Családi filmek december 25-re

A kicsiket Az oroszlánkirály 2. - Simba büszkesége, az Úton hazafelé - Egy hihetetlen utazás, az Énekelj!, és A dzsungel könyve, a nagyobbakat a Nagyon vadon 2., a Toy Story 3., az Elliott, a sárkány, a Szörny Rt., valamint az Aranyhaj és a nagy gubanc várja.

Az oroszlánkirály 2. - Simba büszkesége

Film+ - december 25., 11.00
6 éven aluliak számára nem ajánlott!

Simbának, - vagy ahogy többen ismerik - az Oroszlánkirálynak kislánya született, és a pajkos kis Kiarát nem könnyű féken tartani. Ez nem sikerül Timonnak és Pumbának, a bal kezekkel és lábakkal megáldott mókás duónak sem. Kiara elszökik csetlő-botló "dadáitól" és egyszer csak tiltott területen, Zordföldén találja magát. Ott találkozik Kovuval, a gonosz Zordon trónjának várományosával. A két fiatal megkedveli egymást, szüleik azonban ádáz ellenségek. A szerelemnek és a szeretetnek kell kibékítenie a forrongó ellentéteket...

Nagyon vadon 2.

Moziverzum - december 25., 11.10
12 éven aluliak számára nem ajánlott!

Miután tetőtől patáig belezúgott Giselle-be, Elliot épp arra készül, hogy oltár elé vezesse a csinos gidát, de néhány elkényeztetett öleb keresztül húzza a tervüket azzal, hogy elrabolják Mr. Weenie-t. Boog, Elliot, McSquizzy, Buddy és a többi erdei állat felkerekednek hát, hogy kiszabadítsák kertvárosi börtönéből hurkaszabású barátjukat, ám hamarosan ellenséges területen találják magukat: a házi kedvencek birodalmában. Fifi, a puccos pudli által vezetett szobatiszták brigádjának ugyanis esze ágában sincs harc nélkül lemondani Mr. Weenie-ről.

Toy Story 3.

HBO - december 25., 12.25
12 éven aluliak számára nem ajánlott!

Andy kinőtt a gyerekkorból, továbbtanul, és elköltözik otthonról. A játékai már nem érdeklik, nem csoda, ha Woody seriff, az űrhajós Buzz, Krumplifej, Rex, a tacskó és a többiek úgy érzik, nincs rájuk szüksége. A magukat feleslegesnek érző játékok elhatározzák, nem várják meg, míg a kukában végzik, hanem a Sunnyside óvodába mennek, ahol örömet szerezhetnek a gyerekeknek. Az álomból azonban rémálom lesz, amikor rájuk szabadulnak a féktelen apróságok. Woodyék kénytelenek menekülőre fogni a dolgot, az ovi játékaival összefogva szöknek meg, hogy visszatérjenek Andyhez, aki időközben keresni kezdte őket.

Úton hazafelé - Egy hihetetlen utazás

RTL Klub - december 25., 13.25
6 éven aluliak számára nem ajánlott!

Két kutyus és egy cica elhatározzák, hogy elszakadnak a gondjukat viselő családtól, és minden akadályt leküzdve megkeresik régi gazdáikat. Nekivágnak tehát a Sierra-hegység vadonjának a három gyerek és szüleik, Laura és Bob nyomát kutatva. Az állatoknak sejtelmük sincs arról, milyen veszélyek várhatnak rájuk, nem ismerik az idegen, vad világot. Bár hármuknak sem együtt, sem külön-külön nem lehet esélye a túlélésre, mégis elszántan követik azt a belső hangot, amely gazdáikhoz vezeti őket.

Elliott, a sárkány

Viasat3 - december 25., 14.55
12 éven aluliak számára nem ajánlott!

