Bátraké a szerencse!

A Pagony Kiadó Iskola projektje egy, immár öt éve épülő és egyre gazdagódó tudásbázis, ahol a kiscsoportos óvodás korosztálytól kezdve az érettségi kortárs irodalom tételéig évfolyamokra, témákra lebontva számos, különböző módszertanokkal élő foglalkozásterv érhető el.

A Pagony Kiadó honlapján található pedagógusoknak szóló aloldal a hazai közoktatásban résztvevő pedagógusok mindennapi munkáját segíti a tananyagba, kerettantervbe beilleszthető kortárs gyerek- és kamaszirodalom bemutatásával.

Forrás: Pagony

 

A Pagony Kiadó évtizedek óta küldetésének tekinti, hogy a gyerekek közelebb kerüljenek az olvasáshoz és az irodalomhoz, ezáltal felfedezve, hogy a könyvek nekik és róluk is szólnak, motiváltabbakká válhatnak a tanulásban és a különböző módszertani megközelítések a kreativitásukat is fejlesztik. Ennek megfelelően kortársakat és klasszikusokat tartalmazó verseskötetek, novellaantológiák, történelmi témájú regények feldolgozását teszik lehetővé a pagony.hu oldalán elérhető pedagógus menüben található óravázlatok, segédanyagok. Ezen a felületen érhető el többek között a mára már kötelező olvasmánnyá vált Rumini többféle szempontú megközelítése is, vagy az immár egy évtizede töretlen népszerűségnek örvendő Időfutár-sorozat első kötetének iskolai feldolgozása.

A kiadói oldalon megjelenő, pedagógusoknak szóló menüben nemcsak az irodalomórákon felhasználható, már bejáratott, tanítási gyakorlatban sikeresen vizsgázott oktatási segédanyagok, óravázlatok érhetők el, hanem az osztályfőnöki és etika órák témaköreihez kapcsolódó foglalkozástervek is megtalálhatók. Azoknak a szakembereknek, akik szeretnének naprakész információt kapni a Pagony kiadó Iskola projektjének legújabb eredményeiről, érdemes a Pagony honlapján feliratkozniuk a Tanári hírlevélre is.

A Pagony Pedagógusi menü itt érhető el