A Manó és Menő Könyvek ünnepi ajánlata

Rendhagyó lesz ez az idei karácsony, hiszen a családtagok sokszor talán a távolból gondolnak majd egymásra. A közös mesélés azonban így is nagy élmény lehet, a könyvet ráadásul online, szeretteink címére is megrendelhetjük.

Kicsiknek


Corinne Giampaglia: Ella és a téli varázs

A kicsi Ella messze északon él, egy hegyi falucskában, ahol mindig fehér hó borítja a házak piros tetejét. Közeleg a karácsony, a kislány családja feldíszíti a házat, ám Ella szomorú: úgy érzi, az ünnep varázsa eltűnt. Elérkezik a szenteste, és miközben mindenki vidáman készülődik, a kislány kisurran a kertbe...

40 oldal
Ár: 2990 Ft


Mesék karácsonyig
Adventi mesekönyv 24 történettel. Minden nap vágd fel egy új mese oldalait!

Kari, a kisegér váratlanul levelet kap a Mikulástól, amiben azt írja, hogy sajnos idén nem fog tudni eljutni az erdőbe, hogy együtt ünnepeljen az állatokkal. Vajon mi történhetett? Lehet, hogy a Mikulás megbetegedett? És nélküle vajon hogy lesz ugyanolyan az ünnep? A kisegér elhatározza, hogy megkeresi. De ki tudja, hol lakik a Mikulás? 23, izgalmas találkozásokkal teli történet után elérkezik a karácsony. De vajon a Mikulás is ott lesz?


104 oldal
Ár: 3490 Ft


Tóth Krisztina: Kígyóuborka

„Egy ládában hasalok, uborkának becézve, pedig felnőtt ubor vagyok, kígyósággal tetézve."

Ünnepnapok és hétköznapok, tipikus és különleges élethelyzetek tekerednek végig ezen a köteten – pont, mint egy kígyóuborka. Legyen születésnap, karácsony vagy húsvét, anyák napja vagy gyereknap, egy családi kempingezés, esetleg a tejfog kipottyanása: mindegyik nagyon fontos esemény egy gyermek életében. Tóth Krisztina titka abban rejlik, hogy valódi gyerekhangon szólaltat meg valódi gyermeki gondolatokat és érzelmeket, sok-sok bájjal és humorral, de felnőttes profizmussal. A verseket Szalma Edit illusztrációi hozzák még közelebb a fiatal és már kevésbé fiatal szívekhez.

56 oldal
Ár: 1990 Ft


Finy Petra: Bodzaszörp – Mesék nagymamákról és nagypapákról

Vannak bizonyos színek, illatok, hangok, melyeket a nagyszüleinkhez kapcsolunk. A cseresznye pirosa, a bodza illata vagy a lágy dúdolás, amivel a mama álomba ringat. A nagyszülők olyan szeretetet tudnak adni, amilyet senki más, mégis méltatlanul kevés történet szól róluk. Ebben a könyvben viszont minden mese előttük tiszteleg. Hiszen ők is segíthetnek az unokájuknak, ha fél, dühös, vagy ha úgy érzi, már soha nem tud örülni. Ők lehetnek a támaszok egy válásnál, csúfolásnál, egy barát költözésénél. Vagy épp társak, mondjuk a lombházépítésben. De arra is fény derül, milyen mókásak tudnak lenni a nagyszülők. A történetek az érzelmek és a szeretet kertjébe vezetnek, ahol Bogdán Viki illusztrációi kísérik végig az olvasót.

88 oldal
Ár: 3490 Ft


Mechler Anna: Kerék mesék nagykönyve

Íme, itt a nagy finálé: sok-sok jármű egy kötetben! A Kerék mesék sorozatból már megismert és megszeretett hősökhöz csatlakozik egy kábel- és egy konténerszállító kocsi, no meg a régóta emlegetett és ígért rendőrautó. Vajon mi történik, ha elszabadul egy fagyiskocsi? Hol bukkan ki a föld alól az eltévedt fúrópajzs? Mire a 21 történet végére érünk, még azt is megtudhatjuk, miről álmodik egy autómentő. Mechler Anna kedves történeteihez ezúttal is Hajba László álmodta meg a rajzokat, ő adott igazi személyiséget minden járműnek.

