Családi filmek szombatra

A hőséget legjobb vízparton tölteni, mondjuk rögtön két fagyival felszerelkezve, mint Patrik, de ha ez most nem jön össze, akkor kuckózzatok be a hűs szobába és tartsatok Tapsi Hapsival, szörnyszelidítő tündérekkel, hősies törpökkel és havas tájon galoppozó rénszarvasokkal.

Csingiling és a Soharém legendája

HBO - augusztus 1., 8.40
6 éven aluliak számára nem ajánlott!

A vidám és tehetséges állattündér, Gida szerint könyveket nem szabad a borítójáról megítélni, ahogy állatokat sem az agyaraik mérete alapján - ezért összebarátkozik a hatalmas és titokzatos lénnyel, a Soharémmel. Míg Csing és a többi tündér kissé aggódva nézik Tündérlak új lakóját, az elit felderítő tündérek úgy döntenek, inkább foglyul ejtik a lényt, mielőtt az elpusztítja az otthonukat. Gida azonban a szívére hallgat és kockáztatja a többiek barátságát, amikor arra kéri őket, segítsenek megmenteni a Soharémet.


Lemony Snicket - A balszerencse áradása

Film Now - augusztus 1., 8.45
12 éven aluliak számára nem ajánlott!

Lemony Snicket könyvei voltak az elsők, melyeknek sikerült a Harry Potter sorozatot letaszítani a New York Times ifjúsági bestseller-listája éléről. A kritika lelkendezése közepette az első kilenc Lemony Snicket könyvből 50 millió példányt adtak el 1999 óta. A régóta várt filmváltozatban Jim Carrey alakítja Olaf grófot, az elmés álcák és elképesztő fondorlatok nagymesterét, az agyafúrt gonosztevőt, aki meg akarja kaparintani a Baudelaire-árvák családi örökségét.


Télapu 2. - Veszélyben a karácsony

AMC - augusztus 1., 13.00
12 éven aluliak számára nem ajánlott!

Scott Calvin nyugis Télapóként végzi dolgát immár nyolcadik éve. A manók szerint ő eddig a legjobb, de mostanában valami nem stimmel. A Télapó elkezdett vészesen karcsúsodni: úgy hírlik nősülni is akar, ráadásul gondjai vannak a fiával is. Charlie meglehetősen elkallódott. Scott a fia segítségére siet, s addig is egy póttélapóval helyettesíti magát. Csakhogy a helyettes a feje tetejére állítja az alapvető szabályokat: a jót és a rosszat felcseréli, bosszantja a manókat, és ezzel máris végveszélybe sodorja a karácsonyt.


Bolondos dallamok - Újra bevetésen

Film+ - augusztus 1., 17.20
12 éven aluliak számára nem ajánlott!

Tapsi Hapsi és Dodó Kacsa, a Warner Brothers két sztárja ismét összezördül. Dodó ugyanis torkig van a másodhegedűs szerepével Tapsi oldalán, ezért úgy határoz, hogy örökre búcsút vesz a Stúdiótól. Ehhez Kate Houghton, a Komédiaügyi alelnök is hozzájárul, aki felbontja Dodó szerződését, és utasítja DJ Drake-et, a WB biztonsági őrét és reménybeli kaszkadőrét, hogy penderítse ki Dodót a Stúdió területéről. Ekkor kapja a hírt DJ, hogy apját, a híres színészt, aki mellesleg szuperkém is, fogságba ejtette az Acme megakonszern vezetője, Mr. Chairman. Charmain mindenáron meg akarja szerezni a Kék Maki nevű gyémántot, amivel a Föld teljes lakosságát majommá tudná változtatni. Azonban csak DJ apja tudja a drágakő lelőhelyét, ezért a lökött duónak sietnie kell, hogy megakadályozzák az őrült tervet.


Hupikék törpikék 2.

HBO - augusztus 1., 18.15
6 éven aluliak számára nem ajánlott!

Hókuszpók, a gonosz varázsló bajban van, mert a törpök nélkül nem hat a szuper-varázsfőzet receptje. A gonosz varázslat segítségével ezért két törpszerű lényt készít, ám rájön, hogy ez is kevés, igazi törpkivonatot kell szereznie. Ám ahhoz, hogy a titkos receptet megszerezze, a legszebb törplányra, Törpillára van szüksége. Ezért a gonosz törpszerűségeivel elraboltatja őt. Ha Aprajafalva lakói meg akarják menteni Törpillát, össze kell fogniul az emberi szövetségeseikkel.


SpongyaBob: Ki a vízből!

Filmbox Family - augusztus 1., 18.40
6 éven aluliak számára nem ajánlott!

Vidám az élet Bikinifenéken, ahol az örök optimista SpongyaBob és barátai élnek: Patrick, a hű tengeri csillag, a kaján Tunyacsáp, a tudós mókus Szandi és a nagymenő vállalkozó Rák úr. Amikor ellopják a herkentyűburger titkos receptjét, SpongyaBob kénytelen összefogni örök ellenfelével, Planktonnal (Németh Gábor), hogy a tér és az idő határait átszelő utazásuk során felfedezzék saját szupererejüket és szembeszálljanak Burgerszakállal, az elvetemült kalózzal, akinek más tervei vannak a tengermélyi finomságokkal.


Az oroszlánkirály 3 - Hakuna Matata

Film+ - augusztus 1., 19.10
Korhatár nélkül megtekinthető.

Mindenki ismeri a kis Szimba izgalmas, néha szomorú, de mégis dicsőséges történetét. Mindenki tudja hogyan csalta csapdába a gonosz Zordon a trónörökös kisoroszlánt, és hogyan áldozta fel életét fia megmentésére az állatok királya. Arra is mindenki emlékszik, hogy Szimba világgá ment, abban a hitben, hogy apja haláláért ő a felelős. Tudjuk azt is, hogy jósorsa két nagyszerű baráttal ajándékozta meg: Timonnal és Pumbával. Ami az eredeti Oroszlánkirály történetből viszont soha nem derült ki az az, hogy hogyan teltek a száműzetés évei, együtt Timonnal és Pumbával. Na majd most!