Családi filmek csütörtökre

Igazán kitettek magukért a tévécsatornák az augusztus 20-i ünnepnapra: klasszikus animációtól (Dumbó) és nem kevésbé klasszikus ifjúsági filmtől (A Pál utcai fiúk) kezdve olyan modern kalandokon át, mint a Jumanji vagy a Kémkölykök, mókás beszélő állatokig (Macskarisztokraták, Vigyázz, kész, szörf!) lesz itt minden!

Segítség, felnőttem!

Paramount Channel – augusztus 20., 7.00
12 éven aluliak számára nem ajánlott!

Josh (Tom Hanks), a tizenhárom éves kamasz élete egy csapásra megváltozik, amikor egy csodálatos szerkezet negyed dollárért teljesíti a kívánságát, mégpedig azt, hogy felnőtt lehessen. Másnap harmincas fiatalemberként ébred. Ám a csodába hiba csúszik: Josh ugyan felnőtt lesz, de a lelke gyermeki marad. Ekkor és így találkozik Susannel (Elizabeth Perkins).

Dumbó

HBO – augusztus 20., 7.50
Korhatár nélkül megtekinthető.

Meglepetést hoz a gólya Jumbó asszonyságnak, a cirkuszi elefántnak. A kis jövevény azonban más, mint a többi elefánt, lévén hatalmasak a fülei. Emiatt azután mindenki csúfolja. A kis Dumbó persze nehezen viseli ezt a helyzetet, de szerencsére azért akad egy barátja is, Timothy, a kedves kisegér. A kis cincogi segíteni akar a barátján, és kitalálja, hogy hatalmas lapátfüleivel Dumbó repülni fog, és mindenkit elkápráztat majd a cirkuszban. A terv megvalósítása azonban komoly akadályokba ütközik.

Macskarisztokraták

RTL Klub – augusztus 20., 8.55
12 éven aluliak számára nem ajánlott!

Széltől is óvott, tündéri macskacsalád él a századforduló Párizsának egyik fényűző otthonában. Boldogságuk azonban csak addig tart, amíg a ház úrnője közzé nem teszi végrendeletét, melyben halála esetén a cicákra hagyja vagyonát – ha ők már nem lennének, akkor viszont a komornyik örököl mindent. A sanda szolga azonnal kész az ármányra, és az újdonsült macskarisztokraták csakhamar az utcán, jobban mondva az egyik messzi réten találják magukat. A szerencse azonban segítségükre siet, és a Párizs utcáin, kertjeiben, háztetőin élő macskák, cicák, cicusok, macsekok, valamint Roquefort, a családhoz hű egér segítségével visszaküzdik magukat otthonukba. Mindezt rengeteg bájos kaland, szívbemarkoló jelenet és gyönyörű betétdal kíséretében.

Jumanji

SuperTV2 – augusztus 20., 12.15
12 éven aluliak számára nem ajánlott!

A 12 éves Alan felfedezi a díszes Jumanji táblát, s amikor Sarah-val leülnek játszani, Alan hirtelen eltűnik, és a Jumanji dzsungelbirodalmában találja magát. Nem is tud visszatérni, mert a kislány túlságosan rémült ahhoz, hogy befejezze a játékot. A fiú viszont csak akkor kerülhet ki a csapdából, ha valaki meghatározott számot dob. Ez azonban 26 évig nem fordul elő, így Alan (Robin Williams) az esőerdő foglya marad mindaddig, míg két másik gyerek, Judy és Peter újra nem kezdi a játékot. Ám kiderül, hogy csak akkor szabadulhat, ha a két gyerek megtalálja a felnőtt Sarah-t (Bonnie Hunt), különben veszélybe kerül a házuk, a környék és az egész városuk.

A Pál utcai fiúk

Mozi+ – augusztus 20., 12.25
12 éven aluliak számára nem ajánlott!

A Pál utcai grundon délutánonként kisdiákok játszanak. Hírét veszik, hogy a Füvészkertben tanyázó rivális társaság, amelynek Áts Feri a vezére, rohamra készül, hogy elfoglalja a Pál utcaiak grundját. A fiúk felkészülnek az ellenséges támadásra. Bokát választják vezérül, a többiek is kapnak rangot, egyedül a vézna, szőke Nemecsek Ernő marad közlegény. Geréb, aki szintén a vezéri rangra pályázott, bosszúból a füvészkertiekkel szövetkezik. Az árulás gyanúja Nemecsekre terelődik. A vézna kisfiú, hogy bebizonyítsa hűségét, visszaszerzi az ellenség által elrabolt grundzászlót. Akciója során kényszerű fürdőt vesz a füvészkerti tó hideg vizében. Elérkezik a csata napja…

Kémkölykök

Film Mánia – augusztus 20., 13.35
12 éven aluliak számára nem ajánlott!

Ingrid és Gregorio Cortez kémek, de már kilenc éve a családnak élnek, és nem vállalnak semmi megbízatást. Ügynöktársaik sorozatos és titokzatos eltűnése azonban arra készteti a házaspárt, hogy újra felöltsék álcáikat, és akcióba induljanak. Ám hamarosan egy rejtélyes tévés figura várának tömlöcében találják magukat a mesefigurákká mutált, elrabolt ügynökök között! Két gyermekük, Carmen és Öcsi még fel sem ocsúdnak a meglepetésből, és máris övék a feladat: meg kell menteni anyát és apát.

Vigyázz, kész, szörf!

Sony Movie Channel – augusztus 20., 17.15
12 éven aluliak számára nem ajánlott!

Cody imádja a rockzenét és a szörfözést. A kamasz pingvin az első versenyére készül. Az ifjú tehetségről dokumentumfilmet forgat egy stáb. A filmesekkel a nyomában Cody nekivág, hogy otthonától, az antarktiszi Dérvidéktől távol, a Pin Gú szigeten induljon a nagy versenyen. Útja során találkozik a szörfös Pipi Joe-val, a menedzser Reggie Belafontéval, a tehetségkutató Mikey Abromowitz-cal és Lani Aliikai vízi mentővel. Azután megismerkedik egy sokat látott, öreg szörfössel. Segítségével Cody rátalál a saját útjára, és rájön, hogy az igazi nyertes nem feltétlenül az, aki elsőként ér a célba.