A Manó Könyvek áprilisi újdonságai

Különleges könyv érkezik áprilisban: harmincegy magyar alkotó mesél az apaságról, de folytatódik az Új Kedvencek-sorozat is, ezúttal egy kalandos kötettel, ami Budakeszire vezeti az olvasóit. És sokan ismerhetik Jean Webster Nyakigláb apó és Kedves ellenségem című ifjúsági regényeit, amelyek most felújítva, csodaszép kiadásban jelennek meg újra.

Quentin Gréban és harminc magyar szerző: Szeretlek, apa!

Sokszor azoknak fogalmazzuk meg a legnehezebben, hogy mennyire fontosak nekünk, akiket a legmélyebben, megmásíthatatlanul szeretünk. Akikkel a kötelékünk örök.

Felkértek harminc magyar alkotót (29 férfit és egy nőt), hogy írják meg gondolataikat, érzéseiket, vallomásaikat, valós vagy elképzelt történetüket az apaságról Quentin Gréban, belga illusztrátor festményei mellé. Így állt össze ez a különleges könyv, telis-tele hiteles írásokkal a szülőség sokszínűségéről.

Beck Zoli, Csorba Lóci, Dragomán György, Egressy Zoltán, Feledy Botond, Gálvölgyi János, Hajdú B. István, Háy János, Iglódi Csaba, Kiss Tibi, Kollár-Klemencz László, Krusovszky Dénes, Lévai Balázs, Lackfi János, Linczényi Márkó, Morcsányi Géza, Nagy Zsolt, Nádasdy Ádám, Nógrádi Gábor, Nógrádi Gergely, Nyáry Krisztián, Pál Marci, Péterfy Gergely, Steigervald Krisztián, Szabó T. Anna, Szabó Tibor Benjámin, Scherer Péter, Szél Dávid, Tasnádi István, Vámos Miklós osztották meg az olvasókkal érzéseiket, emlékeiket, történeteiket.

Lepjük meg ezzel a kötettel édesapánkat, vagy bárkit, aki apaként segít, nevel, támogat bennünket. Esetleg nyújtsuk át annak, aki épp apává válik, hátha könnyebb lesz ezzel is kifejezni, hogy mit jelent: Szeretlek, apa!

A kötetben szereplő írások honoráriumát a szerzők felajánlották a KórházSuli Alapítványnak, munkájukat a kiadó ezzel is támogatja.

Megjelenés: 2023. április 22.
Ár: 6490 Ft


Mechler Anna: Levedi lánca

A hetedikes Levente életét a fociedzések, a tanulás és az évfolyambulira szervezett szabadulószoba tölti ki, míg egy délután, kutyasétáltatás közben egy lapos kavicsra nem bukkan, ami furcsa események sorozatát indítja el. A fiú aznap éjjel különös álmot lát: csúcsos fejfedőt viselő férfiak árulónak kiáltanak ki egy Levedi nevű táltost, aki elátkozza őket. Másnap a szertár szekrényéből ájultan esik ki a portás, és a rendőrség is nyomozni kezd, míg Levente és évfolyamtársa, Mira újabb és újabb kavicsokat találnak...

A kalandokban bővelkedő regény Budakeszire viszi olvasóját; a település múltja egy izgalmas nyomozás során bontakozik ki.

Sorozat: Új kedvencek
Megjelenés: 2023. április 18.
Korosztály: 10+
Ár: 3990 Ft


Julia Boehme: Bori és a rendkívüli nyaralás

Bori már nagyon várja a tengerparti nyaralást. Az autójuk lerobbant útközben, ezért kénytelenek hazamenni. De nem adják fel! A család a házuk kertjében veri fel a sátrat, de apa egy éjjel eltűnik. Hogyan alakul ez a rendkívüli nyaralás?

A tervezett kirándulásból hatalmas szünidei cirkusz kerekedik!
Amikor megérkezik a városba egy igazi cirkusz, a Miracolino, feltárul Bori, Anna és Zizi előtt egy egész különleges világ. Bori szerint nem cirkusz, a cirkusz, ha nincsenek benne vadállatok és állatidomár, de Miracolo, nem ilyen hely. Vagy mégis?

Fordította: Nánásy Yvette
Sorozat: Barátnőm, Bori regények
Megjelenés: 2023. április 27.
Korosztály: 7+
Ár: 1890 Ft


Jean Webster: Nyakigláb apó, Kedves Ellenségem!

Mindenkinek, aki kedveli Lucy Maud Montgomery és Jane Austen írásait. Valamint az ő lányaiknak, anyukáiknak.

Megnevettető, bájos és titkokkal átszőtt - mindent tud, amit egy lányregénynek tudnia kell, sőt annál is többet. Jean Webster méltán híres két kisregénye az idők folyamán semmit sem veszített aktualitásából, humorából, olyan olvasmányok, melyeket jól esik időről időre újra elővenni, akkor is, ha közben felnő az ember. Nyakigláb apó - ahogy támogatóját nevezi elnyújtott árnyképe után Judy (született Jerusha) Abbott, történetünk hőse - egy ismeretlen és titokzatos jótevő, akinek segítségével főiskolára járhat az árvaházban nevelkedett, igencsak eleven képzelőerővel és óriási szívvel megáldott lány. Neki ír humoros leveleket, beszámolókat az iskolai életről, társairól, baklövésekről és a farmról, ahol a nyári szüneteket tölti, mit sem sejtve arról, hogy ki is ez a titokzatos idegen...

