A Manó Könyvek júniusi újdonságai

Júniusban a kicsik és nagyobbak is új olvasnivalóval vághatnak bele a nyárba. A Kukucs könyveket az egészen kicsik lapozgatják majd örömmel, az óvodások pedig Bori új foglalkoztatójában találnak sok-sok érdekes játékot és feladatot.

Az olvasni tanuló kisiskolások két sorozat, az Olvass velem! és a most induló Olvass Borival! könyvei közül is válogathatnak. A Bori-könyvek az olvasókkal együtt nőttek, a Bori és a barátságból kiderül, hogy a barátsághoz néha bátorság is kell. A lovak rajongói a Charlotte-sorozat legújabb történetében utazhatnak a Délnémet Bajnokságra.

 

Kukucs könyvek – Kukurikú! – Ébresztő!

Mindenki ébren van már? Vagy van, aki még lustálkodik? Told el a kis ablakokat, és megtudod!

Sorozat: Kukucs Könyvek
Megjelenés: 2020. június 02.
Ár: 1290 Ft

Kukucs könyvek – Aludj jól!

Mindenki alszik már? És ki van még ébren? Told el a kis ablakokat, és megtudod!

Sorozat: Kukucs Könyvek
Megjelenés: 2020. június 02.
Ár: 1290 Ft

 


Agytorna Borival – Barátnőm, Bori foglalkoztató

Ebben az óvodásoknak szóló foglalkoztató füzetben a gyerekek Borival együtt különféle feladatokat oldnak meg, amik új dolgok megtanulására, gyakorlására ösztönözheti őket. Kivezető utakat keresnek a labirintusokból vagy puzzle-darabokat illesztenek össze, ami javítja a koncentrációt és segíti megfigyelő képesség fejlesztését. Az írást előkészítő gyakorlatok a motorika fejlődésére vannak jó hatással, a vidám fejtörők pedig a logikus gondolkodás erősödését segítik elő.

Sorozat: Barátnőm, Bori A5 foglalkoztatók
Megjelenés: 2020. június 09.
Ár: 1490 Ft

Bori és a vad póni – Olvass Borival! 1.

A lovardába új póni érkezett: Lali. De Lali sajnos nagyon félénk, és ezért egyedül kell lennie a legelőn. Bori nagyon szeretné elnyerni a bizalmát, ami viszont egyáltalán nem tetszik Foltosnak. Borzasztóan féltékeny lesz. Bori emiatt nem lovagolhat ki a többiekkel, és úgy dönt, megpróbálja elérni, hogy a két póni összebarátkozzon egymással. És csodák csodájára az ötlete beválik! Lali és Foltos legjobb barátok lesznek.

Egy új formátum olvasni tanulóknak!
- sok színes illusztráció
- könnyű mondatok
- az életkornak megfelelő ismeretanyag
- kíváncsiságot felkelő történetek
- motiválja a gyereket az önálló olvasáshoz

Sorozat: Olvass Borival!
Megjelenés: 2020. június 10.
Ár: 1990 Ft
Fordította: Nánási Yvette

 


Pónik – Olvass velem!

Mia nem szeret Marietta néninél lenni, mert ott mindenre vigyázni kell. Inkább lemegy a hátsó udvarba, ahol nagy meglepetésére egy óriási indiánsátort talál, ráadásul a kerítés másik oldaláról nyerítést hall... Kezdődhet a kaland! A második mesében Klárának és a barátnőinek minden gondolata a pónik körül forog, meg persze azokon a tennivalókon, amik hozzájuk tartoznak: etetés, csutakolás, az istálló takarítása. De mi ez a furcsa zaj éjszaka az istállóban? Elindulnak, hogy kiderítsék. Izgalmasnak ígérkezik a harmadik történet főhősének, Szonjának a napja is - most lesz az első lovaglóórája. Eleinte jól tartja magát a nyeregben, de aztán valahogy minden félrecsúszik...

Sorozat: Olvass velem!
Megjelenés: 2020. június 22.
Ár: 1990 Ft
Fordította: Mesés Péter


Nele Neuhaus: Charlotte 6. – Tűzön-vízen át

A nyári szünetnek vége - Charlotte végre megint lovagolhat Concorde-on! A Délnémet Bajnokságon ők ketten döntő szerepet játszanak csapatuk győzelmében, Charlotte öröme mégsem felhőtlen. Úgy tűnik, valaki nem pártolja a sikerét. A kislányt nyomasztja a küszöbön álló költözés az új lovardába, pedig hamarabb bekövetkezik, mint gondolták! Egy éjszakai viharban Charlotte szeretett lovardája lángra lobban, a lovak pánikba esnek, Charlottenak és barátnőjének, Katie-nek gyorsan kell cselekednie. Vajon sikerül-e megmenteniük és biztonságba helyezni az összes lovat?

Sorozat: Charlotte
Megjelenés: 2020. június 16.
Ár: 3290 Ft
Fordította: Szászi Zsuzsanna

 


Dagmar Hossfeld: Bori és a barátság – Bori és barátai 5.

A barátsághoz néha bizony bátorság kell. Borinak segítenie kell Zizinek: a másik osztályba járó Tánya terrorizálja a társait, és úgy tűnik, hogy most Zizit szemelte ki magának. De mit tehetne Bori? Szerencsére ott van Anna és Dia is, és a barátnők mindig számíthatnak egymásra. Meg hát persze ott van Fülöp is...

Sorozat: Bori és barátai
Megjelenés: 2020. június 24.
Ár: 2490 Ft
Fordította: Nánási Yvette

 

 

 

 

Kalandos nyarat kívánunk!