A Manó Könyvek márciusi újdonságai

Ha március, akkor virágvarázslat: érkeznek a virágtündérek egy különleges gyógynövénnyel, a vadgesztenyével. Anna ismét nyeregbe pattan a Malomvölgyi Lovasudvarban, ahol újabb lovas kalandok várnak rá, és egy igazi szupersztár könyve is érkezik ebben a hónapban.

Mechler Anna: A virágtündérek titkai 5. – Gerti és a varázsgömböcskék

Még be sem köszöntött a nyár első napja, de a tündéreknek máris egy óriási feladattal kell megbirkózniuk: aknázómolyok támadták meg a gesztenyefákat. A tündérlányok Herba anyó segítségével felveszik a harcot a kártevőkkel.

Amikor eljön a várva várt virágvarázslat ideje, senki sem lepődik meg: a varázsgömbben a gesztenye jelenik meg. Gerti, a türelmetlen tündérlány kapja azt a hatalmas feladatot, hogy a több száz éves gesztenyefák segítője legyen. Vajon mit tehet egy aprócska tündér ezekért a hatalmas faóriásokért? Milyen titkokra bukkan Gerti, miközben ismerkedik a vadgesztenyével?

A csodás felfedezések során nem csak egy szerethető tündér kalandjait ismerhetik meg a gyerekek, de a gesztenye gyógyító hatásáról is érdekes információkat gyűjthetnek.

Sorozat: A virágtündérek titkai
Megjelenés: 2023. március 22.
Korosztály: 5+
Ár: 2990 Ft


Sarah Bosse: Malomvölgyi lovasudvar 3. – Tarts ki, Anna!

Anna és Lujza régi álma válik valóra, amikor Móric, az iskolaló és Róza, az öreg kanca a Malomvölgyi lovasudvar lakói lesznek. Aztán rábukkannak egy eltűnt ló hirdetésére az interneten: egy haflingi kancát keresnek, amelyik pontosan úgy néz ki, mint Róza.

Vajon egy és ugyanaz a két ló? A barátnők a rejtély nyomába erednek, és meglátogatják Róza korábbi tulajdonosát, ahol elképesztő titokra bukkannak...

Fordította: Szalay Zsuzsanna
Sorozat: Malomvölgyi lovasudvar
Megjelenés: 2023. március 20.
Korosztály: 6+
Ár: 2290 Ft


Katy Birchall: Oltári Austen – Emma

Emma Woodhouse csinos, okos és gazdag lány, aki úgy gondolja, sosem fog férjhez menni. Viszont imádja összeboronálni a szomszédait, ismerőseit, hiába próbálja erről lebeszélni őt jó barátja, Mr. Knightley. Legújabb sikere - nevelőnője esküvője - után biztos abban, hogy bárki számára meg tudja találni a megfelelő párt.

Vajon folytatódik Emma szerencsés sorozata? Vagy a legjobb tervek is kudarcot vallanak, ahogy az ilyen ügyekben gyakran előfordul?

Jane Austen híres regényének friss hangú, vidám rajzokkal kiegészített újramesélése

Fordította: Vallasek Júlia
Sorozat: Oltári Austen
Megjelenés: 2023. március 30.
Korosztály: 8+
Ár: 2990 Ft


Noel Fitzpatrick: Vetman – A szuper állatorvos

Vetman egy álmos angol kisváros mellett lakik erdei házában, ahol egészen különleges eljárással menti meg a bajba jutott állatokat. A titokzatos állatorvosról senki nem tud - kivéve persze a meggyógyított állatokat!

A fekete fellegek egyre sűrűsödnek... a Nevenincs Ember a közelben ütött tábort, és azt tervezi, hogy a környék minden kutyáját és macskáját megmérgezi.

Amikor Imogen és Findlay egy sérült sündisznóra bukkannak, és elviszik Vetmanhez, még nem tudják, hogy egy fontos küldetés részeként nem csak tüskés barátjukat fogják megmenteni...

Vetmannel és az csodás állatseregletével le kell győzniük a Nevenincs Embert! De vajon sikerül időben megtalálniuk az ellenség rejtekhelyét?

