Bolygónk csodái gyerekeknek

A Manó Könyvek Kiadó gondozásában magyar nyelven is megjelent az a gyerekeknek szóló könyv, ami az Our Planet (Bolygónk) című netflixes dokumentumfilm-sorozat alapján készült. A könyv bolygónk csodáit a szériából vett képekkel, növényeket és állatokat ábrázoló káprázatos illusztrációkkal mutatja be.

A kötet bejárja a természet csodás helyeit, feltárja a jéggel borított síkságok, buja dzsungelek és végtelen óceánok világát, és bemutatja, hogyan alakítja át az ember azt a helyet, amit otthonnak hívunk – a Földet. A gyönyörű élőhelyek bemutatása mellett a könyv célja, hogy inspirálja a gyerekeket és rajtuk keresztül a családot is, hogy közösen tegyünk természeti értékeink megóvásáért. A könyvhöz Sir David Attenborough írt előszót.

„Azok között a szereplők között leszel majd, akik, ha úgy kívánják, egykor a legkülönlegesebb történettel büszkélkedhetnek: mégpedig azzal, hogy

az emberek a XXI. században egyszer csak észhez tértek, és elkezdték óvni a Föld nevű bolygót,

és vele együtt az élet megannyi csodálatos formáját, melyekkel közösen osztoznak rajta” – írja a neves televíziós személyiség előszavában.

A könyv szerzője Matt Whyman, aki számos ifjúsági regényt jegyez. A kiadványt az Our Planet című sorozat lenyűgöző képkockáiból készült fényképek mellett a neves brit grafikus, Richard Jones rajzai illusztrálják. A könyv szakmai szerkesztője Colin Butfield, a WWF Egyesült Királyság vezérigazgatója és a sorozat természetvédelmi tanácsadója.


(via WWF)