104 oldal
Ár: 3990 Ft


Disney Junior – Mickey karácsonyi foglalkoztatója

Mickey egér és barátai nagyon szeretik a telet. Minnie, Goofy, Pluto és a többiek alig várják, hogy karácsony legyen. Élvezd te is velük a várakozást és az ünnepeket! Ebben a foglalkoztatóban fejtörők és játékos feladatok várnak. Színezd ki a képeket, és olyanok lesznek, mint egy gyönyörű, hatalmas karácsonyfadísz.

24 oldal
Ár: 690 Ft


Disney Junior – Szófia karácsonyi foglalkoztatója

Mickey egérékhez hasonlóan Szófia hercegnő és barátai is nagyon szeretik a telet, és alig várják, hogy karácsony legyen. Élvezd te is velük a várakozást és az ünnepeket! Ebben a foglalkoztatóban fejtörők és játékos feladatok várnak. Színezd ki a képeket, és olyanok lesznek, mint egy gyönyörű, hatalmas karácsonyfadísz.

24 oldal
Ár: 690 Ft


Disney Baby Színes Ünnepek – Színező és foglalkoztató

Mennyi kedves Disney mesehős! És mindegyik a karácsonyt várja! Tarts velük, színezd ki a sok bájos képet, és a fejtörőkkel is gyorsabban repül az idő!

24 oldal
Ár: 890 Ft




Disney Baby – Mindjárt itt a karácsony!

Készüljünk együtt kedvenc mesehőseinkkel a karácsonyra!

10 oldal
Ár: 1690 Ft



Disney – Első enciklopédiám

Sosem lehetsz túl fiatal, hogy rácsodálkozz a minket körülvevő természet csodáira. Kezdjétek el felfedezni a világot ezzel a játékos enciklopédiával! Játszva tanulhattok az állatvilágról, az évszakokról és Földünkről is. Több mint 240 érdekesség és rengeteg kép – nem lehet megunni a lapozgatást!

144 oldal
Ár: 4990 Ft


Disney Junior – Kutyajó karácsony

Különleges karácsonyi küldetésre felkészülni! Senki sem maradhat ajándék nélkül! Rolly és Bingo azt pláne nem hagyhatja, hogy gazdájukat, Bobot ne várja ajándék a fa alatt. Tartsatok a kutyusokkal, és mentsétek meg együtt a karácsonyt!

32 oldal
Ár: 2690 Ft


Disney Junior – 5 perces jóéjtmesék

Itt az esti mese ideje! Ebben a mesegyűjteményben Minnie egér, Szófia hercegnő és a Kutyapajtik négy-négy kedves történetét találjuk. 5 percnyi mese – végtelen kalandok.

192 oldal
Ár: 4490 Ft



Nagyobbaknak

Tony Wolf: Mítoszok és legendák

Hogyan lett Zeusz az istenek királya? Milyen hőstetteket hajtott végre a hatalmas erejű Héraklész? Hogy tudott kijutni Thészeusz királyfi a szörnyű labirintusból? A legismertebb görög mondák és mítoszok összegyűjtve egy kötetben, a gyerekek számára is élvezhető formában.

56 oldal
Ár: 2990 Ft


J. F. Cooper: Nagy indiánkönyv

Vadölő, Sólyomszem, Bőrharisnya – ki ne hallotta volna ezeket a neveket, aki az indián regényeket szereti? Natty Bumppót nevezik így indián barátai, az ő élettörténete fűzi egybe James Fenimore Cooper híres, öt regényből álló sorozatát, amely itt egy kötetben jelenik meg. Az észak-amerikai indiánok és a fehér telepesek harcáról, az angol-francia gyarmatosítók viszályairól szólnak ezek a kalandos, izgalmas történetek.

„Csingacsgukkal, Vadölővel és Unkasszal negyven évvel ezelőtt kötöttem barátságot. A Nagy indiánkönyv volt az első regény, amit végigolvastam. Amikor elkezdtem, még meg kellett pihennem minden egyes mondat után, így aztán a két vadász nagyon lassan ért oda a cölöpkastélyhoz. Mire Vadölő kiszabadult az irokézek fogságából, már faltam az oldalakat. Villanyoltás után, takaró alatt, zseblámpával a kezemben követtem a prérin az ellenség nyomait.

Így tanultam meg élvezetből, sokat olvasni. Úgy is maradtam. Köszönöm, Csingacsguk, köszönöm, Cooper úr!”

– írja a kötetről Nyáry Krisztián.

960 oldal
Ár: 6990 Ft


Legyél mindentudó lángész!

