Családi filmek csütörtökre

Az év utolsó napján trollokkal, a Reszkessetek, betörők! rebootjával, Cápi kapitánnyal, három férfival és egy kis hölggyel, Mannyvel, Siddel és Diegóval, továbbá Gorilla bácsival bulizhatják át magukat az új évbe a gyerekek.

Trollok

TV2 – december 31., 9.50
Korhatár nélkül megtekinthető.

Nagy szemű, borzas hajú, színes kis figurák ők, akik a saját világukban élnek. Ám két troll kénytelen vándorútra indulni: olyan tájakra jutnak el és olyan kalandokba keverednek, amikről troll korábban nem is álmodott – és amitől biztosan az égnek áll a haja!

Reszkessetek, betörők! 4.

SuperTV2 – december 31., 11.30
12 éven aluliaknak nem ajánlott!

Szülei válása után Kevin az ünnepeket az apja, Peter új barátnőjénél tölti. Natalie-nak teljesen komputerizált, szuperbiztos háza van. Kevin pedig az eszét és a ház technikai előnyeit felhasználva megkísérli kiszabadítani az emberrablók kezébe került tizenegy éves koronaherceget. A bandát mellesleg régi ismerőse és ellenfele, Marv Merchants vezeti. A küzdelem során Kevinnek még arra is marad energiája, hogy megpróbálja újra összehozni a szüleit...

Egy kutya hazatér

Film Now – december 31., 12.35
6 éven aluliaknak nem ajánlott!

Mit tehet egy kutya, ha messzire kerül otthonról? Vágyakozik a gazdája után. És mit tesz egy olyan különleges, játékos kedvű és makacs négylábú, mint Bella? Elindul. Hegyen-völgyön, havon és vadonon keresztülvágva, dacolva vadállatokkal, lavinával (és ami a legveszélyesebb, az útjába akadó emberekkel) keresi az otthonát, valamint legjobb barátját, Lucast meg az ő különleges családját. Bella több mint 600 kilométert tesz meg. Szerez barátokat, és néha menekülnie kell. Párszor megetetik, máskor az életéért küzd – de csak egy cél lebeg a szeme előtt mindvégig: a hazatérés.

Cápi kapitány – Kalandos vizeken

m2 – december 31., 15.25
6 éven aluliaknak nem ajánlott!

Cápi kapitány ugyan apró termetű, de kétsége sincs afelől, hogy ő a hét tenger leghatalmasabb hajóskapitánya. Mint minden vezetőnek, neki is szüksége van egy legénységre, így kerülhet a hajóra egy minden hájjal megkent tolvaj, valamint egy hölgy, aki a tengernagy lánya, és apja elől menekül Cápi hajójára. Az admirális biztos benne, hogy a fiatal kapitány elrabolta a kislányát, ezért hajtóvadászatot indít ellene: minden adott tehát egy kontinenseken átívelő fantasztikus kalandhoz!

Három férfi és egy kis hölgy

Duna Televízió – december 31., 16.10
12 éven aluliaknak nem ajánlott!

Egy családban általában van egy anyuka, egy apuka és vannak gyerekek. Ez eddig teljesen rendben van, de ha rátérünk az egy gyermekre jutó apák számának megvitatására, akkor pillanatok alatt kiderül, hogy Mary nyerő helyzetben van: neki ugyanis egyszerre három is jutott, méghozzá három igazán szerető, odaadó apuka: Peter (Tom Selleck), Michael (Steve Guttenberg) és Jack (Ted Danson). A harmónia azonban azonnal felbomlani látszik, amikor kiderül, hogy Sylvia, a kislány édesanyja elfogadta angol barátja házassági ajánlatát, és azt tervezi, hogy Maryvel együtt végleg Londonba költözik. Amikor a három kétségbeesett férfi felméri, mennyire magányos lesz az életük Mary nélkül, mindent elkövetnek azért, hogy bármi módon meghiúsítsák a tervezett esküvőt és visszaszerezzék a gyereket, aki a szívükhöz nőtt.

Jégkorszak 4. – Vándorló kontinens

TV2 – december 31., 16.15
6 éven aluliaknak nem ajánlott!

Az idő a jégkorszakban sem áll meg: minden változik, és mindig jöhet néhány vad meglepetés. A táplálkozási láncra fittyet hányó három jó barát, Manny, Diego és Sid (a mamut, a kardfogú tigris és a lajhár) kénytelen újból vándorútra indulni: egy óriási földmozgás leszakít a kontinensről egy szigetet, és elválasztja őket a hordától. Jobb híján egy úszó jéghegyre költöznek és új, hófehér hajójukon igyekeznek partra vergődni. A trió a nyílt tengeren sem hazudtolja meg önmagát: a jég hátán is megélnek, és fura tengeri lények, új földrészek és őskalózok között vágják keresztül magukat, miközben egy percre sem veszítik el a humorérzéküket. Még a motkány is viszontlátja imádott makkját – igaz, olyan körülmények között, amire még egy motkány sem készülhet fel.

Gorilla bácsi

Film+ – december 31., 21.00
12 éven aluliaknak nem ajánlott!

Különleges bevetésre indul Shane Wolf kommandós: veszélybe került gyerekre kell vigyáznia. A kölykök tudós apja ugyanis fontos felfedezést tett, amire többen is fenik a fogukat. Hogy ne keltsen feltűnést a kertvárosi környezetben, a harcedzett kommandós bébiszitternek álcázza magát. Az öt gyerek mellett (akik közül a legkisebb néhány hónapos, a legnagyobb pedig veszélyesen kamaszodó nagylány) a szuperügynök addig még nem tapasztalt dolgokkal találja szembe magát: kénytelen megtanulni, hogyan kell bánni a pelenkával, babakocsival, pótkerekes biciklivel és a kamaszos érzelmekkel.