Családi filmek szombatra

A kicsiket a Lucky Luke - A Daltonok öröksége, a Gombos Jim és Lukács, a masiniszta, a Huckleberry Finn kalandjai, valamint a Szenilla nyomában, míg a nagyobbakat a Gulliver utazásai, az Éjszaka a múzeumban - A fáraó titka, az Aladdin és a Végtelen történet várja.

Gulliver utazásai

Paramount Channel - augusztus 31., 8.00
12 éven aluliak számára nagykorú felügyelete mellett ajánlott!

Lemuel Gulliver egyszerű postai ügyintéző az egyik New York-i napilapnál. Miután a szerkesztőjének beadja, hogy van egy óriási sztorija, az elküldi, hogy megfejtse a Bermuda-háromszög titkát. Gulliver azonban hajótörést szenved és Liliputban, a mesebeli törpekirályságban köt ki. A kis emberek között a kisember igazi óriás, nem csoda, ha azt lódítja az uralkodónak, Theodore királynak, hogy ő az Amerika Egyesült Államok elnöke. Lassan pótolhatatlan személyiség lesz, mindenkinek tanácsokat osztogat. Swift klasszikus regényének modernizált filmváltozata.

Lucky Luke - A Daltonok öröksége

Film+ - augusztus 31., 8.40
6 éven aluliak számára nem ajánlott!

A hírhedt Dalton-fivérek a börtönben tudják meg, hogy nagybátyjuk meghalt és a végrendeletében őket nevezte meg örököseinek. Az örökséghez való hozzájutásnak viszont van egy feltétele: bosszút kell állniuk haláláért, vagyis végezniük kell minden esküdttel és a bíróval, akik börtönbe juttatták. Harry nagybácsi megbízott valakit, hogy a végrendeletben kitűzött feltételek teljesítését ellenőrizze. Ez a megbízott személy nem más, mint Lucky Luke...

Gombos Jim és Lukács, a masiniszta

HBO - augusztus 31., 11.45
6 éven aluliak számára nem ajánlott!

Gyöngyélet Földje a világ egyik legcsodálatosabb szigetországa. Békességben élnek itt az emberek, már az a néhány, aki elfér rajta. Gyöngyélet Földje ugyanis olyan kicsi, hogy királyának, Háromnegyedtizenkettedik Alfonznak nagy gondot okoz az esetleges túlnépesedés. Egy napon egy fekete bőrű kisfiú érkezik a szigetre, s ezzel a lakosok száma az eddigi négyről ötre emelkedik! Bonyodalmak sora veszi kezdetét, végül Lukács, a masiniszta hű mozdonyával, Emmával és kis barátjával, a Gombos Jimnek elkeresztelt kisfiúval elhagyja a szigetet, hogy életük kalandja vegye kezdetét.

Éjszaka a múzeumban - A fáraó titka

TV2 - augusztus 31., 13.45
12 éven aluliak számára nagykorú felügyelete mellett ajánlott!

Larry, az egykori éjjeliőr immár a New York-i Természettudományi Múzeum operatív éjszakai igazgatója. Az nem újdonság számára, hogy sötétedés után a kiállítási darabok életre kelnek, ám az utóbbi időben mintha furcsán viselkednének. Kiderül, hogy a tábla, melynek jóvoltából a teremtmények életre kelnek, pusztulásnak indult, és csak a British Múzeumban lehet helyrehozni. Larry, aki mindenre képes a múzeumi "családjáért", a fiával és néhány műtárggyal Londonba utazik, hogy megfejtsék a tábla titkát.

Aladdin

RTL Klub - augusztus 31., 15.55
12 éven aluliak számára nagykorú felügyelete mellett ajánlott!

Aladdin egész élete egy csapásra megváltozik egy varázslámpa megdörzsölésével, amelyből a mókamester és alakváltoztató Dzsini tűnik elő, aki felajánlja, hogy teljesíti három kívánságát. Ezzel kezdődik Aladdin mesés, hihetetlen felfedező utazása Abuval, a csintalan majommal. Jafar, a szultán fővezíre azonban gonosz tervet forral és elrabolja az uralkodó lányát. Aladdin Abuval az oldalán harcba indul, hogy kiszabadítsák a szépséges Jázmin hercegnőt.

Végtelen történet

AMC - augusztus 31., 16.10
12 éven aluliak számára nagykorú felügyelete mellett ajánlott!

Bastiannak nem könnyű az élete. Édesanyja meghalt, az apja pedig állandóan azzal gyötri, hogy rosszul tanul és folyton álmodozik. A fiú egy szép napon besétál a könyvesboltba, ahol rábukkan egy érdekesnek látszó könyvre. Lenyűgözi Fantázia császárnőjének története. Az uralkodónő egyre gyengébb, mert birodalma veszélybe került, mind nagyobb területet pusztít el a Semmi. A császárnő úgy érzi, országa addig van biztonságban, ameddig ő él. Ahhoz azonban, hogy életben maradjon, szüksége van egy különleges, fantáziatlanság és reménytelen álmodozás elleni gyógyírra, s ezt a gyógyírt kell Atreju-nak elhoznia. Bastian annyira átéli az eseményeket, hogy egyszer csak ott találja magát Fantázia kellős közepén.

Huckleberry Finn kalandjai

Duna Televízió - augusztus 31., 19.30
6 éven aluliak számára nem ajánlott!

Huckleberry Finn-t, a csavargó fiát, befogadta az özvegy Douglasné és annak húga, Miss Watson, ám a fiút nem hagyja nyugodni a vére és miután az apja újra megjelenik, hogy kisajtolja fiából annak pénzét, Huck úgy dönt, hogy megszökik. Útközben találkozik össze Jim-mel, az özvegy rabszolgájával, aki megtudta, hogy talán eladják őt a rabszolgahajcsároknak, ezért egy éjszaka szintén megszökik. Huck és Jim útja egy idő után keresztezi egymást és elhatározzák, hogy együtt mennek tovább Ohio-ba, ahol Jim visszanyerheti a szabadságát és idővel a feleségét és fiát is kiválthatja. Az út azonban nem zökkenőmentes, hiszen néhány rabszolgahajcsár társaságában, nyomukban van Huck apja és még kalandorokba is belebotlanak, akik szintén meg akarják kaparintani a Jim fejére kitűzött vérdíjat.

Szenilla nyomában

Cool - augusztus 31., 21.00
6 éven aluliak számára nem ajánlott!

A nagy sikerű Némó nyomában folytatásában az aranyhal-memóriájú kék halacska elindul, hogy válaszokat találjon a múltjával kapcsolatos kérdésekre. Kicsoda ő? Kik a szülei? Miért nem emlékszik semmire? És vajon hol tanult meg ámbrásul? Útja során barátai, Pizsi és Némó is elkísérik.