Családi filmek előgyereknapra

Itt a szombat, de ez már majdnem olyan, mintha holnap lenne. Azért pihenjetek rá a gyereknapra, kelleni fog az energia, higgyétek el! Ma például együtt lazíthattok a képernyő előtt a világ leghíresebb macska-egér párosával, jön egy cuki klasszikus, megismerkedhettek egy idegen bolygó faunájával, valamint az is kiderül, hogy ki a főnök a családban.

Tom és Jerry: Vigyázz, kész, sajt!

TV2 - május 30., 8.55
12 éven aluliak számára nem ajánlott!

Indul a hajsza, indul minden idők legszédítőbb, legeszeveszettebb versenye! Amikor a világ legkedveltebb macska-egér duóját kipenderítik, mert porig rombolták boldog otthonukat, életük legvadabb kalandja vár rájuk: egy világkörüli verseny, melyen a fődíj egy hatalmas csodapalota. Régi jó ismerőseink szupergyors kocsikkal, vízalatti járművekkel, vízisível, sőt a fergeteges fináléban rakétameghajtású repülővel repesztenek, és nem számít, ki ér elsőként a célba - mert mindenki győztes, aki látja ezt a családi vágtát!


Kilenc élet

Film+ - május 30., 12.40
12 éven aluliak számára nem ajánlott!

Tom Brand egy vakmerő milliárdos. Cége, a FireBrand fennállásának legnagyobb dobására készül: az északi félteke legmagasabb felhőkarcolójának építését fejezik be. Tom munkamániája miatt eltávolodik gyönyörű feleségétől, Larától és lányától, Rebeccától. De közeleg Rebecca 11. születésnapja, és ahogyan minden évben, most is csak egy dolgot szeretne: egy macskát. Tom ki nem állhatja a macskákat, de nincs se ideje, se ajándéka és a véletlen egy furcsa kisállat-kereskedésbe sodorja, ahol az üzlet különc tulajdonosa egy fenséges macskát, Szőrmók urat adja el neki. Az úton hazafelé Tomot egy szörnyű baleset éri, majd a macska testében éled újjá...


Bébi úr

TV2 - május 30., 12.40
6 éven aluliak számára nem ajánlott!

Az nem kérdés, hogy ki a főnök a családban. Attól a naptól kezdve, hogy az új kisöcsi hazaérkezik, a hétéves Tim érzi, hogy megváltoznak otthon a viszonyok. A jövevény taxin fut be, öltönyt meg diplomatatáskát visel, és be nem áll a szája - el is hódítja közös szüleik szeretetét. De Tim nem adja fel, nekivág, hogy visszaszerezze, ami addig kizárólagos, jogos tulajdona volt. De az akció közben egy őrületes összeesküvés nyomaira akad, melynek célja, hogy felborítsa a világban szétosztott szeretet egyensúlyát... A végén persze kiderül, hogy a szeretet valójában végtelen és nagyon erős!


Zootropolis - Állati nagy balhé

HBO 2 - május 30., 14.20
6 éven aluliak számára nem ajánlott!

Zootropolis, a modern emlősök fővárosa, különleges hely. Olyan részekből áll, mint az elegáns Szahara tér vagy a zord Tundraváros. Ebben a színes kavalkádban a világ minden tájáról származó állatok élnek egymás mellett békében. Itt nem számít ki vagy, a legnagyobb elefánt és a legkisebb mókuscickány is megfér egymással. Amikor megérkezik a városba Judy Hopps, a zöldfülű rendőr, rá kell, hogy ébredjen, nem egyszerű feladat első nyuszinak lenni a nagy és erős állatokkal telezsúfolt rendőrségen. Judy azonban elszántan bizonyítani akar, ezért ugrik az első lehetőségre, hogy a végére járjon egy különös ügynek...


Szaffi

TV2 - május 30., 14.30
Korhatár nélkül megtekinthető.

Mesénk a 17. században játszódik, amikor a Habsburg-ház elhatározza, hogy kiveri a törököt Magyarországról. Sophie, Ahmed Pasa lánya és Jónás, a magyar várúr, Botsinkay Gáspár fia, kisgyermekkoruk óta szeretik egymást, s jegyesek. A háború alatt azonban a Botsinkay családnak és a töröknek menekülnie kell, ezért elásnak egy láda kincset Botsinka várának udvarában. A kisded Sophie a menekülés közben elveszik, s egy furcsa kis öregasszony talál rá, aki macskája után elnevezi Szaffinak, s mintha saját gyermeke lenne, úgy szereti, s neveli. Jónás, daliás fiatalemberként visszatér apja birtokára, s az elrejtett kincs nyomába ered. A kincset azonban nemcsak ő szeretné megtalálni, hanem az ingyenélő, haszonlesők is.


Terra Willy

HBO - május 30., 18.25
6 éven aluliak számára nem ajánlott!

A fiatal Willy elszakad a szüleitől, amikor az űrhajójuk megsemmisül a világűrben. Mentőkapszulájával egy ismeretlen, vad bolygón landol. A túlélő robotja, Buck segítségével ki kell tartania a mentőcsapat érkezéséig. Addig is a robotjával nekivág felfedezni a titokzatos világot. Hamarosan találkoznak egy idegen lénnyel. Willy és Buck összebarátkoznak Flash-sel, és együtt fedezik fel a bolygót, annak állat- és növényvilágát. Útjuk számos veszélyt és izgalmat is tartogat.