Családi filmek szombatra

Mára hipercuki kiskutyákat (jó sokat), egy identitásproblémás verebet, egy világjáró teknőst és Pán Péter titkos történetét ajánljuk a konstans beltéri láblógatás mellé.

Sammy nagy kalandja - A titkos átjáró

Filmcafe - május 2., 7.55
Korhatár nélkül megtekinthető.

1959-et írunk. Sammy a tengeri teknős, ahogy megszületik Kalifornia tengerpartján, bemászik a vízbe és azonnal megtalálja, majd el is veszíti élete szerelmét, a gyönyörű és szintén bébi teknős Shellyt. Minden teknős elindul felfedezni az Óceánt mielőtt visszatér a partra ahol született, így tesz Sammy is, aki a hősies utazás során minden veszélyt kicselez annak reményében, hogy újra lássa Shellyt. Sammy 50 éven át "járja" a világ Óceánjait miközben legjobb barátjával, Ray-jel együtt tapasztalja meg, hogy az emberek hogyan ártanak a Földnek...


Az első kutya

Filmbox Premium - május 2., 9.45
12 éven aluliak számára nem ajánlott!

Az Egyesült Államok elnöke épp egy iskola megnyitóján mond beszédet, mikor valaki rálő. Az ezt követő felfordulás során az elnök egyébként elválaszthatatlan kutyája, Teddy elszakad gazdájától, és végül teljesen egyedül marad. A magányosan csavargó eb végül egy árvaházban köt ki, ahol összebarátkozik Danny-vel, a magányos kisfiúval. Mikor Danny rájön, hogy Teddy valójában az elnök kutyája, úgy dönt, hogy megszökik otthonából, és visszaszolgáltatja az állatot annak jogos tulajdonosához, mert "ez a helyes döntés".


Kutyák és macskák - A rusnya macska bosszúja

VIASAT3 - május 2., 11.00
12 éven aluliak számára nem ajánlott!

A kutyák és macskák örök harcban állnak egymással, miközben az embereknek fogalmuk sincs arról, hogy mi zajlik előttük. Kedvenceink egy földalatti hálózat tagjai, akik az életüket kockáztatják értünk, és azért, hogy fenntartsák az egyensúlyt az emberek leghűségesebb társai, a kutyák és a macskák között. Ám a rusnya macska, Kopasz Kitty most átlépett egy határt. Az egykori titkos ügynök azt tervezi, hogy egy ördögi szerkentyű segítségével uralma alá hajthatja a kutyákat és a macskákat. A történelem során először a két népségnek össze kell fognia, hogy megállítsák.


Ricsi a gólya

Paramount Channel - május 2., 11.30
6 éven aluliak számára nem ajánlott!

Ricsit, az árva verebet gólyák nevelik fel, így ő abban a tudatban él, hogy ő is gólya. Amikor azonban eljön a költözés ideje, befogadó családja hátrahagyja, hiszen nem bírná az utat Afrikáig. A kis veréb azonban nekivág Olgával, a különc bagollyal és Kikivel, a disco slágereket éneklő nárcisztikus papagájjal a hosszú útnak, hogy bebizonyítsa: van ő is legalább annyira gólya, mint a többiek.


Pán

Film+ - május 2., 16.30
12 éven aluliak számára nem ajánlott!

A történetet mindenki ismeri Sohaországról, az elveszett fiúkról és a zöld csákós, repülő rosszcsontról. De a valóság egészen másmilyen. Vagy, ha nem is ez a valóság: talán létezik egy másik történet, amelyet ugyanezekkel a szereplőkkel lehet elmesélni.Egy árva fiú megszökik a lelencházból, és jó barátokra talál. Még nem tudja, hogy aki most hű haverja, később Hook kapitány néven lesz rettegett kalóz, és az ő legnagyobb ellenfele. Hiszen eredetileg volt egy közös ellenségük: Feketeszakáll. A két cimbora együtt sok kalandon megy keresztül: van köztük víg és van veszélyes. A srác pedig csak lassanként ébred rá, hogy egyszer hőssé kell válnia, és az egész világ meg fogja ismerni. De addigra már Pán lesz a neve.


102 kiskutya

Cool - május 2., 18.25
6 éven aluliak számára nem ajánlott!

Szörnyella De Frász mint elhivatott állatbarát? A hosszú börtönévek mély nyomot hagytak Szörnyella életében. Úgy tűnik, minden szőrmeneműtől kitör rajta a frász, ám lelke mélyén valahol ott lapul a régi vágy: egy hatalmas, pöttyös bunda! Hogy ártatlanságát bizonyítsa, állást vállal egy kutyamenhelyen, s odaadásával gyanakvó nevelőtisztjét, Chloét is sikerül megtévesztenie. Ám színre lép a szűcsök szűcse, a bundák királya: Monsieur Le Nyúz, aki arról híres, hogy mindig kihozza a pöttyökből a maximumot...


Lemony Snicket - A balszerencse áradása

Paramount Channel - május 2., 18.55
12 éven aluliak számára nem ajánlott!

Lemony Snicket könyvei voltak az elsők, melyeknek sikerült a Harry Potter sorozatot letaszítani a New York Times ifjúsági bestseller-listája éléről. A kritika lelkendezése közepette az első kilenc Lemony Snicket könyvből 50 millió példányt adtak el 1999 óta. A régóta várt filmváltozatban Jim Carrey alakítja Olaf grófot, az elmés álcák és elképesztő fondorlatok nagymesterét, az agyafúrt gonosztevőt, aki meg akarja kaparintani a Baudelaire árvák családi örökségét.