Megtalálod a térképen az Amazonas folyót? És a Fudzsit? Meg tudod mutatni, hol van a szegycsontod és a keresztcsontod? Felismernél egy ősmadarat? El tudod magyarázni, mi a különbség a kosárlabda és a focilabda között? Nem? Akkor ez a te könyved! Olvasd el a rengeteg izgalmas információt, tanulmányozd a gyönyörű képeket, majd teszteld a tudásod, és legyél te is LÁNGÉSZ!

192 oldal
Ára: 5990 Ft


Képes enciklopédia gyerekeknek

Rengeteg érdekes és fontos információ több mint 250 témáról: állatokról, a természetről, a tudományokról, az űrkutatásról, a technológia fejlődéséről, a történelemről és még sok-sok mindenről.

304 oldal
Ár: 9990 Ft



Albert Barillé: Egyszer volt... – Az emberi test titkainak enciklopédiája

Albert Barillé rajzfilmsorozatának ma is népszerű hősei ezúttal az emberi testben kalandoznak, és közben aprólékos részletességgel mutatják be annak felépítését és működését. Hol születnek a gondolatok? Hogyan működik a szív? Miért lélegzünk? Mitől érezzük az ízeket és a szagokat? Minden kérdésre választ találunk az emberi testtel kapcsolatban, és mire a végére jutunk, megtudjuk, hogyan épül fel a vérkeringés, mitől ver a szívünk, és mit tehetünk azért, hogy egészségesen éljünk.

208 oldal
Ár: 4990 Ft


Albert Barillé: Egyszer volt... – Az emberiség történetének képes enciklopédiája

Az enciklopédia szintén Albert Barillé Egyszer volt... című híres rajzfilmsorozata alapján készült. A Föld keletkezése, az ember története megjelenésétől napjainkig, fontos találmányok, nagy felfedezők – csodálatos időutazás több mint száz tematikus oldalpáron, rengeteg színes illusztrációval és fotóval, valamint egy kisszótárral, ahol a kevésbé ismert fogalmakat magyarázza meg egyszerűen a Mester. Az átfogó enciklopédia (akárcsak a rajzfilmsorozat) játékosan, mégis érthetően és jól követhetően mutatja be az emberiség történetét.

224 oldal
Ár: 4990 Ft


20 rendkívüli elme, aki megváltoztatta a világot

A kötetben húsz rendkívüli ember története található: olyan zseniális személyiségeké, akik ötleteikkel és találmányaikkal megváltoztatták a világot. Ám ők is voltak gyerekek, mint mindenki más: hosszú órákat töltöttek játékkal és álmodozással, néha kaptak rossz osztályzatokat is az iskolában, és számtalan egyéb akadállyal kellett megbirkózniuk. Sikerük és kimagasló eredményeik titka: sosem adták fel, hogy megvalósítsák a saját elképzeléseiket. A történeteik elolvasása után biztosan minden gyerek felfedezi magában azt a „szupererőt”, ami születésétől fogva ott rejtőzik benne: a csodálatos elméjét!

96 oldal
Ár: 3990 Ft


Irene M. Adler: Sherlock, Lupin és én – Öt karácsonyi rejtély

A londoni Briony Lodge szalonjából karácsonykor sem hiányozhatnak a rejtélyek. Jobb alkalmat nem is találhatnának a ház lakói, hogy kalandos nyomozásokról és szövevényes ügyekről meséljenek egymásnak. Az öt, képtelenségnek tűnő eset szálait csak a legragyogóbb elmék tudják kibogozni.

232 oldal
Ár: 3490 Ft


A legnagyobbaknak

Louisa May Alcott: Kisasszonyok

A négy March nővér, Meg, Jo, Beth és Amy egy új-angliai településen, nehéz anyagi körülmények között él édesanyjával, miközben az apa a polgárháborúban szolgál tábori lelkészként. A lányokat rengeteg kaland és váratlan balszerencse éri, és a sok tapasztalat révén egyre jobban kirajzolódik a személyiségük: a józan és megfontolt Meg társaságszerető, a fiús Jo imádja a könyveket, a szégyenlős Beth-t a zenélés érdekli, a kissé önző Amynek pedig művészi hajlamai vannak.

A Kisasszonyok lányregénynek íródott, ám mára az egyik legismertebb amerikai klasszikusként ismert, amely női írók generációinak adott ihletet, és számos film- és egyéb feldolgozás készült belőle.

320 oldal
Ár: 2990 Ft


(via Manó Könyvek)