Az öreg fafaragó művész, Mr. Meacham rengeteget mesélt a helyi gyerekeknek a veszedelmes sárkányról, amelyik az erdő sűrűjében él. Vadőrként dolgozó lánya, Grace számára ezek a történetek tényleg csupán mesék, amíg nem találkozik Pete-tel. Pete egy titokzatos tízéves fiú, akinek nincs családja, sem otthona, s aki azt állítja, hogy az erdőben él hatalmas zöld sárkányával, Elliott-tal. Pete elmondása alapján Elliott rendkívüli módon hasonlít Mr. Meacham történeteinek főszereplőjére. Grace ezért a 11 éves Natalie és édesapja, Jack segítségét kéri, hogy kiderítsék, honnan jött Pete, hol lakik és mi az igazság a sárkánnyal kapcsolatban.

Énekelj!

TV2 - december 25., 18.40
6 éven aluliak számára nem ajánlott!

Buster Moon, az elegáns koala örök optimista - na jó, azért kissé zsivány is -, de mindennél jobban szereti a színházát, és bármit megtenne azért, hogy az fennmaradjon. Látva, hogy élete álma az összeomlás szélén áll, egy utolsó esélye van, hogy visszaadja ékkövének a régi fényét: megrendezi a világ legnagyobb énekversenyét. Öt versenyző emelkedik ki a többiek közül: egy egér, akinek a hangja és a modora is simulékony; egy félénk tini elefánt, akinek hatalmas a lámpaláza; egy túlhajszolt anya, aki 25 kismalacot gondoz; egy ifjú gengszter gorilla, aki szakítani akar a kétes családi múlttal; és egy punk-rock tarajos sül, aki az arrogáns pasiját igyekszik lerázni magáról. Mind az öten abban a reményben érkeznek Buster színpadára, hogy meg tudják változtatni addigi életüket...

Szörny Rt.

RTL Klub - december 25., 19.00
12 éven aluliak számára nem ajánlott!

Amikor a felnőttek leoltják a gyerekszoba lámpáját, a szekrényből szörnyek bújnak elő, hogy ijesztgessék a kicsiket. Ezt minden gyerek tudja. Azt viszont kevesebben sejtik, hogy a rémes figurák nem azért huhognak, mert élvezik. Egyszerűen ez a munkájuk. Sully, az óriás szőrmók az egyik legsikeresebb alkalmazott a cégnél, ő a Szörny Rt. csúcsrémisztője. Asszisztensével, a kicsi, gömbölyded és egyszemű Mike Wazowskival járja az emberek világát, hogy sikolyokat, s ezzel a világának energiát gyűjtsön. A két menő rémisztő hétköznapjai azonban szőröstül-bőröstül kifordulnak, amikor egy Boo nevű kislány a szörnyek világába téved.

Aranyhaj és a nagy gubanc

Cool - december 25., 20.55
12 éven aluliak számára nem ajánlott!

Aranyhaj, a királyi pár elrabolt leánya egy toronyban él az anyjának vélt boszorkánnyal. Még soha nem tette ki a lábát a toronyból, és ha a boszorkányon múlik, örökre rab marad. Épp születésnapján toppan be váratlanul Flynn, a körözött bandita, aki az elveszett királylány fejdíszével szökésben van. Kényszerűségből egyezséget kötnek, és belevágnak életük leghajmeresztőbb kalandjába.

A dzsungel könyve

Viasat3 - december 25., 21.00
6 éven aluliak számára nem ajánlott!

Maugli - akit farkasok neveltek - a félelmetes tigrissel Sir Kánnal találja magát szembe. Mivel a rettentő ragadozón korábban már komoly sebeket ejtett az Ember, ellenségként tekint a fiúra. Maugli ezért elhagyja az egyetlen otthont, amit eddig ismert és egy lenyűgöző utazásra indul, amely során önmagát is jobban megismerheti. Szigorú mentora, Bagira a párduc és a szabad szellemű medve, Balu társaságában Maugli a dzsungel számos lakójával találkozik, akik nem biztos, hogy a legjobb szándékkal közelítenek a fiúhoz.