A legjobb családi programok hétvégére

Ezen a hétvégén Sportágválasztóval, a Puskin kuckó nyitóhétvégéjével, Csobánka téri Csinnadrattával, Családi Csopa Csodákkal és Zebegényi Sárkányfesztivállal várnak benneteket.

Szeptember 13., péntek

Kópé

Szeptember 12-től a mozikban

Kópé, a díszpárnán heverésző, lustálkodó szobaeb jómódú gazdija egyetlen szeme fénye, imádja, óvja és a legfinomabb falatokkal, a legszuperebb játékokkal kényezteti őt. Ám mikor váratlanul meghal az idős milliomosnő, az egész vagyonát kedves kutyájára, és annak leendő új gazdijára hagyományozza. Mikor Kópénak véletlenül nyoma vész, a mohó rokonok mindent bevetnek, hogy visszaszerezzék a kis blökit, és vele együtt a hatalmas örökséget.

Szeptember 13., 14., péntek, szombat

XXV. Budapesti Nagy Sportágválasztó - Ingyenes

Merkapt Maraton Sportközpont - szeptember 14., 9.00 - 17.00

Még nem találtad meg a számodra legmegfelelőbb sportágat? Szívesen kipróbálnál olyan mozgásformákat, melyek nem tartoznak a legismertebbek közé? Szemtől szembe találkoznál olimpiai, Világ – és Európa bajnok élsportolóinkkal? Bármely kitételt is magadénak érzed, akkor a Budapesti Nagy Sportágválasztón a helyed! Üde színfolt az esemény kísérőprogramja, a Nagy Hangszerválasztó, ahol a közös örömzenélésé lesz a főszerep.
A kétnapos rendezvény pénteki napja óvodai, iskolai gyerekcsoportoknak van fenntartva, pénteken 14 órától már mindenki számára nyitottak a kapuk, a szombati nap pedig teljes egészében a nagyközönségé, családoké.

MesélŐk - Impró gyerekeknek

Itt és Most Közösségi Tér - szeptember 14., 10.30

Kíváncsi vagy egy olyan mesére, amiben a szereplőket te találod ki és te alakíthatod a történetet? Itt eljátssszák neked! Királyfik, királylányok, boszorkányok, manók, sárkányok, beszélő állatok, trollok vagy épp a harántcsíkos lápi pöcsmög is felbukkanhat. A társulat sem tudja, milyen hősök kerülnek elő, hiszen a színpadon minden Itt és Most történik! Várnak szeretettel minden kis- és nagyiskolást egy különleges improvizációs élményre, ahol a gyerekek ötleteiből szőnek történetet. A felnőttek sem maradnak móka és kacagás nélkül. Sőt!

Danny mesél: Szaszuma és a szél - Ingyenes

Virányosi Közösségi Ház - szeptember 14., 11.00

Szaszuma, az apját óvó és bátor lány útnak indul hárompúpú puputevéjén, hogy megtalálja a sivatagból érkező vad szelek forrását, melyek tönkreteszik falujuk termését. A lány, hallgatva puputevéjének ütemes baktatását, többször is bebizonyítja rátermettségét, megszabadítja faluját a szelektől, és még varázslattal is megsegíti öregapját. És a mese végén a gyerekek a puputeve táncát is megtanulhatják a mesélőtől.
Játékos Virányos - Családi hétvége

Csinnadratta, zenés hűhó, avagy utcaszínházak a Csobánka téren - Ingyenes

Óbuda, Csobánka tér - szeptember 14., 14.00 - 19.00

Idén is izgalmas programokkal várnak benneteket a Csobánka téren. Lesz Vitéz László bábautomata, interaktív cirkuszi utcaszínház, zsonglőr játszóház, cugivurstli, kandika színház és óriásbábok, emelett pedig az Aranyszamár Bábszínház és a Barboncás Társulat előadásat is megnézhetitek.

Hangszersimogató klub

Kaszásdűlői Kulturális Központ - szeptember 14., 16.00

Bársony Bálint és zenekara interaktív foglalkozása és mini koncertje gyerekeknek. A Hangszersimogató célja a hangszerek hangjának megismertetése, az együtt zenélés és éneklés örömének átadása kicsiknek és nagyoknak egyaránt.
A foglalkozás énekes vezetője: Korzenszky Klára énekesnő, gyermekpszichológus

Puskin kuckó

Puskin mozi - szeptember 14. - december 29.