Fordította: Neset Adrienn
Megjelenés: 2023. március 16.
Korosztály: 8+
Ár: 3990 Ft


Lapozók, mesekönyvek

Kukucs könyvek – Hurrá, itt a húsvét!

Kisnyuszi sok húsvéti tojást készített a barátainak. Told el a kis ablakokat, és meglátod, kinek ajándékozta őket.

Sorozat: Kukucs Könyvek
Megjelenés: 2023. március 29.
Korosztály: 1+
Ár: 1990 Ft

 

 


Kukucs könyvek – Merre vagy, mama?

Két kiskacsa útra kel, hogy megkeressék a mamájukat. Útközben sok másik állattal is találkoznak. Told el a kis ablakokat, és meglátod, kivel!

Sorozat: Kukucs Könyvek
Megjelenés: 2023. március 29.
Korosztály: 1+
Ár: 1990 Ft

 

 


Disney Baby – Első kalandok 7. – Első meséim Micimackóval

Négy mese a Százholdas pagonyból, ahol Micimackó és barátai élnek nagy boldogságban, szeretetben, rengeteg kaland közepette.

Minden évben megtartják a kalóznapot, amikor beöltöznek martalócnak. Idén egy rejtélyes térképet kapnak, amin van egy hatalmas X. Vajon mit jelent? Egy másik napfényes reggelen, amikor Micimackó a hóna alatt egy csupor mézzel épp Malackához indult, talált egy elhagyott játékot. Vajon ki veszíthette el? Egy meleg nyári reggelen Nyuszi megrendezi a kertészkedés napját, amin Tigris nagyon boldogan vesz részt. De vajon mindent jól csinál? Egy téli napon, amikor nagy pelyhekben hull a hó, hóemberépítésbe fognak a barátok. De nem tudják eldönteni, hogyan is kezdjenek hozzá.

Ha végigolvassátok ezt a csodás mesekönyvet, minden kérdésre meglelitek a választ.

Megjelenés: 2023. március 13.
Korosztály: 2+
Ár: 3990 Ft


Hangoskönyvek

Ruff Orsolya: Volt egy ház

Van egy ház valahol a városban, egy romosnak tűnő régi ház, amely rengeteg titkot rejt. A tizenkét éves Emma erről mit sem sejt, amikor egy szép napon beköltözik a családjával. Ő először csak a sárkányformájú kandallót látja, a kalandos zegzugokat meg az elvadult kertet.

Hamarosan azonban különös dolgok történnek: Emma egy titokzatos tárgyra bukkan, valaki különös jelet kapar egy diófába, a házban leomlik egy fal, a környéken pedig felbukkan egy idegen, egy minden hájjal megkent Kalóz, akinek megjelenése semmi jót nem ígér. Nem mindennapi események sora veszi kezdetét, melyek során feltárul a ház és egykori lakói története. De mit titkol Emma nagymamája, miben mesterkedik a Kalóz, és vajon ki az a Regulus? Kódok és rejtvények, elsárgult levelek és régi naplóbejegyzések során feltárul az elfeledett ház története.

Előadja: Kováts Adél
Ár: 2700 Ft


Louisa May Alcott: Kisasszonyok

A négy March nővér - Meg, Jo, Beth és Amy - egy új-angliai településen, nehéz anyagi körülmények között élnek édesanyjukkal, miközben apjuk a polgárháborúban szolgál tábori lelkészként. A lányokat rengeteg kaland és váratlan balszerencse éri, és a sok tapasztalat révén egyre jobban kirajzolódik a személyiségük: a józan és megfontolt Meg társaságszerető, a fiús Jo imádja a könyveket, a szégyenlős Bethet a zenélés érdekli, a kissé önző Amynek pedig művészi hajlamai vannak.

A Kisasszonyok lányregénynek íródott, ám mára az egyik legismertebb amerikai klasszikusként ismert, amely női írók generációinak adott ihletet, és számos film- és egyéb feldolgozás készült belőle. Louisa May Alcott (1832-1888) a Kisasszonyokon kívül több, gyermekkori élményein alapuló klasszikus regényt is írt, és a szüfrazsett mozgalomban is tevékenyen részt vett.

Előadja: Udvaros Dorottya
Ár: 2900 Ft


További újdonságokért klikkeljetek ide!