A Kedves Ellenségem a Nyakigláb Apó folytatásának is tekinthető, hiszen Judy beszámolóiból megismerjük barátnőjét, Sallie McBride-ot, aki a második regény leveleinek a szerzője. Ő Judynak számol be arról, hogy mi a nehezebb, 113 árva gondját viselni, egy árvaházat igazgatni minden előzetes szakmai tapasztalat nélkül, avagy mosolyra fakasztani egy morózus, goromba, ámde tiszteletre méltó skót orvost. Szerencsére kudarcairól és győzelmeiről egyaránt rendszeresen tájékoztatja legjobb barátnőjét, aki egykor ennek az árvaháznak volt a lakója, így önfeledten átadhatjuk magunkat a szellemes, derűs és csipetnyi öniróniával fűszerezett könyvnek, amely igen élvezetes olvasmány lehet minden romantikára és humorra nyitott olvasó számára.

Fordította: Borbás Mária
Korosztály: 10+
Ár: 4990 Ft


Silke Schellhammer: Tehetségek Tanodája – Második óra: Áramszünet!

A Tehetségek Tanodájában mindenki a Filmestre készül. A diákok bevetik rendkívüli képességüket, hogy a lehető legelképesztőbb jeleneteket forgathassák le. A nagyszabású eseményt azonban furcsa áramkimaradások sodorják veszélybe.

Vajon a titokzatos információs panelen megjelenő szöveg segíthet Alvának és barátainak fényt deríteni arra, hogy mi okozza a különleges áramszüneteket?

Olvasd el a sorozat második részét, és választ kapsz a kérdésre!

Fordította: Fülöp Mónika
Sorozat: Tehetségek Tanodájak
Korosztály: 9+
Ár: 3490 Ft

 


Lapozók, mesekönyvek

Kukucs könyvek – Merre vagy, mama?

Két kiskacsa útra kel, hogy megkeressék a mamájukat. Útközben sok másik állattal is találkoznak. Told el a kis ablakokat, és meglátod, kivel!

Sorozat: Kukucs Könyvek
Korosztály: 1+
Ár: 1990 Ft

 

 


Disney Baby – Az álomszuszék süni

Ez a kicsi süni nagyon álmos. Vajon hol talál kényelmes helyet az alváshoz?

Ezek az állatok játékos módon mutatják be a gyerekeknek a világ sokszínűségét. A képekhez kapcsolódó egyszerű szövegek fejlesztik a képzeletet és a szókincset.

Sorozat: Disney Baby
Korosztály: 0+
Ár: 1490 Ft

 


Disney Baby – A kíváncsi panda

Kicsi pandának rengeteg kérdése van. Megtalálja a válaszokat? Na és Te?

Ezek az állatok játékos módon mutatják be a gyerekeknek a világ sokszínűségét. A képekhez kapcsolódó egyszerű szövegek fejlesztik a képzeletet és a szókincset.

Sorozat: Disney Baby
Korosztály: 0+
Ár: 1490 Ft

 


Katja Reider: Hoppá, semmi baj!

Ó, jaj, kisróka elesett játék közben és bibis lett a lába. A többiek máris a segítségére sietnek: mackó átöleli, süni dúdol egy dalt, a kisegér pedig ragtapaszt tesz a sebre. Kisróka újra vidáman futkorászhat az erdőben!

Kedves történet hasznos tanácsokkal, melyek segítenek abban, hogy megvigasztaljuk gyermekünket, ha kis baleset éri.

Fordította: Boczán Bea
Korosztály: 0+
Ár: 1890 Ft


Disney – Arisztocicák – Itt cukrászda nyílik!

Három kiscica, Berlioz, Toulouse és Marie egy elgurult labdát követve rábukkan a párizsi állatok egykori kedvenc találkozóhelyére, a Mancsos Kávézóra. Sajnos a finom fogásairól is híres kávézó elhagyatottan áll, asztalait por lepi, pedig micsoda történetek keringenek róla! A kiscicák elhatározzák, hogy rendbe szedik, és újranyitják a helyet. Igen ám, de ahhoz, hogy ez sikerüljön, meg kell egyezniük, mert egyikük jazzklubot, a másikuk galériát, a harmadik pedig cukrászdát szeretni nyitni. Végül rájönnek, hogy ha összefognak, mindenkinek teljesülhet az álma!

A rejtélyekkel, barátsággal és sok humorral teli történetben folytatódtak a Macskarisztokraták című Disney-filmből megismert macskák kalandjai, ám a főszerepet ezúttal a három kiscica kapja!

Fordította: Boczán Bea
Sorozat: Disney – Arisztocicák
Korosztály: 5+
Ár: 2190 Ft


További újdonságokért klikkeljetek ide!