A korábbi szezonokhoz hasonlóan ismét izgalmas választék várja a kuckósokat. Folytatódik a Legkisebbek mozija, ahol gyermekbarát körülmények között vetítenek klasszikus mesefilmeket és ismét vendégül láthatják az olyan nagy kedvenceket, vissza-visszatérő barátokat, mint például Gryllus Vilmos, a Kolompos és a Kaláka. A Puskin Kuckóban a koncertek és a változatos vetítések mellett természetesen visszatérnek a mindenki által kedvelt bábelőadások is, a Nefelejcs bábszínház és a Fabula bábszínház előadásai.

Szeptember 15., vasárnap

Vidám mesék: Okoska botocska

Csepeli Mozi - szeptember 15., 10.00

“Hazafelé tartott a kis Sündisznó. Útközben találkozott a Nyúllal, és együtt ballagtak tovább. Kettesben feleannyinak tűnik az út. Hosszú az út hazáig, mennek, mendegélnek, beszélgetnek. Az út közepén egy bot hevert. A nagy beszélgetésben a Nyúl nem vette észre, megbotlott benne, és majdnem orra bukott. Jól belerúgott a botba, és az messzire elrepült. De a Sündisznó felemelte a botot, vállára vette és magával vitte."

Családi Csopa Csodák - Színkavalkád laborban

Csodák Palotája - szeptember 15., 10.00 - 13.00

Nem lehet elég korán kezdeni a kémia felfedezését, játékosan ismerkedhettek meg a laboreszközökkel, az anyagokkal, a színek tarka világával. Mindezt laborköpenyben és védőszemüvegben.

Minimax Gyerekhajó a Hahó együttessel

Batthyányi tér, MAHART 2-es kikötő - szeptember 15., 10.00 - 12.00

A Minimax Gyerekhajó programsorozat színes programokkal, koncertekkel, rengeteg játékkal és nyereményekkel is vár benneteket. A gyerekhajó helyszíne gondoskodik a csodás látványról, a Hahó együttes a vidám hangulatról, képzett animátorok pedig a gyerekek és a szülők kellemes és hasznos időtöltéséről.

Szalóki Ági családi koncertje - Ingyenes

Virányosi Közösségi Ház - szeptember 15., 11.00

A koncert zenei anyagát népdalok és énekelt versek alkotják, többek között József Attila, Tamkó Sirató Károly, Szabó T. Anna, Erdős Virág, Jónás Tamás és Garaczi László és mások költeményei.
Játékos Virányos - Családi hétvége

BonBon Matiné: Pinocchio

Barabás Villa - szeptember 15., 15.00

Pinocchio, a fabábuból lett kisgyerek története a világ legjobb meséi közé tartozik. Hiszen nemcsak izgalmakban, érzelmekben gazdag jelenetekben bővelkedik, de könnyed, gyerekek számára is élvezhető formában beszéli el azt is, mitől válik az ember emberré. Az előadók a gyerekeket nemcsak a darab rejtelmeibe, de a hangszerek és ezen keresztül a klasszikus zene világába is igyekeznek bevezetni.

Egész hétvégén

Édes Napok csokoládé- és édességünnep - Ingyenes

Szent István tér - szeptember 13-15., 14.00 - 20.00

Az év legédesebb hétvégéje szeptember 13-15. között kerül megrendezésre a Bazilika előtti Szent István téren. Az ingyenesen látogatható édesség tematikájú rendezvényen a legjobb csokoládé és édességgyártók mellett közel 20 cukrászda kínálatából válogathattok. Esténként idén is jazz és klasszikus zene tölti be a teret.

World Urban Games 2019

Nagyvásártelep - szeptember 13-15.

A 2020-as tokiói és a 2024-es párizsi olimpia legújabb sportágai és éremesélyes sportolói mutatkoznak be az utcai sportok világjátékán, ahol a versenyprogram hat sportágában induló világklasszis urbánus sportolóknak szurkolhattok. A gördeszkáját vagy BMX-ét senki se hagyja otthon, hiszen bárki próbára teheti saját tudását is a szuper pályákon!

Játékos Virányos - Családi hétvége - Ingyenes

Virányosi Közösségi Ház - szeptember 14-15., 10.00 - 16.00

A családi nap keretein belül a Virányosi Közösségi Ház közkedvelt és új családi programjai mutatkoznak be: koncert, zenés mesejáték, kézműves foglalkozások, diafilmkuckó, Kerekítő-tippentő, társasjátékok, sakk, kerti játékok, táncoktatás, szabaduló szoba, kiállítás vár benneteket..

Zebegényi Sárkányfesztivál

Zebegény, Sárkány domb - szeptember 14-15., 10.00 - 20.00

Idén is fesztivál a mesebeli Zebegény mesebeli Sárkány dombján! A kétnapos családi program során kicsik és nagyok együtt mélyedhetnek el az alkotásban sárkánykészítés közben, és a természet erejében sárkányreptetés közben.