Családi filmek a tévében vasárnapra

Levetítik a Micimackót, Az oroszlánkirály harmadik részét, a Maja, a méhecskét és a Vad Balaton című dokumentumfilmet.

A legelő hősei
HBO - április 1., 8.35
Korhatárra való tekintet nélkül megtekinthető!

A Vadnyugat egy képzeletbeli vidékén egy Girnyó nevű kapzsi gazember éppen azon munkálkodik, hogy megkaparintsa a Patch of Heaven (Darabka Mennyország) tehenészetet annak kedves tulajdonosától, Pearltől. Ám akadnak, akik nem szívesen néznék végig, hogyan teszik tönkre idilli életüket. Három elszánt tehén, Buck, a karatézó csődör és egy karámra való mindenféle pára igyekszik megvédeni a farmot a hajmeresztő kalandokkal teli, kemény küzdelemben. Ez a hihetetlen állatsereglet szembeszáll a rosszfiúkkal, és az embert (illetve állatot) próbáló vadnyugati viszonyokkal: a saját bőrüket viszik a vásárra, amikor összeszövetkeznek Ricóval, a rejtélyes pénzvadásszal, hogy a verseny végén, amelynek számukra igazán nagy tétje van, elkapják Slimet és bezsebeljék a fejére kitűzött jutalmat. 

Micimackó
RTL Klub - április 1., 9.00
Korhatárra való tekintet nélkül megtekinthető!

Bagoly az egész társaságot egy felettébb vad kalandba keveri, melynek célja, hogy Róbert Gidát megmentsék egy képzeletbeli vádaskodástól. Úgy tűnik, nagyon zűrös nap lesz ez egy medvének, aki csupán némi mézért indult útjára. Malacka és Füles a maguk kedves módján segítik a küldetést, amiből Tigris és Nyuszi se maradhat ki. 

Szikraváros
TV2 - április 1., 10.10
12 éven felülieknek ajánlott!

A csillogó Szikraváros már generációk óta virágkorát éli, ragyogó fényeinek köszönhetően lakói elégedettek és boldogok. Ám a földalatti város hatalmas generátora a meghibásodás határán áll, az utcákat és tereket megvilágító nagy lámpák mindenki megrökönyödésére vibrálni kezdenek. Két tinédzser vállalja magára a feladatot, hogy az idővel versenyre kelve szétnézzen Szikravárosban különböző nyomok utána kutatva, melyek tán segítenek megérteni a város létezésének misztériumát és kimenekíteni a tisztes polgárokat, mielőtt az összes fény kihunyna.

Az oroszlánkirály 3 - Hakuna Matata
Paramount Channel - április 1., 16.40
Korhatárra való tekintet nélkül megtekinthető!

Mindenki ismeri a kis Simba izgalmas, néha szomorú, de mégis dicsőséges történetét. Mindenki tudja hogyan csalta csapdába a gonosz Zordon a trónörökös kisoroszlánt, és hogyan áldozta fel életét fia megmentésére az állatok királya. Arra is mindenki emlékszik, hogy Simba világgá ment, abban a hitben, hogy apja haláláért ő a felelős. Tudjuk azt is, hogy jósorsa két nagyszerű baráttal ajándékozta meg: Timonnal és Pumbával. Ami az eredeti Oroszlánkirály történetből viszont soha nem derült ki az az, hogy hogyan teltek a száműzetés évei, együtt Timonnal és Pumbával. E filmből végre megismerhetjük a klasszikus történetet a varacskos disznó és a sivatagi kutya szemszögéből. 

Verdák 2.
HBO - április 1., 18.10
Korhatárra való tekintet nélkül megtekinthető!

A legmenőbb versenyverda, Villám McQueen és utánozhatatlan barátja, az autómentő Matuka a Verdák 2-ben igazán nagy kalandba keverednek, amikor a tengerentúlra indulnak, minden idők legelső Földgolyó Futam autóversenyére. A kupa elnyerője csakis a világ leggyorsabb autója lehet, azonban a győzelem felé vezető út telis-tele van kátyúkkal, elterelésekkel és vidám meglepetésekkel is. Matuka már a verseny első fordulóján azonnal különös kalandba keveredik és kénytelen egyszerre lavírozni a szupertitkos kémküldetés és csapatfőnöki feladatai között. Hamarosan megkezdődik a legpörgősebb autósüldözés Japán és Európa utcáin, a legmenőbb verdákkal, régi és új kedvencekkel egyaránt. 

Maja, a méhecske
m2 - április 1., 18.15
Korhatárra való tekintet nélkül megtekinthető!

Maja épp hogy kikelt lárvájából, de máris olyan szeleburdi, mint hat másik. Képtelen követni a kaptár szabályait, főleg azt, amely szerint a közeli réten fészkelő darazsak örök ellenségeknek számítanak. Amikor eltűnik a méhpempő, mindenki a darazsakra gyanakszik - ráadásul Maját azzal vádolják, hogy bűnrészességet vállalt a gyalázatban. Legjobb barátját, Willyt leszámítva senki nem hiszi el Majának, hogy ő valójában áldozata az esetnek.

Vad Balaton
DUNA Televízió - április 1., 18.40
6 éven felülieknek ajánlott!

A Balaton Közép-Európa legnagyobb, sekély vizű tava. Bár nyáron a partjait nyaralók lepik el, a tó és a környezete szinte hihetetlen természeti kincseket tartogat egész évben. A vulkánok, a barlangok, a mésztufa lépcsők, a homokbuckák és a szurdokvölgyek az Európai Geopark Hálózat részei, a mocsarak nemzetközi jelentőségű vizes élőhelyek. Ürge és vadmacska, vándorsólyom és holló, tömegesen fészkelő kócsagok és gémek, násztáncot járó balinok. A geológia, a vadvilág és az ember különös házassága teremtette ezt a káprázatos tájat.

Nagyon vadon - Bolondos vadászidény
TV2 - április 1., 18.55
6 éven felülieknek ajánlott!

Egy hatalmas vérfarkas garázdálkodik a jó öreg Timberline Nemzeti parkban - vagy legalábbis ez a hír járja az állatok és az emberek között egyaránt. Ez nagyszerű ürügyet jelent Shawn-nak, az egykori vadásznak, hogy meghirdesse a vadászidényt. A szabadon garázdálkodó vadász hatalmas veszélyt jelent az állatoknak, így Boognak, Elliotnak és Pind úrnak szembe kell nézniük félelmeikkel, hogy a vérfarkas nyomába eredjenek és végleg véget vessenek a vadászidénynek.