A Manó Könyvek újdonságai

Igazán mesésre sikerült az ősz eleje a Manó Könyveknél. Tizennégy magyar szerző hét meséjének és versének témája a tesóság, Egressy Zoltán pedig Piszke papa tíz vidám állatmeséjét tolmácsolja.

Tesókönyv

Ahogy az életben, úgy ebben a könyvben is vannak édestestvérek, örökbefogadott tesók, na meg féltékenyek és veszekedősek, szelídek és bátorítók – ismerős történetek, aha-élmények, melyek közelivé teszik a néha akár nehéz pillanatokat.

A nagy sikerű Mesélj nekem! sorozat felfrissült változatban indul újra. Hét mese, hét vers, hét meseíró (költő) és hét költő (meseíró) egy-egy történetét olvashatjuk testvérekről. A Tesókönyv szerzői a mai magyar irodalom megkerülhetetlen alkotói: Balázs Imre József, Dragomán György, Egressy Zoltán, Erdős Virág, Grecsó Krisztián, Háy János, Kádár Annamária, Kiss Judit Ágnes, Kiss Ottó, Lackfi János, Mechler Anna, Szabó T. Anna, Tamás Zsuzsa, Tóth Krisztina.

És amennyire színes a szerzők gárdája, olyan sokféleképpen válik egységgé az illusztráció is: Bogdán Viki, Rippl Renáta és Szoboszlay Eszter álmodták képekké a szövegeket.

Oldalszám: 88
Megjelenés: augusztus 30.
Korosztály: 4+
Ár: 2990 Ft


Egressy Zoltán: Piszke papa meséi – Tíz vidám állatmese

Egressy Zoltán gyerekkönyve az állatmesék hagyományait – Aiszóposzt, La Fontaine-t – követi bölcsen. Tíz állat, tíz kedves, okosan tanító, elgondolkodtató történet és megannyi meséléssel töltött közös perc.

Oldalszám: 48
Megjelenés: szeptember 1.
Korosztály: 4+
Ár: 2690 Ft


Stefanie Dahle: Nincs mitől félni!

Álomszép erdei történet varázslatos illusztrációkkal. Brúnó mackó nagyon szeretne bátor lenni, de sajnos borzasztóan retteg a pókoktól és a kísértetektől. Ezért aztán legjobb barátjával, Bundással, a kis bűzös borzzal elhatározzák: útnak indulnak – hogy Brúnónak legyen alkalma gyakorolni a bátorságot…

Útjuk egyenesen a Méhmező mögött található, elhagyatott boszorkánylakhoz vezet. Juj, de hisz ott kísértetek tanyáznak! És valóban, a házban egy hatalmas üstben furcsa kotyvalék rotyog a tűzön... – Van itt valaki? – kérdezi bátortalanul Brúnó mackó. Persze, hogy van! Fülöpnek, a nyuszinak sürgősen segítségre van szüksége. És a barátok – hupsz! – máris egy fergeteges varázskaland kellős közepén találják magukat.

Oldalszám: 24
Megjelenés: szeptember 14.
Korosztály: 4+
Ár: 2690 Ft


101 esti mese

Csodaszép esti mesék egy kötetbe összegyűjtve: jól ismert szerzők klasszikus történetei, népmesék, mondák és mítoszok a világ minden részéről.

Oldalszám: 120
Megjelenés: szeptember 30.
Korosztály: 5+
Ár: 3990 Ft


Adam Kay: Testünk kívül-belül – Egy teljes (és totál undi) anatómiai kalauz

Az emberi test fantasztikus, bámulatos... és mi tagadás, eléggé durva. A tiéd. Az enyém. A matektanárodé csak igazán. Ez a könyv választ ad az összes fontos kérdésre, például:
- Árt-e a fikaevés?
- Életedből mennyit töltesz a vécén?
- Hogyhogy bődületes lények laknak a szempilláinkban? (Bocs!!)

Dőlj hátra, lazulj el, húzz gumikesztyűt, hadd vezessenek végig belső szerveid útjain!

Az Egyesült Királyság tényirodalmi bestsellerszerzőjének szenzációsan mulatságos első gyerekkönyve.



Oldalszám: 416

Megjelenés: szeptember 22.
Korosztály: 10+
Ár: 3990 Ft


Jen Calonita: Bírnod kell a célig. Disney – Sorsfordító történetek

Miután Herkules bebizonyítja, hogy igazi hős, és újra istenné válik, úgy tűnik, végre helyreáll a világ rendje. Egészen addig, amíg Zeusz ki nem jelenti, hogy Meg nem lehet együtt a fiával, mert – ha tetszik, ha nem – halandó. Héra azonban szerencsére felajánl egy lehetséges megoldást: esélyt ad Megnek, hogy bebizonyítsa, igenis van helye az Olümposzon: istennőként. Ráadásul ehhez csupán egy titokzatos küldetést kell teljesítenie.

Hogy mi is ez a küldetés? Csupán annyi, hogy Megnek ki kell szabadítania volt szerelme kedvesének a lelkét az Alvilágból. Igen, arról az exéről van szó, aki miatt eladta a lelkét Hádésznak, és aki azonnal beleszeretett egy másik nőbe, miután Meg eltűnt. Vajon képes lesz Meg maga mögött hagyni a múltját, és gyors észjárásának segítségével legyőzni a szörnyetegeket és a gonosz isteneket, az alattomos Hádészt is beleértve? Sikerül rátalálnia igazi otthonára, és felfedezni, hogy mi minden lakozik benne? Vagy az elköteleződéstől való félelme miatt lemond az örökké tartó istenlétről a Csodafickóval?

Oldalszám: 416
Megjelenés: szeptember 28.
Korosztály: 10+
Ár: 3990 Ft


Disney Baby – Első színeim

Mennyi gyönyörű szín vesz körül minket! Fedezzünk fel és nevezzünk is meg gyermekünkkel minél többet – ebben nyújt segítséget ez a kedves lapozó.

Oldalszám: 20
Megjelenés: szeptember 20.
Korosztály: 0–2
Ár: 2490 Ft


(via Manó Könyvek)