Családi filmek december 23-ra

A kicsiket a Dennis, a komisz karácsonya, a Gólyák és a Szenilla nyomában, a nagyobbakat a Csillaghercegnő, az Elliott, a sárkány, a Gyerekjáték, a Hópihe és a Karácsonyi lidércnyomás várja.

Dennis, a komisz karácsonya

Film+ - december 23., 11.30
6 éven aluliak számára nem ajánlott!

A hatéves Dennis égetnivaló kölyök, állandóan borsot tör a szomszéd öregúr, Mr. Wilson orra alá. A közelgő karácsony is csak újabb remek alkalom arra, hogy merő jó szándékból kibabráljon az öreggel. A kölyök már pontosan tudja, mit szeretne karácsonyra, de vajon mivel vidíthatná fel a morcos szomszédjukat? Csak a csoda segíthet a kis rosszcsontnak, ám mint tudjuk, a karácsony abban sem szűkölködik. Így az sem okoz gondot, ha egy angyalra is szükség van a rég elfeledett ünnepi hangulat felélesztéséhez.

Karácsonyi lidércnyomás

Cool - december 23., 18.40
12 éven aluliak számára nem ajánlott!

Az ünnepek birodalmában járunk. Halloween város ceremóniamestere, Rosszcsont Jack belefásulva a sok kötelező rémisztgetésbe, ellátogat a közeli Karácsonyvárosba, ahol megirigyli a Mikulás izgalmas munkakörét. Elraboltatja a Mikulást, és átveszi a karácsonyi feladatokat. A megszokott labdák és babák helyett ezúttal levágott fejű rongyláb meglepetések várják a gyerekeket a fa alatt.

Csillaghercegnő

Duna Televízió - december 23., 18.45
12 éven aluliak számára nem ajánlott!

Sonja, az árva kislány, sanyarú körülmények között él. Mostohaszülei és mostohatestvérei folyton kihasználják, a legnehezebb munkákra kényszerítik és még a házuk küszöbét sem lépheti át. A kislány egy jobb élet reményében már régóta tervezi a szökést, amely a véletlenek szerencsés összejátszása révén sikerül is neki. Üldözői elől menekülve a királyi palotában találja magát, ahol fültanúja lesz a király elkeseredett fohászának, akinek birodalmát szörnyű veszély fenyegeti. Királysága felett a gonosz veszi át a hatalmat, ha karácsonyig nem találja meg, s nem gyújtja újra lángra a karácsony csillagát, amely újra beragyoghatja a palotát és a királyságot. Sonja vállalva a rá leselkedő veszélyek sorát, segít a királyon és megkeresi az elveszett karácsonyi csillagot, ám kalandos útja során számos akadályt kell leküzdenie.

Elliott, a sárkány

Viasat3 - december 23., 18.55
12 éven aluliak számára nem ajánlott!

Az öreg fafaragó művész, Mr. Meacham rengeteget mesélt a helyi gyerekeknek a veszedelmes sárkányról, amelyik az erdő sűrűjében él. Vadőrként dolgozó lánya, Grace számára ezek a történetek tényleg csupán mesék, amíg nem találkozik Pete-tel. Pete egy titokzatos tízéves fiú, akinek nincs családja, sem otthona, s aki azt állítja, hogy az erdőben él hatalmas zöld sárkányával, Elliott-tal. Pete elmondása alapján Elliott rendkívüli módon hasonlít Mr. Meacham történeteinek főszereplőjére. Grace ezért a 11 éves Natalie és édesapja, Jack segítségét kéri, hogy kiderítsék, honnan jött Pete, hol lakik és mi az igazság a sárkánnyal kapcsolatban.

Gólyák

RTL Klub - december 23., 19.25
6 éven aluliak számára nem ajánlott!

Az újszülöttet a gólya hozza. Illetve dehogy. Régen talán így volt, de ma már a gólyák egy multinacionális internetes áruszállító cégnél vállalnak szállítmányozást. Junior a vállalat legsikeresebb tehergólyája, és éppen előléptetés előtt áll, amikor véletlenül működésbe hozza a Babagyártó gépet, amely - hisz ez a dolga - gyárt is egy bűbájos, de engedély nélkül készült kislányt.
Junior a gyárban fellelhető egyetlen ember segítségével igyekszik minden nyomot eltűntetni a főnöke szeme elől. Olyat tesz, amit még sosem: elszállítja a babát. Hosszú, kalandos és meghökkentő felfedezésekkel teli útja végén egy család boldog lesz - viszont az egész világ megváltozik.

Gyerekjáték

Film+ - december 23., 20.45
12 éven aluliak számára nem ajánlott!

Joe Kingman valósággal lubickol a népszerűségben. A Boston amerikai futball csapatának hátvédjeként milliókat keres, az élete meg olyan, mint egy buli. Az események azonban váratlan fordulatot vesznek, amikor kiderül, hogy a hátvédnek van egy hét éves kislánya - egy egyéjszakás kaland gyümölcse. Ettől kezdve alapjaiban változik meg az élete: a bulit, randit, meccseket háttérbe szorítja a balettóra, az esti mese, a közös babázás.

Szenilla nyomában

Viasat3 - december 23., 21.00
6 éven aluliak számára nem ajánlott!

Szenilla, az aranyhal-memóriájú kék halacska elindul, hogy válaszokat találjon a múltjával kapcsolatos kérdésekre. Kicsoda ő? Kik a szülei? Miért nem emlékszik semmire? És vajon hol tanult meg ámbrásul? Útja során barátai, Pizsi és Némó is elkísérik.

Hópihe

Minimax - december 23., 21.10
12 éven aluliak számára nem ajánlott!

Hópihe tudja, hogy milyen érzés másnak lenni: születése óta ő az egyetlen, aki hófehér bundájával kitűnik a többi gorilla közül. Bár a barcelonai állatkert lakójaként ő a legkedveltebb látványosság, és minden kisgyerek csak őt szeretné látni, a többi gorilla mégsem érti, hogy mit esznek rajta az emberek, és miért is annyira különleges ez a velük együtt élő fura szerzet. De Hópihét nem olyan fából faragták, hogy csak úgy lenyelje az őt érő támadásokat. Nagy tervei vannak. Barátaival a hatalmas erejű boszorkányhoz készülődik, annak reményében, hogy ő is olyan normális gorilla lehet, mint a társai az állatkertben.