Családi filmek péntekre

Aki szereti az állatokat, annak mázlija van, hiszen a hosszú hétvége második napján kutyával (Mancs), kisegérrel (Stuart Little kisegér 2.), papagájokkal (Rio 2.), továbbá egy fél állatkertnyi (Madagaszkár 2.) és egy egész erdőnyi (Az erdő kapitánya) állattal találkozhat a képernyőn.

Az erdő kapitánya

TV2 – augusztus 21., 7.25
12 éven aluliak számára nem ajánlott!

Elöljáróban le kell szögezni, hogy a rendőrök élete nem fenékig tejfel. Különösen nem abban a városban, ahol maga a nagy Zéró ütötte fel a tanyáját. Ő a bűnözők koronázatlan királya, akit már réges-rég rács mögött szeretne látni a Kapitány. Zéró az évszázad bulijára készül, amelynek célpontja a Kerek Erdő és annak lakói. Azt eszelte ki, hogy egy zsák pénzért eladja az erdőt egy fakitermeléssel foglalkozó vállalatnak, az erdőlakók pedig szaladhatnak, amerre látnak. A Kapitány és segédei (Eleméri Ede tizedes és Góliát titkosrendőr) azonban kiszimatolják a veszélyt, és akcióba lépnek. Nehezen birkóznak meg az akadályokkal, mert a ravasz Zéró mindig másvalaki bőrében jelenik meg…

Mancs

Super TV2 – augusztus 21., 7.30
6 éven aluliak számára nem ajánlott!

Pejó Róbert rendező alkotását a világhírű magyar mentőkutya ihlette, a film története azonban fiktív, a forgatókönyvet a képzelet szülte. A sztori szerint Fehér Zoltán egykor sikeres kutyaidomár volt, ma azonban villamosszerelő. Egy nap egy haláleset miatt váratlanul egy rosszcsont németjuhász kutyakölyök gazdájává válik, akiből aztán igazi mentőkutyát farag. Zoli ezután egy villamosszerelő barátjával és egy orvos ismerősével mentőcsapatot hoz létre, és Mancs, a kutya segítségével számos ember életét mentik meg. A film tiszteletadás a világ összes mentőkutyája előtt, akik bátorságuknak és helytállásuknak köszönhetően gyerekek, nők és férfiak ezreinek életét mentik meg.

Madagaszkár 2.

Moziverzum – augusztus 21., 10.15
12 éven aluliak számára nem ajánlott!

A Madagaszkár távoli partjaira vetődött New York-iak olyan őrült ötlettel állnak elő, ami akár még be is válhat! A pingvinek ugyanis katonás precizitással helyrepofoznak egy régi repülőgéproncs-féleséget. A díszes kompánia így a levegőbe emelkedik – és ott is marad egy darabig. Épp csak annyi ideig, amely elegendő ahhoz, hogy eljussanak a legvadabb helyre, Afrika kies szavannáira, ahol állatkerti barátaink első ízben találkozhatnak szabadon élő társaikkal. Miközben a gyökereiket keresik, hamar rájönnek, hogy mi is a különbség a betondzsungel és az afrikai vadon között. A régen látott rokonok, a romantikus vetélytársak és az ármánykodó vadászok ellenére is úgy tűnik, hogy Afrika nagyon tuti hely – de vajon jobb, mint hőseink otthona a Central Parkban?

Rio 2.

Moziverzum – augusztus 21., 11.55
Korhatár nélkül megtekinthető.

Azúr és Csili boldogan élnek három fiókájukkal Rio de Janeiro egyik lakályos fakoronáján. Csili szerint azonban a kicsiknek hasznára válna, ha belekóstolnának az igazi madáréletbe is: jót tenne nekik egy kalandtúra az Amazonas vadonjában. A városhoz szokott családfő nehezen boldogul a dzsungelben, ráadásul találkoznak Csili elveszettnek hitt apjával. Eduardo örül, hogy teljes a család, de kritikus szemmel figyeli esetlen vejét. Azúr pedig aggódni kezd, hogy a vadon hívó szava miatt talán elveszítheti a családját...

Tintin kalandjai

HBO – augusztus 21., 12.10
12 éven aluliak számára nem ajánlott!

Tintin, a kíváncsi, ifjú riporter és kutyája, Milu felfedezik, hogy egy hajómodell hétpecsétes titkot őriz. Az évszázados rejtély felgöngyölítése során Tintin találkozik Iván Ivánovics Szaharinnal, az ördögi gazemberrel, aki úgy gondolja, hogy Tintin ellopta a Vörös Rackham nevű kalóz kincsét. Milu kutya, a kötekedő Archibald Haddock kapitány és a két kétbalkezes nyomozó, Dupont és Dupond segítségével Tintin beutazza a fél világot, és kijátssza az ellenségeit, hogy megtalálja a kalózkincs végső nyughelyét. Hergé képregényéből.

Stuart Little kisegér 2.

Sony Movie Channel – augusztus 21., 14.20
12 éven aluliak számára nem ajánlott!

Stuartnak csupán egyetlen dolog hiányzik az életéből: egy (méretben is) hozzá illő társ. Szerencséje van. Amikor épp tűzpiros sportkocsijával száguld hazafelé a suliból, egyszer csak bepottyan mellé egy kicsit zilált, ám roppant kedves madárka, Margalo, aki Falcon, a sólyom elől menekül. És mivel a leány apróbb sebesüléseket is szerzett, Little-ék a szárnyaik alá veszik az apró menekültet. A hős Stuart természetesen ebből is kiveszi a részét, Hómancs, a macska viszont már kevésbé. Csakhogy Margalo egy nap eltűnik. Az összetört szívű Stuart és Hómancs utána erednek.

Reszkessetek, betörők! 2. – Elveszve New Yorkban

Moziverzum – augusztus 21., 16.20
12 éven aluliak számára nem ajánlott!

A világ legtalálékonyabb és legrosszabb kissráca ismét bajba keveredik. Ezúttal a repülőtéren vész el, és míg szülei egy másik városban keresik, ő alaposan kiélvezi New York örömeit. A mulatság természetesen akkor válik teljessé, amikor Kevin újra összefut a négybalkezes párossal, a Vizes Bandával. A két peches betörő nem adja fel könnyen: újból összemérik erejüket ősellenségükkel. Indul tehát a macska-egér harc, a Plaza Hotel elegáns termei romokban hevernek és teljes a káosz. Kellemes ünnepeket, betörők!