Családi filmek január 1-re

A kicsiket a Croodék, a Jégvarázs és a Rontó Ralph, a nagyobbakat a Csodaországban, a Pán Péter, a Neveletlen hercegnő, az Oviapu és a Zűr az űrben várja.

Csodaországban

Cool - január 1., 8.45
12 éven aluliak számára nem ajánlott!

A történet egy különleges kislányról, Phoebe-ről szól, aki nem akar vagy nem tud szabályok szerint élni. Gondok vannak vele otthon és az iskolában is. Egyedül Miss Dodger dráma óráján viselkedik jól. Ezeken az órákon egy egészen új világot ismer meg: az iskolai színdarabban ő lesz Aliz, aki Csodaországba csöppen. A próbák pontosan ilyen csodaországot jelentenek neki, egy menedéket a szigorú szabályokkal teli világban. Phoebe sokat beszélget barátaival Csodaországról és arról, hogy "milyen jó az olyan világ, ahol nincs olyan sok buta szabály." Ott minden más. Jó lenne, ha a valódi világ is olyan lenne. Ha gondol az ember valamire, akkor nem kell sírnia. Ez csupán egy gondolat Phoebe-től és máris oda a lehangoltság.

Pán Péter

Filmcafe - január 1., 10.15
12 éven aluliak számára nem ajánlott!

London egyik téli éjszakáján a kis Wendy a legendás kalóz, Hook kapitány történeteivel szórakoztatja testvéreit. A mesemondásnak Wendy apja vet véget, és másnap a szigorú Millicent néni gondjaira bízza a kislányt, akinek eltökélt szándéka, hogy ifjú hölgyet farag belőle. Csakhogy Wendy történeteit öccsein kívül Pán Péter is élvezettel hallgatja, aki az éjszaka közepén megjelenik a gyerekek hálószobájában, és magával viszi őket a csodálatos Sohaországba. A Hook kapitányról és Pán Péterről szóló történet valósággá válik, és a gyerekek a mesében találják magukat.

Croodék

SuperTV2 - január 1., 11.35
6 éven aluliak számára nem ajánlott!

Croodék igazi modern család. Abban az ősi, elfeledett korban élnek, amikor a természet még kísérletező szakaszában van: fura lények és növények veszi körül vagy próbálják megenni őket, és ők nem hagyják magukat. Sokáig nem dugják ki az orrukat a barlangjukból, de egy szerencsétlen baleset következtében kénytelenek előjönni, és attól kezdve számukra csupa kaland, meglepetés és váratlanul felbukkanó húsevő az élet. Azután találkoznak egy fiatalemberrel, aki született kísérletező. Ráadásul megtetszik neki a család kamaszlánya - és vele együtt szeretné felfedezni ezt a folyton fejlődő, ismeretlen, de nagyon érdekes világot.

Jégvarázs

HBO - január 1., 11.55
6 éven aluliak számára nem ajánlott!

Amikor egy gonosz varázslatnak köszönhetően a királyság az örök tél fogságába esik, Anna, a félelmet nem ismerő optimista összeáll az extrém hegyi emberrel, Kristoffal és az ő hűséges rénszarvasával, Sven-nel, hogy közösen megtalálják Anna testvérét, Elsát, a Hókirálynőt és véget vessenek fagyos varázslatának. Az Everesthez hasonlítható körülmények közt, titokzatos trollokkal és a lenyűgöző és igazán vicces Olaf nevű hóemberrel is találkoznak. Annának és Kristoffnak mágikus kalandokkal kísért útjukon a természet erőivel kell dacolniuk, hogy megmentsék a királyságot a teljes pusztulástól.

Neveletlen hercegnő

RTL Klub - január 1., 12.25
12 éven aluliak számára nem ajánlott!

Mia, mint a kamaszlányok általában, arról ábrándozik, hogy siker és csillogás veszi körül. Álma valóra válik, amikor egy nap meglátogatja sosem látott nagyanyja. A hölgy kicsit kilóg a San Franciscó-i környezetből: ugyanis ő Genovia királynője, és azért jött, hogy unokájának átadja a trónt. Míg a szigorú nagymama a királynőhöz méltó viselkedésre próbálja nevelni a makrancos kamaszlányt, Mia egyre kevésbé szeretne királynő lenni. Ahhoz ugyanis itt kéne hagynia barátnőjét, az iskolát, kedvenc Ford Mustangját és persze egy fiút, akivel kapcsolatban szintén titkos álmai vannak.

Oviapu

Paramount Channel - január 1., 12.55
12 éven aluliak számára nem ajánlott!

Mikor a két reklámzseni, Charlie és Phil új fejlesztésű zöldséges müzlije totális katasztrófának bizonyul, elveszítik állásukat és feleségeik kényszerülnek munkába állni. Charlie és Phil azonban nem bírja soká a tétlenséget. Elhatározzák, hogy nyitnak egy ovit, és ezzel elkezdődik a kedves kalandok mulatságos sorozata. A váratlan siker újabb megpróbáltatások elé állítja a két jó barátot, de szerencsére számíthatnak Marvin, Kim és Bruce segítségére.

Zűr az űrben

Cool - január 1., 16.50
12 éven aluliak számára nem ajánlott!

Bugs Bunny és kísérete bajba kerül, amikor szembeszáll a Földre érkezett apró kis űrlényekkel. A nerdluckokat a főnökük, Swackhammer küldte, mégpedig azért, hogy az ő szórakoztatására elrabolják Bugs Bunny kíséretének tagjait. Bugs nem tétovázik, azonnal kosármeccsre hívja az idegeneket azzal, hogyha vereséget szenvednek, mindannyian ott maradnak a Földön, ám az űrlények győzelme esetén mindannyian Swackhammer kezébe adják magukat. Az idegenek azonnal elfogadják Bunny ajánlatát. Túlságosan is gyorsan. Ugyanis van egy rendkívüli tulajdonságuk: pillanatok alatt képesek új képességeket magukévá tenni. Amikor Bugs felfedezi, mi készül, tudja, azonnal segítségre van szüksége. De hova forduljon, amikor már minden valamire való kosaras tudása az ellenfelet gazdagítja. Ám szerencsére van egy olyan ismerőse, akire mindig számíthat. Ő a világ legnagyobb kosárjátékosa, Michael Jordan.

Rontó Ralph

Filmcafe - január 1., 21.00
6 éven aluliak számára nem ajánlott!

Rontó Ralph nem elégedett saját sorsával játékában. Szeretné, ha őt is úgy körberajonganák, ahogy a játék Jófiúját, Fix-It Felixet. A probléma csak annyi, hogy a Rosszfiút senki sem szereti, ám a hősöket annál inkább így, amikor egy modern, fps videojáték érkezik, élén a kőkemény Calhoun őrmesterrel, Ralph meglátja a lehetőséget, amely talán a hősiességhez és a boldogsághoz vezet. Egy egyszerű terv kiötlésével besurran a játékba, de nevéhez méltón mindent elront: akaratlanul szabadon ereszt egy halálos ellenséget, amely a játékterem minden játékára veszélyt jelent. Ralph egyetlen reménye Vanellope von Schweetz, igazi bajkeverő figura egy cukormázas versenyzős játékból, aki talán meg is tanítja majd Ralph-nak, hogy mit jelent Jófiúnak lenni. Mielőtt az egész játékteremnek Game Over lenne, Ralph vajon rájön-e arra, hogy minden adottsága megvan ahhoz, hogy hős legyen?