A Manó Könyvek augusztusi újdonságai

Csupa érdekes dolog történik Nyúl Péterrel! A Mesék minden évszakra nem csak meséket, hanem játékos ötleteket is nyújt mindannyiunk kedvenc nyuszijával. Az Alma Magdi szerzőjének érkezik új mesekönyve Mókussal és Medvével, no meg több szeretnivaló történettel. Valamint megismerhetünk 20 rendkívüli lányt is, akik megváltoztatták a világot...

Nyúl Péter világa – Mesék minden évszakra

Nyúl Péter ámuló örömmel figyeli az évszakokat: a tavaszi esőt, a nyári verőfényt, az őszi szelet és a téli havazást. Annyi érdekes dolog történik erdőn-mezőn: kisbárányok születnek, beérik a szeder, és korcsolyázni is csoda jó mulatság! Ez a szívmelengető könyv tele van nyulas kalandokkal, és minden mesét játékos feladatok kísérnek.


Fordította: Szabó T. Anna
Sorozat: Nyúl Péter világa
Megjelenés: 2022. augusztus 29.
Korosztály: 4+
Ár: 6490 Ft

 

 

 

101 mese az elvarázsolt erdőből

Varázslatos mesék egy kötetbe összegyűjtve: jól ismert szerzők klasszikus meséi, népmesék, legendák és mítoszok a világ minden tájáról, amelyek bájos rajzokon kelnek életre. A kötetben sok más mese mellett olyan klasszikusok kaptak helyet, mint a Hüvelyk Panna, A három kismalac, a Szamárbőr királykisasszony, Jancsi és Juliska, Rapunzel, A farkas és a hét kecskegida. A jól ismert népmeséket a Grimm-testvérek, Andersen, Aiszóposz meséi vagy éppen Kipling és Tolsztoj történetei színesítik.

Fordította: Balássy Fanni
Megjelenés: 2022. augusztus 29.
Korosztály: 4+
Ár: 4490 Ft

 

 


Anna Taube-Barbara Rose: Összebújós esti mesék – 33 történet elalváshoz

A kis Álomkapitány a Felhőtengeren repül a vitorlásán, a legszebb álmok felett, amelyek állatokról, varázslatos lényekről és kalandokról szólnak. A bájos meséket hangulatos rajzok kísérik, álomba ringatva a kicsiket.


Fordította: Müller Brúnó, Müller Péter Sziámi és Rózsa Melinda
Sorozat: A kis Álomkapitány
Megjelenés: 2022. augusztus 25.
Korosztály: 4+
Ár: 3990 Ft

 

 

 


Andreas H. Schmachtl: Mókus és Medve

Egy bizonyos állat brummog az erdőben. Még Mókus is felébred rá odafent, a fa odvában. Nahát, ki brummoghat? Ki más, mint Medve! A tó felé igyekszik a horgászfelszerelésével. Mókus is csatlakozik hozzá, legalább Medve nem lesz egyedül. Hamar összebarátkoznak, és csudás kalandokat élnek át. Együtt fellebbentik a fátylat az erdei szellemek titkáról, a rosszkedvűen induló napot feldobják egy vidám lubickolással a folyóban, fellépnek a Nyuszik kórusával, és egyszer még vad viharba is kerülnek.
Húsz történet, tele vidámsággal, izgalommal és megnyugtató befejezéssel.

Fordította: Nádori Lídia
Megjelenés: 2022. augusztus 30.
Korosztály: 5+
Ár: 4290 Ft

 

 

Rosalba Troiano: 20 rendkívüli lány

Ebben a könyvben húsz olyan lányról olvashatsz, akik kezdetben egyáltalán nem tűntek rendkívülinek - később aztán, mikor felnőttek, azzá váltak, bár volt, hogy ők észre sem vették.
Mi volt a titkuk? Megtanultak hallgatni a szívükre, és követni a titkos vágyaikat. Rengeteg időt áldoztak arra, hogy elérjék a célt, amit kitűztek maguk elé, még akkor is, ha senki sem hitte, hogy sikerülhet nekik.
A könyvből megismerheted többek között Frida Kahlo, Jane Goodall, Coco Chanel és Jane Austen életét is!


Fordította: Kertész Edina
Sorozat: Rendkívüli történetek
Megjelenés: 2022. augusztus 25.
Korosztály: 8+
Ár: 3990 Ft

 


Sarah Bosse: Malomvölgyi lovasudvar 2. – Fel a fejjel, Anna!

Egy autóbaleset után Anna kis unokatestvére, Nóra a malomvölgyi pónifarmra érkezik. Mivel szülei megsérültek, és a kórházban lábadoznak, Anna családja gondoskodik a kislányról. Nóra eleinte egy szót sem szól, és visszahúzódóvá válik, míg végül felfedezi a pónik iránti szeretetét, és fokozatosan felenged. De Annának sincs könnyű dolga: egyszerre minden Nóra körül forog. Nem elég, hogy nem tud elmenni a várva várt lovasbemutatóra, még szeretett póniját, Tündért is meg kell osztania az unokatestvérével...


