Családi filmek hétfőre

A TV2 elég szépen rádurvított a pünkösd hétfőre: egymás után darálhatjuk a jobbnál jobb gyerekmozikat – megnézhetjük például egymás után a Gru második és harmadik részét is. De a többi csatornán is akad szép számmal jóféle filmalkotás a kicsiknek és kicsit nagyobbaknak.

Mrs. Doubtfire – Apa csak egy van

TV2 – május 24., 8.30
12 éven aluliaknak nem ajánlott!

Daniel Hillardot egyszerre több csapás is sújtja. Eddig szinkronszínészként kereste a kenyerét (bábfiguráknak kölcsönözte a hangját), de most váratlanul elveszti az állását. És ez még nem minden: felesége, Miranda is megelégeli a viselkedését, és elválik tőle. A bíróság döntése kegyetlen: Daniel elveszíti mindhárom gyerekét, bár hivatalosan hetente egyszer láthatja őket. A kétségbeesett apa úgy érzi, a heti egy alkalom neki nem elég, és őrült tervet sző: idős özvegyasszonynak adja ki magát, és Mrs. Doubtfire néven jelentkezik az álláshirdetésre, amelyben volt felesége házvezetőnőt keres. Minden színészi képességét beveti, hogy megkapja az állást. A lavina pedig elindul...

Aranyhaj és a nagy gubanc

HBO – május 24., 10.15
Korhatár nélkül megtekinthető.

A 21 méteres aranyhajjal büszkélkedő Aranyhaj egy toronyban él. Egy gonosz boszorkány még csecsemőkorában rabolta el a királylányt, azóta tartja bezárva. Aranyhaj egyhangú élete megváltozik, amikor a toronyban talál menedéket üldözői elől a királyság legkeresettebb banditája. Flynn Rider felbukkanása jó alkalom arra, hogy Aranyhaj kiszabaduljon Nyanyabanya rabságából. Alkut köt tehát a jóképű fickóval, és ezzel kalandokkal teli utazás veszi kezdetét. Ebben társuk egy állandóan aggodalmaskodó kaméleon, egy szuperló és néhány haramia. Közben fény derül Flynn igazi kilétére is. A Grimm testvérek meséjéből.

Pókember – Irány a Pókverzum!

AXN – május 24., 12.35
12 éven aluliaknak nem ajánlott!

Ismerik Miles Moralest? Nem sokkal azután, hogy Peter Parker ellen összefogtak legnagyobb ellenségei, Doktor Octopus, Homokember, Electro, Kraven és a Keselyű, és legyőzték egy hatalmas csatában, egy átlagos amerikai srácot újra megcsípett egy genetikailag módosított pók. Miles fekete és spanyol szülők gyereke, átlagos, békés családban él – bár az egyik nagybátyja bűnöző… Miles még az eredeti Pókembernél is több különleges képességgel rendelkezik: ha akar, láthatatlanná válik, az érintése pedig bénító hatású. De ellenségei is vannak, akik közül a legveszélyesebbet Skorpiónak hívják.

A Flintstone család

AMC – május 24., 14.30
Korhatár nélkül megtekinthető.

A történet időszámításunk előtt 2 millió évvel ezelőttre kalauzul el bennünket, a kőkorszaki szakik világába, ahol két nem mindennapi család életébe csöppenünk bele. Frédi, a sárkánydaru közkedvelt kezelője egy nap megnyerte a pályázatot: jutalma egy főnöki szék, meg egy gyönyörű titkárnő. Frédi nem is sejti, hogy hatalma csak egy álnok elnök ármány műve. A férfi és felesége, Vilma kegyelemkenyerén él Béni és családja, ám aztán történik valami, amitől Frédi végre észhez tér...

Gru 2.

TV2 – május 24., 15.55
6 éven aluliaknak nem ajánlott!

Amint Gru kezd beleszokni a kertvárosi családapa szerepébe Margo, Edith és Agnes apjaként, felbukkan egy szupertitkos szervezet, ami a gonosz elleni harcot tűzte zászlajára, globális szinten. Így most Grún, a minyonokon és Gru új társán, Lucyn a sor, hogy kiderítsék, ki áll az egyre inkább elharapódzó látványos bűntettek mögött. Végül is a világ legnagyobb exbűnözője kell ahhoz, hogy elkapja azt, aki a helyére pályázik...

Gru 3.

TV2 – május 24., 18.55
6 éven aluliaknak nem ajánlott!

Amikor Gru és újdonsült felesége, Lucy képtelenek legyőzni az emberiséget fenyegető legújabb gonosztevőt (az egykori tévés gyereksztárt, aki a ’80-as évek megszállottja, és Balthazar Brattnek hívják), megalázó módon kirúgják őket az Antigonosz Ligából. A minyonok azt remélik, Gru megragadja az alkalmat, és visszatér a bűn útjára, de amikor az világossá teszi, hogy már visszavonult, a minyonok felmondanak, és elindulnak a saját fejük után.

Holle anyó kertje – Egy mai mese

STORY4 – május 24., 19.50
12 éven aluliaknak nem ajánlott!

A Botanikus kertnek pénz kell, hogy fennmaradjon. Épp új igazgatót keresnek, aki végrehajtja ezt a feladatot, és megtalálja azt a befektetőt, aki segíthet a túlélésben. De ki mentheti meg Holle anyó kertjét? A dölyfös, pénzéhes nővér vagy a dolgos, a kertet szerető, de kicsit dadogós húg? A döntés az alapítvány titokzatos kezelőjének a kezében van. Félreértés, ármánykodás, szerelmek és csalódások kísérik a kert dolgozóinak életét, mire kiderül a válasz.