozási lehetőséget a városligeti Vajdahunyadvárban. Idén többek között Szigetvár, Eger, Visegrád, Esztergom, Sárospatak, Vaja mutatja be várait és a várakhoz kapcsolódó városokat. A rendezvény hagyományőrző bemutatójának középpontjában ezúttal Hunyadi Mátyás kora áll.

Svábhegyi Pünkösdi Búcsú - Ingyenes

Diana park - június 8-10.

A Svábhegyi Pünkösdi Búcsú évek óta a legnépszerűbb nyárváró események közé tartozik a Hegyvidéken. A gyerekeket vasárnap délelőtt az Álomzug Társulás bábelőadása, hétfőn pedig a Katáng együttes gyerekkoncertje várja. A legkisebbeket a Fabatka Porta körhintája, kézműves foglalkozások és kalandjátékok szórakoztatják majd.

Pünkösdi Örökség Ünnep

Szentendre, Skanzen - június 9-10., 9.00 - 18.00

Lipicai lovakkal, nagyecsedi táncokkal, borsodnádasdi molnárkaláccsal is találkozhattok a Skanzen Pünkösdi Örökség Ünnepén. A színes forgatagban ott lesznek az egri fertálymesterek, a hajdúdorogi Krisztus-katonák, a mezőtúri és magyarszombatfai fazekasok. Megismerhetitek a farsangi szokások magyarországi változatait: a mohácsi busójárást, a novaji remélést és a mohai tikverőzést. A karácsonyi hagyományokat a bukovinai székelyek betlehemes játéka jeleníti meg. Kísérletezhettek kalocsai motívumok pingálásával, tápéi gyékényszövéssel, és beállhattok a matyó táncosok közé néhány lépést elsajátítani.

Pünkösdölés és Várjátékok Hollókőn

Hollókő, több helyszínen - június 9-10., 11.00 - 17.00

Hollókő ragaszkodik hagyományaihoz és népszokásaihoz, az egyik ilyen a Pünkösd, amikor megelevenednek a régi pünkösdi népszokások az Ófaluban. Vasárnap az Ófaluban pünkösdöléssel, hétfőn pedig a Hollókői Várban várnak izgalmas programokkal benneteket. A Pünkösdi Várjáték a végvári időszakot és a kuruc-labanc korszakot idézi fel Hollókő egyedülálló középkori várában és a vár előtti téren is. 

Pünkösdi Királyság - Ingyenes családi nap a Tabánban

Tabán - június 10., 9.30 - 20.00

Egész napos, ingyenes programokkal várnak benneteket a Tabánban Pünkösd hétfőn. A rendezvény ideje alatt kipróbálhatjátok a pünkösdi hétpróba állomásait, lesz óriás buborékfújás, arcfestés, hagyományőrző pünkösdi kézműves foglalkozások és fellép a Dalinda, valamint Szalóki Ági is.