Fordította: Szalai Zsuzsanna
Sorozat: Malomvölgyi lovasudvar
Megjelenés: 2022. augusztus 10.
Korosztály: 6+
Ár: 2290 Ft

 


Pippa Funnell: Tilly lovas történetei 18. – Fergeteg – Családi kötelék

Tilly nagyon izgul, hiszen nemsokára elkezdődik az egyik legrangosabb lovastusa Kentuckyban, ahol Angela is indul a lovával, Dicsővel, és a kislányt bízta meg azzal, hogy legyen a lovásza. Tilly bátyja, Brook is velük tart, hogy tapasztalatokat gyűjtsön a háromnapos verseny során. Kiderül, hogy Négy Mancs törzsfőnök is éppen ott van, csak ő egy másik lovas bajnokságra érkezett Fergeteggel, a csodás musztánggal. Amikor Tilly belenéz a fekete ezüstderes ló kék szemébe, rögtön megérzi, hogy különösen szoros kapcsolat van közöttük.

Fordította: Cséplő Noémi
Sorozat: Tilly lovas történetei
Megjelenés: 2022. augusztus 15.
Korosztály: 7+
Ár: 1290 Ft

 

 


Silke Schellhammer: Tehetségek Tanodája – Első óra: Állati hangos!

Alva ért az állatok nyelvén. De új bentlakásos iskolájában, a Tehetségek Tanodájában senki nem lepődik meg ezen. Hiszen ott minden gyereknek van valamilyen különleges képessége. De vajon mit jelenthet az információs panelen időnként felbukkanó titokzatos vers? Lehet, hogy tényleg kincset rejt a sziget?
Olvasd el az izgalmas sorozat első részét, és választ kapsz a kérdésekre!

Fordította: Fülöp Mónika
Sorozat: Tehetségek Tanodája
Megjelenés: 2022. augusztus 29.
Korosztály: 8+
Ár: 3490 Ft

 

 

Disney – Sorsfordító történetek – Tükröm, tükröm

Mi lett volna, ha a Gonosz Királynő a herceget mérgezi meg?
Hófehérke királysága szeretett édesanyja halálát követően a nép által csak "a Gonosz Királynőként" emlegetett mostohaanyjához kerül. A fiatal hercegnő igyekszik észrevétlen maradni a kastélyban, hogy ne okozzon kellemetlenséget az új királynőnek.
Amikor azonban a megöletésére kiötlött terv félresikerül, Hófehérke élete gyökeresen megváltozik. Egy csapat, eleinte bizalmatlan törpe, egy kedves, de szinte ismeretlen herceg, és egy titokzatos múltbeli ismerős segítségével merész küldetésre indul, hogy megállítsa a Gonosz Királynőt, és visszaszerezze a királyságát. Vajon képes legyőzni egy ellenséget, aki minden lépéséről tud, és eltökélte, hogy - akár Hófehérke és szerettei életének árán is - megtartja nehezen megszerzett hatalmát?

 

Fordította: Hermann Alexandra
Sorozat: Disney - Sorsfordító történetek
Megjelenés: 2022. augusztus 29.
Korosztály: 12+
Ár: 4490 Ft

 


Disney Baby – Kontrasztok – Játékok

Fejleszd babádat a könyvben található kontrasztos képekkel, melyek nagyon jó hatással vannak a látás korai fejlődésére, hiszen segítik a szem fókuszálását és az éleslátás kialakulását. Nézegessétek együtt a babákkal a vidám játékokat!

Sorozat: Disney Baby - Kontrasztok
Megjelenés: 2022. augusztus 23.
Korosztály: 0+
Ár: 1490 Ft

 

 

 

Disney – Kicsi Judy – Kiesett a fogam

Kicsi Judy és barátai vidáman kóstolgatják a répás finomságokat a tavaszi fesztiválon. Ám amint a kis nyuszi beleharap az egyik nyalánkságba, kiesik a foga. Mi legyen vele? Ahány ház, annyi szokás. Judy végül a párnája alá dugja, hogy a fogtündér mindenképpen megtalálja.

Sorozat: Disney - Kicsi Judy
Megjelenés: 2022. augusztus 30.
Korosztály: 3+
Ár: 990 Ft

 

 

 

Disney – Kicsi Judy – Vár az ágy

Eljött az este, itt az ideje, hogy minden gyerek ágyba bújjon. Igen ám, de Kicsi judynak még van néhány feladata. Például, kekszet kell sütnie másnapra az ovis vásárra. Szerencsére a mamája segít neki, így gyorsan elkészül, és végül mindenki álomba szenderül.

Sorozat: Disney - Kicsi Judy
Megjelenés: 2022. augusztus 30.
Korosztály: 3+
Ár: 990 Ft